CDR.cz - Vybráno z IT

Jak nejrychleji zhasnout světlo? Hlasem s adaptérem Vocca

nepřehlédněte
Vocca Gadget
Asi znáte typickou večerní situaci, kdy vy a vaše polovička uleháte do postele a chcete jít spát. Oba zachumláni v peřinách, ale světlo stále svítí. Kdo se obětuje a zhasne jej? Praktická vychytávka v podobě žárovkového adaptéru vám ušetří nejednu cestu.

Na serveru Kickstarter.com se pravidelně objevují nové a nové projekty. Některé z nich nabízí skutečně revoluční technologie, jiné zase upadnou v zapomnění. V každém případě je pro úspěch celé kampaně důležitá dobrá prezentace. Své o tom jistě ví Ori Indursky, který se svým týmem představil projekt chytrého adaptéru Vocca nezapomenutelným chytlavým hudebním videoklipem (viz níže).

Vocca Smart Socket

Vocca je jednoduchý adaptér s provedením Plug & Play, jenž vytvoří z obyčejné žárovky hlasem ovladatelné zařízení. Není to nic složitého, adaptér stačí pouze zašroubovat do objímky a do něj zapojit žárovku. Je to otázka pár vteřin, která vám ušetří čas, když zapomenete zhasnout světlo.

Názorný příklad použití si můžete prohlédnout v prezentačním videu, která je spíše vtipnou parodií na reklamu.

Na výběr jsou dvě verze adaptéru Vocca. Základní model pojmenovaný pouze Vocca používá pro aktivaci a deaktivaci osvětlení slůvka "Vocca Switch Light". S vylepšenou variantou Vocca Pro si můžete tato slova libovolně změnit a navíc můžete adaptér spárovat přes Bluetooth k aplikaci, která se hodí k nastavení přesných časů pro zapnutí či vypnutí světla. Také můžete zvolit možnost, aby se zařízení Vocca automaticky aktivovalo, jakmile je v dosahu váš smartphone.

Vocca Time

Srovnání času potřebného pro vypnutí žárovky třemi různými způsoby (berte s rezervou)

Klasický manuální vypínač je stále k dispozici i přes zapojení adaptéru. Obě verze běží 24 hodin denně, takže jsou stále připraveny pro aktivaci hlasovým pokynem. Při výrobě byl použit software pro rozpoznání hlasu od americké společnosti Sensory Inc. Vocca Pro navíc využívá technologie TobyRich Bluetooth Smart a Bluetooth Low Energy.

Vocca

Tvůrce potřebuje k realizaci svého nápadu od lidí nashromáždit částku 40 tisíc dolarů. Ještě zbývá 59 dnů do konce kampaně a polovinu celkové sumy má už v kapse. Adaptér Vocca má slibně nakročeno k úspěšnému zakončení. Jestli vás produkt zaujal, můžete si předobjednat jeho základní verzi za cenu 39 dolarů, což je přibližně 800 korun, nebo nastavitelnou variantu Vocca Pro za 49 dolarů (cca 1000 korun). Pokud jste z USA, poštovné je zdarma, v opačném případě musíte počítat ještě s dalšími 12 dolary (250 Kč) za dopravu.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jak nejrychleji zhasnout světlo? Hlasem s adaptérem Vocca

Čtvrtek, 31 Červenec 2014 - 16:08 | DrStr | A ten vypínač bude dotykovej. HA!
Čtvrtek, 31 Červenec 2014 - 16:07 | DrStr | Až se budu nudit, tak udělám nějakej nesmysl,...
Čtvrtek, 31 Červenec 2014 - 15:32 | John Douberro | druha varianta je mit u postele lampicku s...

Zobrazit diskusi