CDR.cz - Vybráno z IT

Samsung Galaxy S7 oficiálně Adoptable Storage nepodporuje, neoficiálně však ano

Galaxy S 7 Microsd Slot
Samsung Adoptable Storage u své vlajkové lodi záměrně nepovolil kvůli obavě ze zpomalení běhu systému a celkovému zabezpečení. Bylo tak jen otázkou času, než někdo přijde s návodem, jak jej na Samsung Galaxy S7 s Andoidem 6.0 Marshmallow odemknout.

Oproti Samsungu Galaxy S6 přinesla uživatelům S7ka mimo jiného opět slot pro microSD kartu. Většina rozradostněných uživatelů však byla záhy hned zchlazena, když zjistila, že tolik oblíbená funkce Androidu 6.0, tedy Adoptable Storage, není na jejich zařízení k dispozici.

Uživatel si samozřejmě může ukládat na kartu fotografie, videa, hudbu nebo části aplikací, ale vždy ta podstatná část pro běh aplikace zůstane v paměti telefonu. Díky Adoptable Storage se však místo na kartě chová jako interní paměť, což je pro mnohé uživatele s menší kapacitou vnitřního uložiště vítaná záležitost.

Paul O´Brien z portálu MoDaCo zveřejnil podrobný návod, jak můžete Adoptable Storage na zařízení Samsung Galaxy S7 povolit. Budete k tomu potřebovat samotné zařízení s odemčeným nastavením pro vývojáře (toho dosáhnete pěti kliknutími na sériové číslo telefonu v nastavení), předem zálohovanou nebo prázdnou microSD kartu (během procesu se totiž zformátuje, samozřejmě čím rychlejší, tím lepší) a dále pár ADB příkazů.

Memory Settings 1Memory Settings 2App Free Space Plus

Během procesu si budete moci vybrat, zda chcete použít celou paměť kary jako interní paměť telefonu, nebo jen část z ní. Vřele však doporučujeme použít celou paměť karty. Pokud se totiž rozhodnete využívat Adoptable Storage, pak kartu za běhu telefonu stejně nesmíte vyndávat. (Nejdříve by bylo nutné telefon vypnout a při zapínání už mít opět kartu zase v telefonu.)

Karta, která bude celá zformátována pro účely Adoptable Storage, bude v ostatních zařízeních nečitelná kvůli šifrování dat a samotnému formátu. Lze na ni však ukládat data po připojení telefonu k PC, kde se také bude tvářit jako interní paměť telefonu.

Uživatelé, kteří použili dostatečně rychlou microSD kartu, si Adoptable Storage pochvalují a žádný větší rozdíl v rychlosti systému nezaznamenali.

Porovnáváme: 
Zdroje: 

1, 2

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Samsung Galaxy S7 oficiálně Adoptable Storage nepodporuje, neoficiálně však ano

Pátek, 18 Březen 2016 - 23:11 | Xspy | "Uživatelé, kteří použili dostatečně rychlou...
Úterý, 15 Březen 2016 - 09:04 | michaldlouhy | Super způsob, jak fakticky nenávratně přijít o...

Zobrazit diskusi