CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Můj první chytrý telefon: iOS 7 a iPhone 5 [3]

Já chápu, že se jedná o autorův subjektivní názor, ale je docela zarážející, že můj iPhone 4 toho umí s ios7 evidentně více, než aoutorův iPhone 5. Nehodlám zde komentovat výhody a nevýhody systému, stejně tak jako jeho vzhled. Ano ios7 je na mém iPhone 4 o něco pomalejší než ios6, je možné, že to spraví nějaká z příštích aktualizací, každopádně ale: multitasking - 2x zmáčknout home button a může se multitaskovat o 106. Akcie ? - kliknu na nastavení - oznamovací centrum a je to, vypnu a zapnu si cokoliv co chci/nechci zobrazovat. Ios býval často chválen právě kvůli jednoduchosti jeho používání. Chápu, že systém autorovi nemusí sedět, ale psát, že chybí multitasking, případně, že nejdou nastavit některé věci ??? Přijde mi to celkem nefér. Asi jako když si koupím auto s automatickou převodovkou a pak lidem řeknu, že neřadí (vím trochu nešťastné přirovnání, nic jiného mě momentálně nenapadá)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Multitasking má samozřejmě každý mobilní operační systém ale na systémové úrovni. Na uživatelské úrovni má Multitasking pouze Android a Blackberry. iOS ani WP8 "pravý" multitasking nemá. WP8 a iOS neumožňuje spuštění současně více aplikací ale řeší to přes speciální API. A ono snad i dobře, protože to má velice pozitivní vliv na výdrž baterky.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

iOS a WP8 to právě řeší přes notifikace, které jsou celkem úsporné a na pozadí běží svobodně. Je to o dost lepší, než když běží celá aplikace. Nepleťte si ale multitasking a multithreading.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

iOS 7.1 uz v bete 1 je o dost rychlejsi (animacie, prechody, atd.) ako iOS 7.04 na iPhone 4S.. porovnatelny s iOS 6.1.3..

Mimochodom, pre autora mam otazku - preco vacsina audio a hudobnych aplikacii (hlavne profesionalne) je iOS only? Sudruhovia v Google nevedia urobit latenciu pod 40 ms v Androide - a ani nejavia zaujem.. v iOS nie je problem latencia menej ako 10 ms.. plus vyhoda stazeneho piratenia aplikacii v iOS (v Androide je to otazka jedneho nastavenia a mozu sa stahovat cracknute APK)

Oznamovacie centrum v iOS 7 - bluetooth aj wifi mam stale zapnute a nemam problem s vydrzou baterie.. v tomto ma Apple ozaj prepracovany power management!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iOS jsem zatím neměl, takže nemůžu komentovat na latence apod, ale toto mě zaujalo... takže já pokud vyvinu nějakou iOS aplikačku a nezaplatím Applu peníze za pronájem fleku ve Storu, nikdo si ji ode mne nemůže stáhnout, protože se dají stáhnout jen ze Storu? Tak to je fakt ohromné...
Tady to malé zaškrtávátko je důvod, proč existují komunity typu XDA. Mimochodem, spoustu aplikací na Androidu krást vůbec nemusíme, protože jsou rovnou zdarma :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"takže já pokud vyvinu nějakou iOS aplikačku a nezaplatím Applu peníze za pronájem fleku ve Storu, nikdo si ji ode mne nemůže stáhnout, protože se dají stáhnout jen ze Storu?"

Ne, vývojář může zpřístupnit aplikaci i pro konkrétní iOS zařízení (identifikované pomocí unikátního UDID) a dát stažení (soubor IPA) kamkoliv. Nejde ale takhle samozřejmě udělat verzi pro veřejnost, vždy jen pro konkrétní UDID.

To je nicméně teorie, v praxi se dá ochrana na iOS taky obejít (jailbreak atd.) a pirátí se taky o sto šest. Např. jedna z našich her měla na iOS během 2 týdnů 20 tisíc pirátských stažení (drtivá většina byla ovšem z Číny).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Díky za info. Zní mi to, že v praxi se stejně dá krást, ale nedá se provozovat legitimní homebrew, což je trochu škoda.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kradení - on jailbreak má svá rizika, takže mimo studentíků to moc lidí provozovat nebude. A ono řešit pak problémy když se skoro všechno dá koupit za jeden až dva dolary? Čína je pochopitelně něco jiného :-)

