CDR.cz - Vybráno z IT

Jak si vybrat perfektní řasenku: TOP 8 nejlepších řasenek roku 2023

PR článek

Zdroj: Pexels.com

Množství beauty produktů pro líčení očí, které kosmetický trh nabízí, je ohromující – jsou jich doslova stovky tisíc. Než začnete vybírat nejlepší řasenku, musíte vědět, jaké existují druhy, jaké splňuje úkoly a jaký efekt vlástně očekáváte. Proto jsme pro vás připravili krátké recenze nejlepších řasenek roku 2023, které mimochodem najdete v internetovém obchodě Makeup.

Aplikátory řasenek podle tvaru a velikosti:

1. Zakřivený kartáček

S aplikátorem, který opakuje přirozené křivky řas, můžete klidně odložit kleštičky na řasy. Vějířový kartáček nadzvedne řasy u kořínku, natočí je a dobře zafixuje.

Nejlepší řasenkas zakřiveným aplikátorem Lash Idole Mascara od Lancome je navržena tak, abyste jedním snadným tahem namalovali řasy od kořínků až ke konečkům, dokonce i v koutcích očí, nadzvedli je a přidali luxusní objem.

2. Rovný a úzký aplikátor

Krátké a nepříliš husté řasy je vhodné malovat řasenkou s takovým kartáčkem: čím užší je aplikátor, tím snáze se dostanete až k samotným kořínkům a rovnoměrně nanesete řasenku po celé délce řas. Tenký kartáček navíc řasy dobře odděluje a zabráňuje jejich slepování.

Pozitivní recenzi obdržela řasenkas rovným a úzkým aplikátorem The Style 4D Mascara od jihokorejské značky Missha, která dokáže zároveň řasy natočit, prodloužit a poskytnout jim neuvěřitelný objem.

Zdroj: Pexels.com

3. Široký a hustý kartáček

Pokud jsou vaše řasy přirozeně husté a dlouhé, vyberte si správnou řasenku, která jejich krásu zvýrazní. Řasenka se širokým aplikátorem a velkým množstvím štětinek umožňuje namalovat řasy pouhými dvěma tahy. Ale s takovým kartáčkem bude těžké zachytit krátké řasy, na to je lepší zvolit jiný aplikátor.

Nejlepší řasenka v této kategorií je In Extreme 3D Dimension Lash Mascara od světoznámé americké značky M.A.C. Je to skutečně kouzelná hůlka, která vám umožní rychle vytvořit nepřekonatelné smyslný pohled a dodat výraznost očím.

4. Oválný aplikátor

Oválný kartáček má většinou dost husté štětinky, takže nabírá hodně produktu a umožňuje nanášet silnou vrstvu řasenku v jednom tahu. A také řasy perfektně natočí díky zakřivenému tvaru.

Řasenka s oválným aplikátorem L´Oréal Volume Million Lashes So Couture dělá řasy extrémně zahuštěné, prodlužuje je a navíc dokonale zdůrazňuje krásu očí a jejich hloubku.

5. Kuželovitý kartáček

Nejlepší řasenka se špičatým koncem splní několik požadavků najednou: širší část aplikátoru pokryje řasy po celé délce a špička se dostane do těžko dostupných míst. Takový typ kartáčku je vhodný zejména pro vytvoření efektu "pavoučí nožky", který je teď velmi trendy.

Kultovní řasenka Maybelline New York Lash Sensational Sky High Cosmic Black má ohromující sytý černý odstín, vytváří senzační objem a dlouhé řasy, zatímco okouzlující černý pigment dodává vzhledu expresivitu a hloubku!

6. S kuličkou na špičce kartáčku

Tvar kartáčku se zdá na první pohled nepohodlným, ale je vlastně velmi praktický. Kuličkový aplikátor vám umožní nalíčit krátké řasy stejně důkladně jako ty delší.

Pozitivní recenzi v s tímto zajímavým tvarem aplikátoru získala řasenka Phenomen Eyes Curls And Defines Mascara od Givenchy, která pomůže namalovat i ty nejkratší řasy, jemně je natočit jednu po druhé, bez hrudek a slepení. Jedinečný kulovitý aplikátor poskytuje fenomenální oddělení a natočení, zatímco polymerové složení poskytuje vynikající držení.

7. Tvar přesýpacích hodin

Řasenka s takovým kartáčkem stejně dobře natočí, prodlouží a namaluje řasy od kořínků ke konečkům. Ale abyste ocenili výhody tohoto formátu, budete muset nejprve si aplikaci řasenky trochu procvičit.

Řasenka Pupa Mascara Vamp má unikátní formuli, která okamžitě udělá váš vzhled výrazným a vášnivým, dodá řasám požadovaný objem, udělá je husté a extrémně černé.

8. Spirálový kartáček

Aplikátor, který připomíná spirálu dobře nadzvedává řasy u kořínků a poskytne krásné natočení jako po použití kleštiček. Pro výraznější efekt lze aplikátorem několikrát otočit.

Nejlepší řasenka 2023 se speciálním spirálovým kartáčkem pro objem a natočení řas je L’Oréal Paris Miss Baby Roll se postará o dokonalý tvar řas a neuvěřitelné natočení, které vydrží celý den. Užijte si výrazné, objemné řasy s vějířovitým efektem.