CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Samsung Galaxy S7 oficiálně Adoptable Storage nepodporuje, neoficiálně však ano

Super způsob, jak fakticky nenávratně přijít o uživatelský data. Za poslední tři roky jsem reklamoval 7 paměťových karet (A-Data, Kingston i Samsung) kvůli poškozenejm paměťovejm čipům (ve 2/3 případů přesně v místě $MFT). Šifrování super věc na citlivý data typu internet bankingu atp. O hudbu a filmy nejde, to si člověk stáhne vždycky znova z netu, ale jak z toho budu chtít vytáhnout uživateli fotky z dovolený pomocí nějakýho softu na záchranu/obnovu dat, tak v případě šifrování se v jiným zařízení nechytám.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

"Uživatelé, kteří použili dostatečně rychlou microSD kartu, si Adoptable Storage pochvalují a žádný větší rozdíl v rychlosti systému nezaznamenali."

No hlavně uživatelé těšch levnějších pleček s 4-8GB interní RAM (Zdravím Lenováky...) by na marshmallow a s Adoptable Storage konečně mohli telefon trochu používat bez rootování a přepisování cest ....
Nemožnost vypnutí šifrování je na pikatchu , ale pokud je i taková karta kompletně dostupná přes USB tak vše bude jen otázkou záloh (tedy pokud se podaří někdy zálohovat i klíče a certifikáty což asi bude kámen úrazu , protože o nějaké zálohování médií na SD , kromě fotodokumentace jde v telefonu až v poslední řadě ....)

Fakt je , že jedniná SD karta , která mi odešla byla právě v telefonu (WIN mobile 6.1) a právě také v $MFT = konečná ,Data kompletně nedostupná

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.