CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google ukazuje, jak ovládat brýle Glass: Budeme vypadat jako podivíni?

Ale houby...to same by se dalo před 20 lety rict na myslenku mobilních telefonu. A podobne. Vzdycky si všichni něco "neumej ani představit" a za 5 let se bez toho "nikdo neobejde".
A to pisu jako clovek, co si to asi v zivote neporidi:-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Před 20 lety se na praxi mobilních telefonů (ty už byly) říkalo jen to, že jsou nepraktické, protože byly velké a těžké. Kdo říkal, že by nepotřeboval být na telefonu i venku? Jedině ten, kdo neměl ani pevnou linku, nebo ji nepotřeboval.
Ostatně dnes je řada zařízení připojena k internetu bezdrátem a stále je dost míst, kde se nepřipojíte.
Nasadit si komické brýle a ťukat si na hlavu je demence, kterou navíc nikdo nepotřebuje. GG chcípne jako Tamagoči.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

možná jej někdo přeprogramuje na self-used headup display, než udělají displaye ve stylu očních čoček, na kterých si budeme moct promítat vysněné informace mnohem lépe.. Třeba ta navigace je dobrá "fičůra", hodí se to i do auta, kdyby to s ním mluvilo.. No prostě headup display.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, až to bude detekovat sny a přání, pak se můžeme bavit, doku se na to bude šahat, tak je to v praxi velice nebezpečná věc. Zatím Google oslňuje tím, že vám ukáže čas. Blbost k nezaplacení. Zatím nevím, proč bych měl mít tyto informace v poli, na které musím přeostřit a tedy nevnímám okolí. Navigace bude super, to bude mrtvých chodců a cyklistů :(
Počítám, že až zveřejní cenu, tak padnu smíchy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zvednout oči a přeostřit (nedovedu si to na tu blízkost představit), nebo sklonit hlavu, vyndat mobil, a přeostřit, a zase zandat mobil a zvednout hlavu? Make a choice.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Choice to kill? Když beru mobil, tak vím, co dělám a vyhradím tomu prostředky, tahle kravina je v zorném poli. U praváků napravo, takže tam, kde jsou chodci, cyklisté, děti...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Alespoň podle fotek mi připadá až nepohodlně moc mimo zorné pole (vpravo nahoře). Většina užitečných informací by měla být malá a průhledná, ideálně na prostedku (nemožné s GG), aby ji člověk bez ostření viděl kdykoliv potřebuje, ale viděl i skrze ni, a mohl se soutředit na okolí. Třeba takové šipky navigace jsou ideální případ - buď na oku, nebo na skle auta. Podle mě. Podle tebe ne?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na skle auta ano, ale to už tu je ve vozech za trochu víc peněz :-)
Podle mě je GG i v rozporu s pravidly silničního provozu. Řekl bych, že v mnoha zemích budou brát GG jako překážku v zorném poli řidiče.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak ty, ale pokud správně simuluju skutečnost na obrázku, tak v místě GG mám pravý Asloupek a víceméně strop vozidla.

Upřímně nevidím rozdíl mezi "na skle auta" a na třeba čočce v oku - při patřičné úpravě, reagující na aktuální ohniskovou vzálenost oka (abys nemusel ostřit ani na sklo, ani někam kvůli čočce, ale na dopravní situaci na silnici), bys nepoznal rozdíl..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Však on někdo rychle přijde s bluetooth prstýnkem nebo něčím podobným. Hrabat furt rukou k hlavě je naprosto defektní nápad.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

S tím souhlasím, třeba něco na styl Genius Ring Presenteru, viz http://cdr.cz/blog/stupit-girl-bloguje-arabelo-koukej-tvuj-prsten-uz-je-out

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono to zcela logicky dospeje k ovladani myslenkama.
Tohle, co se ted deje, je ciste vyvojova cesta. Za 10 let se tomu budem všichni smat, jako dneska se smejeme kufrikovejm mobilum :-)
Nekdy si rikam, jak je uzasne, jak ti autori sci-fi před dlouhyma desitkama let docela presne trefili, jakym smerem vyvoj pujde dopředu.

(Když mi bylo 15, snil jsem si tak romanticky o svete ovladanem zlyma megakorporacema, ocipovanyma lidma a o tom, jak budu hackovat implantáty :-) Viz klasicka literatura jako například Neuromancer a podobne...No, jak se zda, mozna se toho fakt doziju :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Něco jako eyephone by mom corp.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, za 10 let zcela jistě. Takhle si třeba představovali v roce 1960 jak bude vypadat auto v roce 2000 no realita je trošku někde jinde :-D nemyslíte?
http://blogs.smithsonianmag.com/paleofuture/files/2012/10/flying-carpet-...
a nebo:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V6DSu3IfRlo
:-))

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nebuďte naivní ! Už teraz je jasné že po čase budú do Google Glass prúdiť informácie prekladané reklamou rovnako ako je to dnes v youtube.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To si takhle spustíš navigaci a prvních 15 sekund bude reklama? To ty brýle nikdo nosit nebude..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tie dáta nazbierané pri hre Ingress sa niekde využijú, neboj ;-) Skôr to bude také integrovanejšie, napríklad pôjdeš okolo obchodov a vyplázne na Teba v ktorom majú akú ponuku a akcie. To konieckoncov funguje už aj teraz u mobilných operátorov v US, alebo u lokálnych Wifi v obchodných centrách.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To by mohlo mít i nějaké výhody (nemineš zajímavé akce například), ale když se to bude vnucovat, a nebude se to dát vypnout.. "shopping mode" by byl fajn

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Rázem bychom kolem sebe měli spoustu lidí, kteří si neustále "šahají za ucho" a "mluví s duchy". Úsměvná představa, nemyslíte?"

No jasne, práve kvôli tomu sa nikdy nepresadia mobilné telefóny. No len si to predstavte, ako by ľudia chodili po ulici a hovorili len tak do vzduchu s krabičkami pri uchu. Veď by vyzerali ako blázni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokial to nebude taketo:

http://www.youtube.com/watch?v=8XOr6RVjdFc

tak to nema zmysel... :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.