Homebrew - IMHO lze platit $99 ročně a můžete vyvíjet do alelujá. Programy pro sebe a pár kamarádů můžete instalovat bez omezení (vázat program na UDID t,j. na konkrétní zařízení) a pro všechny je publikovat u Apple (a platit Apple 30 procent z ceny aplikace :-) ). Není to zadarmo ale zas tak drahé to taky není.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jo v poho, pro iOS proste vyvijet nic nebudu ;-)) .... stejne uz skoncili, klesa jim podil a lide zase utikaji k hloupym telefonum ;-))

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

A na iOS snad mraky aplikaci zdarma nejsou??? :-O Hergot, tak to jsem vsechny asi nejak ukradl :-D

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem zkoušel několik málo věcí z Androida, které byly i na App Storu, a často se stalo, že androidí byla zdarma, applí za peníze. Jestli tomu tak ve skutečnosti není, tak je to fajn.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ale ty androidí "zdarma" v sobě většinou mají reklamy. Je to častý model, že iOS verze je placená, Android verze zdarma s reklamou (a dokonce bez možnosti nákupu plné verze nebo inapp platby managed itemu pro vypnutí reklam).

Druhá věc je, že pro iOS se lépe dělá marketing, aplikaci lze kdykoliv přepnout z placené na zdarma a naopak (v Play Store to nejde), pro placenou aplikaci je možno vydat (nově) až 100 promo kódů (umožňuje instalaci placené verze zadarmo) ke každé verzi, které se dají rozesílat novinářům, nebo čtenářům jako výhra v soutěži. Stejně tak nově vydané aplikace a hry se v iTunes App Store lépe zobrazují, v Play Store je to bez šance, aby se na dobrou apku narazilo náhodou, vždy musí být vnější marketing.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale h* reklamy, Apple proste vybira vypalne, nema zdarma vyvojove prostredi etc. etc. ... takze obycejne zvysene naklady.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Google taky vybírá (byť jednorázově 25 USD, ne každý rok 99 USD jako Apple). Z prodejů si ale strhává stejně jako Apple (30 %).

Vytvořit aplikaci/hru jsou vysoké náklady, které opravdu nezachrání Eclipse/Unity Free whatever zdarma. Kdo má Mac s novějším OS, tak má navíc Xcode také v ceně, takže to taky není důvod, proč jsou na Androidu stejné aplikace "zdarma". Důvod je, že se tam více krade, takže model s reklamami nebo free verze na cross marketing dává větší smysl...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nejsou, protoze vyvojar musi platit 99$/rok .... takze jen od toho, kdo ji da jako reklamu ...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Né že bych dělal se zvukem, ale čekal bych méně než 10 ms. "umělci" vždy tak nějak používali Apple, je to jejich známka punku, asi, nevím. Dokonce jsou hlasy, které mi tvrdí, že pro grafika taky jedině Apple. Důvod opravdu neznám.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Třeba proto, že MacOS X má skvěle zvládnutou správu barev a podporu pro práci s barevnými profily či dokonce umožňuje jejich úpravy, narozdíl od Woken. :-) Jinak se dá grafika dělat pochopitelně na obém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo MacOS ?-9 yl na urovni Dosu, takze kazda aplikace mohla systemu prespat RAM ;-)) neumel swapovat ... na Power PC se sekal i animovany gif, zatimco na P166MMX s SDRMA jel rychle a ne jen to, ta OS/2 Warp tam podavala nasobny vykon uplne ve vsem a byla stabilni ;-))

MaxOS-X pote, co konecne asi 10let za linuxem presli na 64bit verzi, tak treba PS pada imrvere, asi nejak nezvladli 64bit COCOA ...

Poro mobil samozrejme zadna profi zvukova aplikace neexistuje ;-)) a jen tak mimochodem nizkou latenci potrebujete pro MIDI a ne pro strih ci nahravani ;-))

Ale jinak ja JACK v linuxu mnohem lepsi vysledky, nejake programy tam jsou, pry jsou dobre, vse je gratis, komercni neznam, videl jsem jen profi striznu, ale ta firma uz neexistuje, meli k tomu totiz i HW pult ....

Ono popravde, Android je linux a JACK by tam sel dat ... ale PROC ... vzdyt je to mobil ;-))

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tu by som bol opatrnejsi - zjavne si nevidel iOS ani z rychliku na iPad/iPhone.. od DAW cez realtime efekty az po sw syntetizery - Garageband, Multitrack DAW, iK AmpliTube, Digitech iStomp, Sonoma Wireworks, Animoog.. a mnohe dalsie! A ktovie preco ziadna z tych firiem sa neobtazuje programovat pre nejaky Android (a nie to este Linux s Jackom/Pulse Audio/ALSA/OSS a este neviem aky audioframework)..

iPady a iPhony sa velmi casto pouzivaju v profesionalnej hudobnej sfere - ze to ty nevies, je len tvoj problem..

