CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak by vypadala jaderná válka mezi Ruskem a NATO?

Tak zase u zrodu války Němci, Poláci a My ??? Dokud si to malujou na simulacích je to sranda ...

Jako atheista se budu modlit, aby se nanplnila Einsteinova slova o třetí a čtvrté světové válce a klackách a kamenech ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale je zase hezké, že spojenci naplánovali zničení Evropy v taktické fázi. Ne každá taktická fáze musí nutně přejít do strategické - globální. Je fajn vědět, že Evropa má tu čest shořet v každém případě. No tak šup demonstrovat za nové radary a nové rakety - posly míru. Válka je mír.
PS. ti mrtví jsou počítáni pro akutní fáze ozáření. Ten zbytek co nebude mít tu kliku si to užije ještě týdny potom než konečně vydechne naposledy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Holt někdo zas potřebuje další prachy na zbrojení...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak vida hned první demonstrant se našel. Jen se na něj koukněme.
https://twitter.com/kalousekm/status/1174613413466710016

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty si zase propagandistický plkal, co? Kde jinde by mohla válka vzniknout, než na hranici bloků? Kdyby to byla válka mezi Čínou a Ruskem, tak to zase odnese Mongolsko. Pokud by to tak nebylo, šlo by rovnou o nečekaný plošný úder strategickými zbraněmi.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Stopařův průvodce po galaxii: 'Už si můžeme dát ten pytlík na hlavu? Jo. A pomůže to? Ne'.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Válka je masakr těch, kteří se neznají,
ve prospěch těch, kteří se znají,
ale vzájemně se nemasakrují.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

War does not determine who is right, only who is left. - Bertrand Russell

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lituju dne kdy se nasilne rozpadlo Ceskoslovensko bez slobodneho rozhodnuti lidi v referendu za ozrana a asociala Havla plus mafiana Meciara(samozrejme za oponou techto kašparku vladli USA), dne kdy odisli Rusove z CSFR a dne kdy se rozpadl ZSSR. Americane dale slibovali Rusum ze nejen ze nebudou dale NATO rozsirovat, ale dokonce ho rozpusti kdyz oni zrusi svuj Varsavsky pakt, dnes vidime tu realitu, NATO je pri hranicich Rusu, proto osobne doufam ze Putin pripoji polovicu Ukrajiny a dale Belorusko k Rusku, jenom tak se vic vyrovnaji vahy sil a zajisti mir, protoze nevim co hledaji krvavi Americani v Cechach, tak na jedne strane pindaji lidi na rusi ze v 68 prisli okupovat ale kdyz sou tu ted nasackovany Americane tez bez rozhodnuti lidi v referendu, pry je ted sloboda a demokracie. Ceskoslovensko melo vlastnit jaderne zbrane, ne ze ted 30 roku po zinscenovane revoluci nas maji v podruci okovu fasisticky Nemci ktery nam sem navic nuti migranty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bláboly jak z 50. let a podpora ruské invaze do cizích zemí.
Nikdo Rusům nic nesliboval, s tím přišli až v roce 2014, tedy 25 let poté. Problém je v tom, že žádný soused Ruska se necítí bezpečně. Tedy ne NATO se přesouvá k Rusku, ale Rusko svou politikou k okolním státům tyto vhání do NATO.
Kde máme v Čechách nasáčkovany ty "krvavý Američany"? Jak a hlavně za co bysme vyrobili ty jaderné zbraně a hlavně raketové nosiče, aby nám k něčemu vůbec byly?
To by chtělo studenou sprchu a příště míň chlastat vodku...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pohled na Američany se liší v jiných částech světa. V Iráku a Afghánistánu ty "krvavý Američany" maj.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mě se na jaderné válce líbí to, že za pár hodin bude klid, přestanou vás danit a budete si moci pořídit zbraň dle libosti. A ti mrtví? To je v pohodě. Dlouhodobě je stejně stoprocentní úmrtnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No simulace pekna, ale pro hrace DEFCON https://store.steampowered.com/app/1520/DEFCON/
nic noveho.

