CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Zaujalo nás: Jak vzdát hold počítači? Pověste ho na stěnu!

Zajímavé, pravdou je, že jsem ještě takto prodlouženou ruku zákona v podobě kabelů od PCI-E neviděl.
Každopádně když se na to dívám, tak mám obavy z chlazení. Jasně, že CPU a grafika je pod vodou, to je ok, ale co ten zbytek?
V case se většinou dělá pěkný vzduchový tunel od předu dozadu.
Takže chipset, ale hlavně disky netrpí. Pokud bude vzduch v místnosti stát, tak by podle mně byla provozní teplota diskl v case menší.
Na druhou stranu, asi je to fuk, když se to nedostane přes 60, tak je to ok.

Jinak mně ještě zaujala jedna věc. Když už si vyhrál s dvěma separátníma okruhama pro CPU a grafiku, tak mohl dotáhnout vodu i do toho zdroje.

Zdar Max

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak disky bych asi neřešil. Problém chlazení v bedně visí na tom, že tam průvan musí být, protože teplý vzduch má příliš mnoho překážek, aby odplul samovolně. Pokud ale budou disky takhle viset na stěně, tak teplý vzduch bude okamžitě stoupat a odletí pryč.
Co mě skutečně děsí je ta PCI-E. Když se zamyslíme nad tím, že výrobci desek dráhu linky různě zakřivují, aby vyrovnali každý rozdíl v délce vedení a pak někdo udělá takovouhle prasárnu... Osobně bych snesl i to, kdyby grafika trčela jako věž ven z desky - koneckonců, něco takového by si jako nejvýkonnější komponenta v počítači zasloužila.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak prodloužením délky se rozdíly délek mezi vodiči nezmění. Samozřejmě může ale každé prodloužení mít dopad na kvalitu komunikace, čehož bych se tu bál. Právě kvůli tomu bude určitě snížen výkon, respektive bude snížena (korektní) propustnost sběrnic, a to s každým milimetrem.
Nicméně prodloužení se běžně používá (používalo) v nižších HTPC skříních se slotem pro PCIe kartu/y, flexy byly ale kolem 10 centimetrů, a nějaká hi-end grafika se tam neočekává.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mel leta nonstop bezici pocitac zakryty na kolejich fleesovou dekou, aby nehucel a v pohode, takze o chlazeni bych se nebal .....
Cemu bych ale neveril, je ta pulmetrova PCI-e ksanda .... podle me to proste nepojede, u PCI bude dana presne delka toho spoje a nebude tam zadna synchronizace, proste vyslany signal se ocekava za t+doba po kterou uleti svetlo tu vzdalenost. Navic PCI neni stinene a budou tam vznikat parazitni jevy ..... dost bych se divil, kdyby to jelo .....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak fuckt to jde, dokonce je to i docela levne, ale jenom 20cm .... pospojovat jich vic, to uz by bylo asi hardcore:)
http://www.ebay.com/itm/1X-8X-16X-1X-To-16X-PCI-E-Extension-Flex-Cable-3...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně těch kabelů a jejich stínění doporučuju ten jeho post:
http://www.overclock.net/t/1424387/gallery-build-log-ultimate-wall-mount...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Hm, ale dva litry za pulmetrovy kabel je celkem sila
http://www.digikey.com/product-detail/en/8KC3-0726-0500/3M12026-ND/3641403

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Za předpokladu, že by zdroj bylo možné rozebrat, a nějak smysluplně na něj přichytit nějaké chladiče. Problém je, že jde o tak různorodé a atypické tvary, že namontovat k tomu vodníka je prakticky nemožné.
Podle mě by však mohl zavodnit ještě desku. :-) Ta se ale sama bez problému uchladí. Ohřívající se vzduch bude automaticky stoupat a utíkat (což ve skříni fakt nemůže, a co není vyhnáno přímo ven, ve skříni cirkuluje třeba i pár hodin - kvůli rozmanitosti tvarů naopak o tunelu prakticky není řeč), a chlazení je tak vlastně i lepší, než v aktivně větrané skříni. Problém je však samozřejmě prach, ale zde bude jen napadaný, zatímco ve skříni je typicky navátý, až zabetonovaný, jak jej tlačí větráky, pokud tedy nemají nějaký lepší filtr.
Vsadím se ale, že tuto "výstavu" stačí jednou týdně ofouknout, a jednou za rok vyfoukat kompresorem, že tam moc prachu nebude..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa to docela pozdava.Este by to chcelo prekryt plexisklom tak aby bol spodok a vrch otvoreny . Zlepsilo by to kominovy chladiaci efekt

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak komínový efekt, na to je potřeba určitá výška a spíš bych tam hnel vzduch nahoru pomaloběžným větrákem, nebo něčím na ten způsob, ale určitě by to zlepšilo bezpečnost celého zařízení, takhle bych měl strach že se o to někdo omylem něčím opře :0)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jakýkoliv kus plochy by zajistil komínový efekt už jen proto, že uvnitř máš "topení", které vzduch ohřívá, a ten stoupá. To vlastně ani není komínový efekt v pravém slova smyslu, ten spočívá v samotahu (podtlaku směrem vzhůru), ale zlepšilo by to určitě chlazení vlivem zvýšeného proudění vzduchu (zrychleného). Větráky by fakt nebyly potřeba, všechny skutečně hřející komponenty jsou pod vodou.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To je sice hezké, ale zas by se z toho stala jen placka. Takhle je to krásný prostorový útvar. :-) Jak již bylo zmíněno výše, tady už stačí samovolné stoupání teplého vzduchu pro dostatečné pasivní chlazení všeho.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Frikulínské. A vzhledem k tomu kolik prachu měl v té skříni, tak bezprašné prostředí tam zrovna nemá, takže je jasné jak to bude za chvíli vypadat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bez filtrů bude prach všude. Ovšem zatímco ve skříni je většinou od větráků napěchován až zadupán, zde to bude jen naprášenina, odfouknutelná celkem rychle a snadno. Jednou za pár měsíců kompresor. Prachová udusanina na většině chladičů po více než roce už ani kompresorem pryč nejde, a je nutné použít mechanický přístup... Takže zas tak tragické to tu nebude. :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

tento pocin podporujem. ani ja nepouzivam PC Case. rad sa divam na komponenty

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neni to uz uchylka?:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?
+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nj, každý máme něco. :-)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Antec Skeleton?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

nic proti, ale ten Antec je zbytocnost :)
obyc. hlinikovy plech navrtany + par uprav
http://www.gastro-mania.cz/product_picture/fit_in_680x600_marked/b2a1c2d...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dnes je trend aby PC skriňu nebolo vidieť vôbec. Preto sa montuje na zadnú stenu monitora, alebo priamo dnu.
Neviem si predstaviť takéto čudo mať zavesené doma v obývačke na stene.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme to je vec osobneho vkusu/stylu v akom je zariadena obyvacka.
Uvedeny no-case mod sa podla mojho vkusu docela hodi k dnes velmi "modnemu" nabytku geometricky pravidelnych jednoduchych tvarov. Napriklad k tomuto http://www.najlepsinabytok.sk/uploads/images/category/Clipper06.jpg.larg... . Len by to chcelo v cierno-cervenej kombinacii.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.