Nizku latenciu potrebujes na realtime spracovanie (napr. gitarove efekty) ci syntezu (sw syntetizery).. ale to ti hadam nemusim vysvetlovat.. a aj pri DAW sa nizka latencia hodi (aj ked tam sa to da obchadzat).

Android ma tak linuxove jadro.. ale vsetok ostatny bastel je Dalvik (aka ukradnuta a premenovana Java).. ked sudruhovia v Linuxe sa zmozu na nieco podobne ako Coreaudio, Corevideo, Quartz (Extreme), potom sa mozeme bavit o vyspelom systeme!

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

MacOS 9 byl pěkně zastaralý, ale podobné zkušenosti s PowerPC nemohu potvrdit (že nepřehraje ani animovaný GIF). Koneckonců dva takové Macy používám dodnes. Problém je stabilita systému zhruba na úrovní Win 98, takže to celkem často spadne.

PS na 64 bit MacOS X jede skálopevně. Alespoň v mém případě. Jestli něco tak 2x do roka spadne je to Quark, ale PS ani jednou.

Muziku nedělám, tak to komentovat nemůžu.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Od Androidu je uspech tak 40-80 ms (aj to iba na niektorych Nexusoch, ostatne zariadenia maju 100+ ms latenciu).. iOS nema problem aj 5-6 ms (podla poctu streamov atd.)!

Audio stack v Androide je jeden velky sh*t.. a Google na to kasle, asi dobre vie, ze kvoli par uzivatelom sa to neoplati menit (a tych par uzivatelov, ak to potrebuje, prejde na iOS)!

http://www.sonomawireworks.com/pr/android-low-latency-audio-solution.php

dokazali to stiahnut na 20+ ms.. otazka je, ci to niekto od nich chce kupit - zadarmo to pochopitelne nedaju :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro Android jsou taky zvukové apky, sám jsem si v nějakých dělal na tabletu a mobilu pomocné tracky a bylo to v pohodě. Latence tě trápí při nahrávání naživo s realtime efekty, ale pro záznam, který se dá potom kdykoliv dorovnat s ostatními tracky, to nepředstavuje problém. Co se týče absolutní hodnoty latence, 40 ms samozřejmě poznáš, ale mám zkušenost, že i s 300 ms se dá dohrávat naživo, mozek si zvykne (takové zpoždění má moje domácí hi-fi, když do něho píchnu digitální piano). Samozřejmě odposlech do sluchátek v reálném čase je vhodnější.

Druhá věc je, že aplikací je podstatně méně. Např. k mému oblíbenému Korgu Kaossilator Pro existuje oficiální sw emulace iKaossilator pro iOS, pro Android nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

profesionalny audio soft na mobil .. ehm, no dobre :)

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Alebo tablet.. preco nie? K iPadu pouzivam Alesis IO dock s kvalitnymi prevodnikmi a MIDI rozhranim.. a mam hned MIDI kontroler alebo sw synth k dispozicii!

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Možná byl špatný nápad testovat všechny 4 jen týden, ale za ten týden se toho zase tolik stihnout nedalo.
Díky za připomínky. O doubleclicku jsem nevěděl, ale kdo by ho sakra čekal? Držení jsem zkoušel, to vedlo k pokusu o Siri. Je pravda, že mě nenapadlo googlit, věřil jsem že to najdu metodou pokus-omyl, jako každý. Vzhledem k tomu, že mě na tento fakt neupozornil ani kolega (vlastník iP5) o něm pravděpodobně nevěděl ani on.
Že jsem ale Akcie nenašel v centru, to je moje chyba. Procházel jsem ho ještě před nastavením Akcií, tak mě to nějak nenapadlo.
iOS má ale i bez dvojkliku výhodu oproti Androidu - nekilluje aplikace, jak se mu zlíbí, takže multitasking je na něm i bez dvojkliku.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Doubleclick - ono tady asi spíš záleží, z které strany barikády člověk přichází. Přešel jsem od iPhone k Androidu a naopak jsem docela dlouho hledal, jak se toto dělá na Androidu :-)

Odstřelování aplikací - IMHO iOS pošle aplikaci zprávu "budeme končit, ulož se a zemři" a pokud je aplikace jen trochu slušně napsané tak přesně toto udělá. iOS pak buď aplikaci úplně vyhodí z paměti (pokud potřebuje paměť) nebo si ji tam nechá a když ji člověk znovu spustí (ať z ikony nebo přes doubleclick) tak tato zjistí, že má uložený stav a obnoví se přesně tam, kde byla. Podle mne přesně totéž umí udělat i Android. Rozdíl je v tom, že Apple nevěří externím vývojářům, že se jejich aplikace budou chovat slušně zatímco Google věří.

