CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak legálně zrušit koncesionářské poplatky? Proč se platí a jaké hrozí sankce?

Kdyby blbost kvetla, tak díky CDR je jaro celý rok.

Ty tady cituješ zákon a nepodíváš se do něj, že mobilní telefon je od poplatku osvobozen a klidně může mít člověk mobil s tunerem a přesto koncesionářské poplatky platit nemusí.
Něco jiného je to v případě autorádia, tam se platit musí. Malinko nejasné je to, když si bude auto půjčovat víc lidí. Musí platit provozovatel, ale pokud si ho trvale půjčují, tak ho provozují všichni, přesto v registru vozidel může být jako provozovatel zapsán jen jeden. Tudíž není jasné, jestli bude platit jen ten, kdo je zapsán v registru nebo i ti, kteří tím autem trvale jezdí, ale v registru zapsaní nejsou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby byly koncesionářské poplatky dobrovolné, tak je půlka národa neplatí. Sprostota je to každopádně, protože platí i lidé, kteří nikdy neměli ČT a ČRo naladěny a nikdy je neposlouchali, stačí, že mají nástroj. (Znáte to, každej chlap by mohl být zodpovědný za znásilnění, protože každej má nástroj.) V obou případech by logicky vlastnictví nástroje nemělo být tím rozhodujícím.

Jinak ČT koncesionářské poplatky nestačí, takže je stejně ještě navíc dotována ze státního rozpočtu, jak ČRo nevím, počítám, že taky, ale ti jsou zjevně opatrnější a moc nevykřikují, že by chtěli víc, aby se jednou nestalo, že je stát zruší a nedostanou nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Největší svinstvo ovšem je především v tom, že podle zákona je přístroj schopný příjmu vysílání i analogová televize, na které ovšem reálně žádný příjem realizovat nelze.
A dokonce i sběratelské (a nefunkční) historické rádio. (Takhle museli zlikvidovat sbírku historických rádii v jedné hospodě, protože za ně přišli vymáhat poplatky.)

A takhle si tu žijem.
Co na to Piráti? Že mlčí? Už dlouho, co?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání, je-li šířeno prostřednictvím zemských vysílacích zařízení využívajících rádiové kmitočty vyhrazené pro šíření a přenos rozhlasového nebo televizního vysílání, družic nebo kabelových systémů (dále jen "televizní přijímač"). Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si jej poplatník upraví k jinému účelu."

Tohle je na výkladu soudu, ale momentálně se prostřednictvím rádiových vysílacích zařízení šíří jen signál DVB-T2, tudíž dle mého názoru nemůže ČT vybírat poplatky za analogové a DVB-T1 televize. Samozřejmě ČT se snaží dostat poplatky z každého a je na něm, zda se s ČT bude soudit nebo raději vydírání podlehne a zaplatí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo Piráty jsme jak chtěli pustili na ně a oni se s nimi dali dohromady a už jsou proti nám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.