Nicmene jedno mi vrta hlavou - kdybyste byli Americanem, opravdu byste presli z toho evropskeho taktickeho uderu na ten strategicky (koncici masivnim bombardovanim amarickych mest)? NATO smlouva sem nebo tam

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přešel, protože ruské rakety už by na vás stejně letěly. Ta taktická výměna v Evropě by v Rusku napáchala dost škod na to, aby to chtěli oplatit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím...
Ostatně ta simulace je celá nereálná. Například v první fázi úderu prostřednictvím letadel není žádné sestřelené a všechny dosáhnou svého cíle. Rakety taktéž. Dle simulace to vypadá, že všechny dosahují svých cílů. Pak jak Nalim zmiňuje. První fáze zcela "vyhladí" Evropu a být USA, tak bych se do druhé fáze nezapojoval dokud by Rusko nevyslalo rakety. Navíc je otázkou, zda Rusko, v té chvíli již značně pochroumané údery Evropy, by samo pokračovalo a zahájilo by další krok vysláním raket na USA.
Co se týká smluv, pak ty platí jen do doby, než je někdo vypoví. V takovém stavu věci, je myslím mnohem pravděpodobnější, že by USA řeklo sorry, ale v zájmu USA není pokračovat v této nesmyslné válce, a zničená Evropa nemohla udělat nic. Ostatně máme příklady z historie, jak se k naší zemi zachovali ostatní státy, viz Mnichovská dohoda. Podívejte se například na Ukrajinu. Všichni uznávají, že Krym je její součástí, ale nikdo se nehodlá angažovat ve věci násilné anexe Ruskem. Všichni jenom mluví a mluví o tom, jak jsou Rusové špatní (a mají pravdu), ale je to podobné, jako kolemjdoucí, kteří vidí jak je někdo šikanován a jenom to komentují, nikdo nezasáhne, protože přeci nikdo nebude (logicky) ohrožovat sám sebe...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

o jaké nasilén anexi mluvíš ? a referendu kde se občané rozhodly jak se rozhodly ? aha nebylo podle přaní uřvancu a vitaču tak to neplatí co !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Referendum platí, jen když je dopředu schválené, a to včetně výsledku. Viz Brexit, tam to taky nějak nevyšlo a proto už několik let hledají způsob, jak ho zneplatnit.

Mimochodem proto také stále nemáme zákon o celostátním referendu - zatím se politické strany nebyly schopné dohodnout na způsobu, jakým budou otázky referenda a jeho výsledek kontrolován.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už vidím stát který dopředu schválí referendum umožňující některé jeho části se odtrhnout :0)))))) Viz třeba Španělsko/Katalánsko....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No právě. A pak že tu máme demokracii, vládu lidu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co třeba referendum ve Skotsku?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Referendum, které se koná až po vojenském obsazení země? To přece uměl už Hitler v Rakousku, Stalin na Podkarpatské Rusi. "Překvapivě" občané vždy rozhodli ve prospěch toho, kdo je obsadil... Putin je holt jejich učedníkem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ha ha ty seš tak vtipný až to tříska vranama o sebe

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč ty zbytečné pořád dokola opakované demagogické lži, je jasně doloženo jak se krym snažil o oddělení od ukrajiny už od 90 let a i "západní" průzkum veřejného mínění jasně ukázal jeho masivní podporu ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak ! řvouní a uslizačí už nevědi co by vymyslely za kravinu aby si obhajovaly svoje nesmysly a blbiny / uchilky a jiné zvrhlostí

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A mimochodem po obsazení rakouska svět ani nepínul a podkarpatskou rus sovětům beneš jednu dobu sám nabízel a nevšiml jsem si že by ji chtěla ukraina "vracet"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no co se te simulace týká tu dělal asi někdo kdo nemá ani potuchy, co by nastalo kdyby to zmáčkly ! už jen smněšny přepoklad 100 milionu mrtvích je hodně podceněný udaj !
podle simulatoru na netu kdyby prahu zasahla raketa o sile 25 Mega tak cca 3 miliony mrtvých a pak nasledky umrtí na ozaření ! dalších xyz mrtvých !
navíc při použítí velkého množstvý jaderných zbraní by radiace byly velký problem a tim padem další nasledky a mrtvi ,
a to ani nemluvím že by teoreticky už mohly mít kobaltové jaderný zbraně což by zamořílo daleko větší uzemi a byly nasledky radiace horší , ale kdo ví co maji ve skladech :)
ja jen doufám že když na to dojde a zmáčknou to , tak cipnu hned mezi prvníma aspon nebudu muset číst ty blaboly od některých uslizalu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, Pražáci jsou v tomto ohledu v pohodě :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zapomíná se na dva dost podstatne faktory.
1. Nikdo není takoví idiot aby udělal pul planety neobyvatelnou.
2. Jaderné hlavice nejsou tak silné jak si mnozí myslí. Nejsilnější vojenská (ne testovací monstrum) ma ničivý účinek na okruh 40 km a skládá se z 5 hlavic, tedy 8 km na jednu.