Co budete považovat za lepší záleží na úhlu pohledu:
- hračička určitě zvolí Android
- někdo, kdo nechce řešit situace, že nějaký blbě napsaný program mu vysosává baterku a zpomaluje mobil bude preferovat Apple

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Google taky nevěří. Když jde aplikace do pozadí, tak se aktivitě pošle OnPause. Už zde se doporučuje uložit stav, aby nedošlo ke ztrátě dat. Souvisí to i s mobilním UX, kde se počítá s tím, že se hodnoty např. nastavení změní hned, jak je uživatel provede, nebo nejpozději když z toho vyskočí (třeba Back, nebo kamkoliv jinam (přepnutí do jiné aplikace, homescreen), a rozhodně žádný mezistav nastavení a potvrzení Ok/Cancel jako na desktopu.

Po OnPause se může uživatel přepnout zpátky do aplikace a pošle se OnResume, ale také se může stát, že se aplikace vypne, a to jak zásahem uživatele nebo jiného programu (task killer), tak process governorem v OS, který potřebuje uvolnit paměť. V tom případě se posílá OnStop následovaný OnDestroy (viz http://developer.android.com/images/activity_lifecycle.png)

Vývojář by měl v těchto eventech vše ukončit a uložit stav, aby při novém spuštění aplikace mohl uživatel pokračovat tam, kde skončil a často ani nepoznal, že byla aplikace zabita. Nicméně v těchto eventech není vhodné příliš otálet, protože governor nebude čekat věčně a nakonec paměť procesu uvolní natvrdo.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Posílá se na Androidu OnStop, OnDestroy ihned (do pár sekund) po OnPause? Na iOSu je aplikace do pár sekund do přepnutí jinam bez milosti ukončena (minus pá výjimek - navigace, možnost párkrát poprosit o odklad (dostažení souboru, pošty, ...)).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ne, pokud je dostatek paměti, tak může apka v pauznutém stavu viset na Androidu hodiny a pak klidně pokračovat s OnResume... Pokud je navíc blbě napsaná, tak může i solidně žrát baterku (např. suspend=zhasnutí displeje u některých 3D her, kdy engine i nadále běží jak o život, nebo background service, která běží nezávisle na stavu aktivity, která ji spustila/využívá).

U WP je to podobné jako u iOS, apka jdoucí "do pozadí" ihned ukládá svůj stav a ukončuje se. Uživatel to pozná, když se na ni přepne zpět podle toho, že tam naskočí animace těch teček a někdy nápis obnovení stavu (třeba přepínání z a do IE). Většinou je to ale velmi rychlé a webová stránka se obnoví na stejném místě, kde byla předtím, takže to problém nedělá.

Ale ne všechny stavy se dobře ukládají (chyba vývojářů), typicky třeba přihlašovací údaje na webu nebo vyplňování nějakého pole v aplikaci je ztraceno, když se člověk přepne jinam (třeba aby si správné údaje přečetl z e-mailu/SMS).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Takže to chápu korektně :-). A opět zopakuji - Apple nevěří, že programátoři cizích aplikací nevyžerou v pausnutém stavu baterku a proto ty aplikace raději povraždí. To je prima pro baterku ale omezující pro určité typy aplikací.

