CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Na téma: Zdarma dostupné programy pro obnovu a záchranu dat

alt + printscreen?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... nejak mi tam chybi ty nejlepsi a nejdulezitejsi programy pro zachranu dat:

TestDisk a R-Studio for Linux (podporuje sice jen EXT, ale soubory najde i na NTFS a FAT32)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, jak muze autor opomenout TestDisk a PhotoRec?
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Umi pracovat nejen s partition na systemech se kteryma se bezny uzivatel muze setkat (fat, ntfs, ext; windows, linux). Navic narozdil od Recuvy neni potreba mit na dotycnem disku vytvoreny oddil (neni nic lepsiho kdyz vam na xTB disku po nabootovani Windows zahlasi ze je disk potreba naformatovat protoze z NTFS udelal RAW) + lze pouzivat i mimo vlastni spusteny system -> napr. na LiveCD GParted.

Clanek je jen vykrik do tmy sitej horkou jehlou protoze si pan autor na Windows zrovna o vikendu nechtene smazal par souboru?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?
+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde o obnovování dat ze systému, tak se obávám, že ve většině případů bude mít uživatel smůlu, protože systém už zpravidla bývá na SSD a SSD mají TRIM. A co TRIM projede to už nic nevyčuchá. Takže smůla, na systémovém disku většinou nic dohledatelného nebude. Zálohy zálohy zálohy!

Co se týče HDD a flešek, tam to funguje, ale odpůrci defragmentace HDD by si měli uvědomit, že fragmentované soubory se ne vždy podaří dát zpět dohromady (spíše se to nepadří). Najdete kopec hlaviček souborů, ale ani jeden nebude kompletní, pokud máte na disku brajgl.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ohledne HDD by se hodil programek co umi "pomaly" sektory oznacit jako vadny. Mam jeden disk co ma oblast silene pomalych sektoru a neco takovyho by se hodilo aby se disk dal dale pouzivat na obcasny prenos dat.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Tak si tam udělej dvě partyšny s odstupem a mezi nimi bude "death zone" kam disk nepoleze.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.