Taky se nesmí zapominat, ze žádná testovaná jaderna střela, které byly mimochodem největší, nikdy po sobě nezanechala neobyvatelné území. Už po několika dnech se tam prohaneli lidi bez kombinéz.
Cela sinulace je asi tolik reálná, jako obydlení měsíce v roce 2030.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a na tohle si přišel jak ? dit do dneska se sice da jít navštívit kráter po vybuchu jaderné bamby z usa ale čas je omezený ! mám dojem že max 15 minut ale jistý si nejsme ohledně času , dale co třeba chernobyl ? tam taky nesmiš vstupovat o budov jelikož v uzavřenějších prostorach se stále drží radiace dost silná na to aby člověk mněl problemy !
no pokud máš na mysly testy v 50 letech ,tak ano ti magoří se tam opravdu prohaněly po par dnech skoro bez ochrany ! ale už ti najk nikdo neřekne za jak dlouho pochcípaly na rakovinu nebo leoukemii ! dít prosím tě oni nechaly vojaky sledovat jaderny vybuch z par km bez ochrany ! da se to dohledat , ale už nikdo nikdy nenapsal jaké to mněly nasledky pro ty vojáky ! jednoduče řečeno když jebne atomovka/y nad brnem tak bezepečná vzdalenost bude macocha +-

https://nuclearsecrecy.com/nukemap/
výbuch W-53
nad brnem by mně Fireball radius: 2.33 km tady se každý odpaří jako para nad hrncem , Air blast radius (5 psi) 14.6 km takže i tam by těžko někdo přežil , Thermal radiation radius (3rd degree burns): 31.4 km taky neni moc k přežití , Air blast radius (1 psi) tady už se da přežít ale ne každý bude mít smulu že cipne

ale pořát se zapomina že tyhle jaderné zbraně co jsou v nukemap jsou staré i když do dnes používané ! ale nikdo něví co maji ve skladech v usa a už vubec nemá nikdo tušení co maji rusove !!! oni se nechlubí tím co maji a už vubec je problem dohledat připadné najké parametry ! navíc pokud se nepltu někde se psalo o tom že chtěji vyrobit kobaltovou jadernou bombu takže ty by mněla nasledky zamoření hodně horší než vodíkova

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu chcete jadernou bombu srovnávat s Černobylem nebo vodíkovou?
Doporučuji méně amerických filmů a zjistit si souvislosti, jinak píšete uplne hovadiny.
Kobaltova také není zbraň hromadného ničení, ale sofistikovaná termonaloz kvůli lepším krytum.
Na ty místa není zakázány vstup kvůli radiaci, ale protože to je vojenský prostor. At už v mori nebo na pevnině. Tam civil nemá co dělat. Proto jsou informace tak zkreslené (jako u A.51).
Mimochodem žádný stat, byť velmoc, nechce mít ha svém území jakoukoliv výbušninu, která by v případě invaze mohla zlikvidovat onen stát. Nemusíte ji pak ani ukrást, stačí prostě jen odpalit na místě a je po Rusku.