BTW ocenil bych u Androidu možnost donutit jej chovat se stejně jako u iOS - zabíjet bez milosti. A jen si případně udržovat whitelist aplikací které explicitně chci povolit na pozadí (VoIP. kecátka, přehrávač muziky, navigace).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Spatny napad to hned byt nemusi, mna skor mrzi, ze ste si vybrali zleho zastupcu android OS. Jak uz som podotkol v minulom diele, keby ste zvolili HTC One, alebo Nexus 5, tak nie len, ze "usetrite" par tisic, ale vyhnete sa takmer vsetkym zaporom, ktore ste v clanku ku S4 uviedli. Ono to potom vyzera, ze kazdy android phone, stoji totalne za hovno a pritom sa jednalo iba o subjektivne dojmy a to este k tomu vyhradne suvisiace s konkretnym telefonom galaxy s4. A tiez je pravda, ze ked sa uz chystam uviest absenciu nejakej funkcie do hodnotiaceho clanku, hoc subjektivneho, zasluzilo by to aspon minimalnu snahu overit si, ci ta funkcia naozaj neexistuje. Vacsinou k tomu staci par sekund v google. Keby ma neodradzalo vsetko zalohovat a potom nazad nahravat a nastavovat, tak Vam ten svoj HTC One na tyzden zapoziciam, nech vidite, ako ma vyzerat a fungovat poriadny android mobil. ;)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme nemam vzmluvu po duvody, proc jsem informace nehledal na google. tak nejak jsem je hledal o ios, wp i bby, ale u androidu jsem tak nejak spolehl na to, ze uz jej trochu znam.
nicmene S4 je povazovan za nejlepsi Android smartphone, takze zas tak mimo misu jeho volba neni. ze je tak strasny jsem nemel tuseni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A to je prave to. On je povazovany, ale iba reklamou, ktoru ma naozaj slusnu a to vsade, kde sa clovek pozrie. I jeho cena je jedna z najvyssich. Okrem toho, ze je nepatrne nabusenejsi, nez jeden rok stary HTC One, tak ma v porovnani s nim celu radu nevyhod, par Vam ich vypisem:

- sAMOLED s vacsou uhloprieckou (IPS u One ma doveryhodnejsie farby, vyssie ppi, 4.7" sa pohodlnejsie ovlada, pokial nemate nadpriemerne dlhe prsty)
- rozmery v prospech HTC One
- Plastova lacina konstrukcia vs. precizna hlinikova konstrukcia (telo na zakazku vyrobene firmou, ktora vyraba i tela pre iPhony). Na prvy pohlad i dotyk posobi konstrukcia o 3 triedy vyssie. Takto ma vyzerat konstrukcia draheho high-end telefonu.
- kvalita 3.5mm vystupu v prospech HTC One
- Stereo reproduktory, mozna i najkvalitnejsie zo vsetkych mobilov na trhu momentalne, to je domenou One.
- Fotoaparat so svetelnostou 2.0, sice iba 4Mpix, ale mam na sebe odskusane, ze kym ostatne XYZ megapixelove fotaky odfotia/natocia hromadu sumu v nie idealnych svetelnych podmienkach, zaznam z One je naozaj pozutelny a dynamika farieb sa neda porovnat.
- Ani One nie je cisty android, ale nech sa prepadnem pod zem, garantujem Vam, ze k ziadnym zasekom nedochadza. Neviem ako u S4, ale funckie ako BlinkFeed a pod. je mozne volitelne zakazat a pouzivat klasicke GUI velmi podobne cistemu androidu. Je pravda, ze i HTC Sense si ukroji svoje z RAM, ale aspon fici plynule a neseka sa.
- One ma presnejsiu GPS
- One obsahuje IR, ktorym je mozne ovladat smart TV a pod
- Vydrz baterie u S4 nebudem hodnotit, pretoze som ho nemal moznost pouzivat dlhodobo. Za One mozem povedat, ze 2.5 dna da uplne v pohode (50% casu na wifi, 50% casu na 3G, aktivnych niekolko messengerov)
- Cena je 3k v prospech One
- Design je sice subjektivna vec, ale 99% sudnych ludi Vam potvrdi, ze kym One posobi profesionalne s neotrepanym designom, S3/S4 vyzera ako plastova placka pre deti. Natom sa zhodne zrejme vacsina.

To je par veci, co mi zrovna napada.. Ja netvrdim, ze je S4 strasny telefon, ale vzhladom na svoju cenovku, nedosahuje patricnych kvalit. Keby stal 11k, plne to chapem. Ale za tuto cenu si ho kupi fakt iba neznaly clovek namotany reklamou alebo clovek vo falosnom presvedceni, ze ide o to najlepsie na trhu. A ani zdaleka neide. One je krasnym prikladom toho, ze existuje aj namakanejsi a serioznejsi telefon, ktory je o nezanedbatelnu ciastku lacnejsi. Skuste si ho niekedy v predajni, alebo ak budete mat moznost poziciat si ho od znameho a hned prvy dojem, ktory vo vas zanecha bude pozitivny. A o triedu inde, nez vo Vas zanechal S4.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A tento ucel snad clanek splnil, nebo S4 jako telefon zadne kladne hodnoceni nedostal. Problem velkeho vyberu je nakonec ten, ze si nikdo nedovede vybrat, protoze vsechno nikdy nevyzkousi. Ja bych si S4 rozhodne nevzal a ackoliv jsou nektere veci sporne, jako presnost gps, ale na nekvalite S4 se shodneme...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Preco je ta GPS sporna? Je zname, ze HTC mali a maju jeden z naj, ak nie uplne naj, GPS modulov. teraz nemam velmi cas, ale skusim neskor vyhladat nejake porovnanie.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

protoze to musis porovnavat najednou. ja co jsem videl gps, ak byly vsechny nepresne jak cyp...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Já bych se hlavně bránil používání termínu "nemá multitasking" (nejen u iPhone), protože multitasking mají všechny moderní OS i ty mobilní. To že task nevidíme v popředí na obrazovce, neznamená, že neběží na pozadí. Naopak, mutitasking to tedy umí. Takže se nám nemusí pozdávat správa úloh či jejich organizace v GUI, ale v pravém slova významu, mutitasking dnes umí víceméně všechno.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bez toho kouzelného dvojkliku je na iOS multitasking takový, že spí vše, co může, a žijí notifikace (Pushe) všeho, dokud se vejdou do RAM, pak přijde swap atd. U Androidu žije vše, co se vejde, a až se nevejde, umře to. To není multitasking.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to spíše appka od appky (bohužel na první pohled není zřejmé která je která). U uživatelských apliklací u kterých je vhodné, aby běžely na pozadí, je možné v preferencích nastavit, jestli se mají zamrazit nebo nechat běžet volně (třeba Dropbox, další si teď nevybavuji). V podstatě se tím dají stupňovat osobní preference, jestli mivyhovuje spíše dlouhá výdrž baterky a nebo jisté nepohodlí (třeba ten zmíněný Dropbox stopne synchronizace na pozadí).

Mě to nejprve přišlo divné, ale pak jsem se do toho dostal a má to logiku. Co je na pozadí nemá důvod běžet, bo to stejnak nevidím a pokud to nedělá něco co se hodí dělat na pozadí (např. přehrávač hudby) nemá smysl tím zatěžovat CPU a je lepší to uspat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

snad nikdy jsem na takoveto clanky tykajici se telefonu a os nereagoval, ale tohle mi nejak neda spat. Nechci se s nikym prit dohadovat, ze tohle je lepsi nez tamto atp.. je mi to fuk a jen bych rekl toto

pokud vadí animace lze je v menu vypnout (obecne > zpristupneni > omezit pohyb) o te plynulosti to je najekej ulet ne? :D
proc by jsi se nezbavil akcii, staci ji vypnout v Oznamovacím centru...
stejne tak mazani jde udelat pouhym zametenim doleva...
stejne tak nastaveni oznameni z her jde upravit, pripadne pouzit rezim "nerusit" ktery se aktivuje sam v danem rozsahu....
jakym problemem je diakritka, staci podrzet danne pismeno....
spravce aplikaci? co dvakrat stisknout home button? (vypinat aplikace lze zahozenim nahoru)...
samotne aplikace umoznuji ukladat pdf doc avi atp do telefonu a spravovat je (jak primo tak pres it)....

Doporucuji priste precist navod (hlavne nechci slyset ze je k tomu jen skladaci knizka a nic tam neni) a uvidis ze ten telefon umi vic nez na co sam prijdes... uz davno neni iOS tak jednoduchej a intuitivni jak byval napriklad ve verzi 2.0...jeste, ze jde o subjektivni nazor, jinak mi to prijde jako zmatecny zavadejici prispevek, ktery je uplne zbytecny

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Už tam jde z počítače po kabelu uloadnout Matroška nebo FLAC?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už tam jde vybrat si zvonění z vlastní MP3?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

S tím FLACem mě pravda taky pěkně sejří. Kdo se s tím má pořád konvertovat na ALAC (zvlášť když by stačilo vyměnit písmeno A, za písmeno F a flac by z toho byl hned :-) ). Vím, že existují aplikace, které flac přehrají bez problému a dá se tam flac v klidu nakopírovat viz: http://www.macworld.com/article/1157310/flac_on_ios.html. Nativně by to každopádně bylo lepší.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Teda vím že to je oblíbený argument, ale mě nějak tato kombinacre uniká a to přesto že na počítači FLAC soubory běžně poslouchám také.

1. Jedná se o neztrátovou kompresi, takže převod do ALAC mne nezabije, je to jen jednou.

2. Nepřijde mi praktické do zařízení s pár GB úložiště cpát obří soubory s malou kompresí

3. hudbu v mobilu poslouchám na cestách nijak extra sluchátky a ani sluchátkový zesilovač v mobilech není úplně ťip ťop, takže pochybuji, že v této technicky limitované situaci poznám rozdíl mezi 192 a více kbps AAC a FLAC/ALAC.