Filmy, povidacky a realita jsou dva odlišné světy ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prakticky všechny současné jaderné hlavice jsou termojaderné, neboli vodíkové. Klasické štěpné jaderné zbraně jako v Hirošimě moc ve výzbroji nejsou a pokud, tak v podobě klasických bomb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano zahoreni je na stejném principu, avšak vodíková ma menší obsah plutonia a jeho lepší využitelnost a menší záření. Tedy ze například železo co přežilo výbuch nebude zářit déle než vychladne a pěchota může místo obsadit. Bomba štěpením, kterých je od studené války mraky a také jsou ve formě dalekonosnych hlavic, udela místo nepřístupným minimálně 14 dni.
Nic to ale nemění na faktu, ze pokud prach z výbuchů nezatemni slunce, nukleární zima nenastne a příroda jede dal. Radiaci zvládá s přehledem viz sovětské skládky radio aktivního odpadu nebo rozvrtana puda z 1. Sv. Mimochodem po téhle válce následovali dvě velké zimy, tam to ale šel prach do atmosféry po 4 roky. Prostě někdo zas straší lidi na základě domněnek aniž by sbíral oficiální či existující data. Nechávají se ovlivňovat US filmy, jejichž úkol je jediný. Udělat to epické!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžete dát odkaz na to odkud máte informace o typu jaderných hlavic? Termojaderná hlavice má nevýhodu oproti klasické štěpné v tom, že je několikrát větší a těžší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heldej stačí najíst čas je u toho krateru přístupného veřejností mezen , co se týká chernobylu tak je se silěn nedoporučuje chodit do uzavřených místnosti sklepu atd díky radiaktivnímu prachu , opravdu rad bych viděl koho koliv jako by bez ochrany OPCH 70 nebo vší řady ,běhal po epicentru jaderného výbuchu za pár dnu :))) ano chvily by běhal něž by cipnul :))))))
ale je fakt že v připadě jaderné valky by opravdu zaleželo kolik se dostane do atmosféry radiaktivního prachu a taky jeho složení !
ale jsem "opravdu" rád že stale jsou lidi , co si myslí že neni žadný problem na zemi odpalit řekněme 5000 nebo 10000 jaderných hlavic a nic se nestane jede se dal :) a žádné nesledky nebudou :) ty určítě patříš k těm co by po jaderné valce běhaly v plavkách po zamořených oblastech :))))

pokud vemu počet jaderných zbraní tak na kusy tak cca : usa 6000 - rusko 7000 - china navím - indie nevím - pakistán nevím - servení kore nevím , izrael nevím
a kdyby chom vzal že každý zemně u které nevím ani přibližný počet mněla 2000 jaderných zbrani tak potěš koště dostaneme se k číslu 20000 jaderných zbraní

ale jsem fakt rad že někteří jsou zcela najivní ! kdyby to bylo tak jak se tady snažíš tvrdít že po jaderné valce není žadný problem z radiaci ,tak už by dávnok jaderné valce došlo !!!
protože proč plitvat vojaky když mužou hodit par atomovek a je po problemu že ! viz třeba irak nebo další !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ps

ještě to lze schrnout takhle : jak by vypadala jaderna válka mezi ruskem a nato ? nijak za 10 minut by bylo po všem a ze slavné arogantní evropy by zbyl kouříci kráter :)))) doufám že tam kde bydlím je stale primární cil rusu, abych to mně hned za sebou :)))

navíc je hodně najivní si myslet že rusko je slabší naž nato (ono hodně zaleží jak a zjakého pohledu se to bere ) co se týka jaderných zbraní tak rusove stale vedou za nima usa a pak china pak najká indie , co se týká vojenské technyky rusové ji maji stale hodně i když muže být zastaralejší ale kusově převišují nato , co se týká počtu vojaku tak vede china pak rusko pak usa pak indie atd ! navíc z dějin víme že rusove razí heslo nas mnogo tekže na straty až tak nehledí !
to samé si myslel i hitler že rusko je slabé a zaostale a jak dopadnul ? blbě :)))) ono pýcha a arogance předcházi padu ! a podcěnovat kohokoliv se nevyplácí a už vubec v připadě valečného konfliktu
nejde o to řešít kdo jak nebo proč ale hlavně aby se to nestalo !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím závěrem souhlasím a de facto jsou si toho vědomi i ty nejvyšší, proto žádná válka ještě není.
Rozhodovat o tím dnešní diskuzní kovbojove, tak se už pohřbívaji spálené děti a rodiny. Naštěstí je to u nejvyšších o pomerovaji pindiku a blaboleni. Akci nechce nikdo. Vyjma usaku, ty poslední dobou válci všude.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

bohužel ti "nejvíší " by radi jadernou valku ! oni by zalezly do krytu které si vybudovaly za daně obyčejných lidi a nebo nakradly ! jich by se to defakto ani netýkalo jen by z toho těžily !
proč mít na světě 7 nebo 8 miliard lidi ? neni k tomu duvod ! moc pracne hlidat aby dělaly co mocní chtěji ! takže je lepší pro ty nejvíší aby bylo lidi daleko min řekněme 1 miliard možna min ! doporučuji film Hladove hry , pro některé mocné je to co je v tom filmu mokry sen !

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.