Matrošky přehraji, ale ne vestavěným playerem. Ale v tomto moc kovaný nejsem, na filmy na mobilu nekoukám.

Toť můj pohled na daná omezení. :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Obzvlášť hloupé mi na tom přijde, že to zařízení to klidně přehraje, playery na to jsou, ale v Apple prostě řekli "ne".

Ještě mě napadá další otázka - umí iOS otevřít jeden soubor více různými aplikacemi? Přišlo mi, že ne - třeba VLC má "své" filmy a iTunes taky svoje a navzájem si je nevidí...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

jiste, kazda aplikace muze soubory sdilet s jinymi, ktere si registrovaly dany typ souboru.
Pokud nahodou autor aplikace neporesil aktivni sdileni, jde pouzit jeden z mnoha "spravcu souboru" (ano, je to vzdy jen uvnitr aplikace, ale uzivatel vetsinou pouziva jen jeden, tutiz to tolik nevadi) - za vsechny treba dropbox

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já neříkám, že to je ideální stav. Za podobná omezení bych někdy Apple nakopal do řiti, ale není to neřešitelné, tak se tím netrápím.

Ano jeden soubor více aplikacemi otevříd jde. Podle asociací se nabídne výběr použitelných aplikací ve kterých by to mohlo jít otevřít.

Ale. iTunes jsou v tomhle trochu specialita, k jejich mediálním souborům se jiným playerem dostat nedá pokud vím, ani opačně to nejde. iTunes jsou svět pro sebe (já tam třeba přehrávám jen hudbu, na nic jiného se mi nehodí).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kolik dní člověk potřebuje, aby objevil všechny tyto funkce?
Animace lze vypnout, ale jiné systémy je umí dělat rychleji. Možnost vypnutí není omluva.
A proč nejde vypnout přímo z toho panelu notifikací? Proč musím lozit do aleluja, proč není všude dostupné tlačítko nastavené dle konkrétního kontextu? To má WP i Android.
Mazání čeho lze udělat zametením?
Ano to lze, šlo jen o uštěpačnou poznámku. :-)
Ad dvojklik, jo, ale opět člověk potřebuje manuál.
Aplikace to umožňují, ale neumožňují přistoupit na konkrétní místo v paměti (třeba do složky jiné aplikace). A to jsem i googlil a nenašel jsem žádnou cestu z počítače do iPhonu ani přes iTunes.

Na návod nebyl čas (to neomlouvá), a zrovna Apple sází na jednoduchost, tedy že by to mělo jít i bez návodu (a ano, ono to skutečně jde. :) )

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

"Na návod nebyl čas ..." - smim se zeptat z jakeho duvodu nebyl na navod cas?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z důvodu, že bylo 7 dní na 4 smartphony, a 7 dní rozhodně neznamená 168 hodin.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tedy pokud to chapu dobre, tak cilem nebylo otestovat ctyri platformy, ale napsat clanek o tom jak se smartfonem nepolibeny jedinec vyrovna s uzivanim ctyr ruznych telefonu behem sedmi dnu.
Dekuji, to vysvetluje mnohe a rozhodne mne to presvedcilo o tom, ze cist zbytek nema smysl.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Cílem bylo mít více času, ale okolnosti tomu nechtěly.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm. Takze cile, ktery byl definovan, nebylo dosazeno, ale presto jste sestavu clanku napsal a redakce je vydala, i kdyz to vlastne neni tak jak to puvodne melo byt, protoze "okolnosti tomu nechtely". Dobra, dekuji za uprimnost.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takze jsme se dozvedeli, ze po Googlu blogerovi nezaplatil ani Apple, takze je to dalsi hnuj. Pockejme do priste, snad Microsoft poucen predchozi kritikou zaplati a konecne nebude recenze sama lez.
(Nebo je autor opravdu jen naprosto neschopnej a smartphony nepoliben a pak nechapu co dela na CDR tento clanek?)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A viděl jste kolik lidí pod úvodním článkem se hlásilo k WP8? Hernajs, MS mi podplatil diskutující!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že zásadní problém těchto článků je, že autor se vlastně příliš nezajímá o to, co ten systém umí a jak se s ním pracuje - prostě jen vezme mobil do ruky a zkouší nějaké věci podle toho na co je zvyklý z "hloupého telefonu." Proto ty články vypadají, tak jak vypadají, tedy obsahují naprosto zcestné informace a závěry.

Je potřeba si uvědomit, že SmartPhone je dnes poměrně výkonný počítač se sofistikovaným operačním systémem a to od uživatele vyžaduje určitou míru učení, aby mohl zařízení efektivně používat.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu, autor předvádí přístup běžného uživatele. Vezme telefon a používá ho metodou "omyl, omyl". Což ho neomlouvá, stejně jako ty ostatní běžné uživatele, kteří si pak stěžují, že jim nejde to či ono.
iOS neznám, ale o Androidu vybájil dost "problémů" které u svého mobilu tak nějak nepozoruji...
Prozatím to vypadá, že OS postrádá funkce, které autor nedokázal najít = návod nečetl, pokyny průvodce ignoroval a ptát se potom asi styděl...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

U iOS je to s vyctem jeho chyb ve clanku v podstate stejne.

A ano - myslim, ze autor je krasnym prikladem dnesniho "bezneho franty uzivatele", ktery chytne (jakekoli) zarizeni do ruky a predpoklada, ze s nim ihned bez jakekoli namahy a uceni bude umet zachazet jako naprosty genius: "Vzdyt je to prece chytry telefon! Tak to musi mit vsechno na jednom miste a spravne a presne podle me! Ja se prece nebudu nic ucit! Pche! At se cely svet prizpusobi mne!"

Na velmi podobne tema existuje trefna pisnicka Now Generation od Black Eyed Peas.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Já si zase myslím, že pokud systém vyžaduje k používání nějaké učení, tak je to víceméně špatně.

Články se mi v podstatě líbí, i když jsou hodně zavádějící a nepřesné. Třeba minule dostal "na frak" Android, i když za uši by zasloužili primárně u Samsungů za to prznění, ale to uživatel neví a neřeší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já to vím (ale nemohu s tím mnoho dělat), a uživatel to opravdu neví.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Já si zase myslím, že pokud systém vyžaduje k používání nějaké učení, tak je to víceméně špatně." Podle tohoto vyroku to skoro vypada, ze by se meli zrusit autoskoly a rizeni aut by se melo upravit tak, aby vyhovovalo dnesnimu cloveku, tedy bez uceni s treninku hned jak sumacher, ze?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ty autoškoly už dneska takové jsou. :( Jenže řízení auta (nebo nošení zbraně, atd.) ohrožuje přímo životy ostatních lidí, používání smartphonu je úplně jiná kategorie.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že vyloženě učení ve smyslu školení se je vhodné, ale fakticky se to člověk naučit musí - pochopit logiku co se jak dělá a jaké jsou funkce a jak se vyvolávají. Čím více jich je, tím více to trvá. A chytrý telefony jich nemají malo.

Rozdíl je, jestli je to intuitivní - tedy za chvíli se BFU s telefonem dovolá, napíše a promaže SMS, pochopí základní fuknce a pokud možno bez návodu. Pochopení hlubších triků vždy vyžaduje více času, aby na ně člově kápnul a zapamatoval si je. Mě třeba pár dní trvalo, než jsem narazil na správu tasků na iOS.

Neintuitivní věci pak vyžaduji studování šílených postupů z manuálu (zvolte open + klávesy option, shift, CTRL pro reload grafiky :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zadna mira urceni se neda od uzivatele predpokladat. Osobne se mi clanky docela libi prave tim, ze autor tak trochu na hulvata chnapnul zarizeni do ruky a bez velkeho badani je zacal pouzivat. Dela to tak vetsina populace.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pokud není testována řada Nexus jako samostatné řešení s čistým androidem, nemá tento test význam. Nekoupil bych si nikdy ani Samsung, ani Apple, ani BlackBerry a ani Windows Mobile. K čemu tedy takový test?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co by sis teda koupil?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Teď mam nějaké staré Nokie se Symbianem. Kdybych teď kupoval nový telefon, tak bez zaváhání Nexus 5. Z těch čtyř, kdybych si musel vybrat, asi Windows. Jako tablet mám Nexus 10, je již dost starý a přesto - maximální spokojenost. Čistý Android je aktuálně podle mě nejlepší volba.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A me se treba iOS7 libi a vyhovuje az od verze 7.Samozrejme na WP8 stale nena,ale uz to neni takova hruza jako iOS do verze 6.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Mhhh ale to jsi tu s tim clankem spatne, tohle patri na web pro metrosexualy ;-))
.... a gleomrd*

Jo kdybys jej rootl, rozebral, nainstaloval na to neco jineho etc. .... ale takhle ?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Celkem se bavím, že "smartphone" za 3500kč má stejnou funkčnost jako tento za 23500kč :D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.