CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jak založit či zrušit SIPO? Má tato služba ještě dnes své opodstatnění?

Ach jo. Aspoň pište pravdu. Poplatek za zasílání výpisu e-mailem je 5 Kč, už pár měsíců.

Jste neschopní žvanilové.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

I za tohle si nechají platit, všude jinde je to zdarma

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uvítal bych článek Jak zrušit Čiháka s Tedweissem kteří udělali z CDR agregovanou žumpu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To jsou poněkud vousaté informace. Nejenže je zasílání výpisu SIPO již nějaký měsíx zpoplatněno, ale i odhlašování probíhá jinak. buďto vyprázdněním (zrušením) všech položek a nebo oznámením ČP např. prostřednictvím DS.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co je to DS?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Datová Schránka

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, pánové...
nějak ztrácíte úroveň. Držte se raději počítačů, tomu snad rozumíte víc

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ten pokus tady byl, dopadl katastrofálně.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za Čihákovinu?

Rušil jsem SIPO po zemřelé tetě. Došel jsem na poštu, přinesl sebou umrtní list, vyplnili jsme s úřednicí nějaká čestná prohlášení ve vztahu k TV a rozhlasovým poplatkům a hotovo, kdyby na poště nebyla fronta, tak to bylo za 5 minut vyřízené.

V tom článku snad není jedna věta pravdivá. Ale třeba se autor realizuje v psaní nesmyslů a teď si čte diskuzi a dokonale se baví - troll.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To bohužel není trolling, ten člověk je prostě blbec a navíc sebestředný blbec který se obklopil jseště většími blbci.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

SIPO je hlavne sluzba, ktora patri do 70. rokov 20. storocia a Ceska a potazmo Slovenska posta ju viac-menej drzia len preto, ze vsetci jej pouzivatelia este nezomreli. V 21. storoci je to absolutna, ale fakt totalna zbytocnost pre kohokolvek, kto ma otvoreny ucet v banke, pretoze prenho je SIPO funkcne ekvivalentne so suhlasom s inkasom (SIPO je vlastne len taky agregator) a v skutocnosti je viac roboty vybavit si v takom pripade SIPO, nez jednoduche inkaso voci bankovemu uctu.

Ani argument, ze SIPO vybavim raz neobstoji, pretoze na suhlase s inkasom treba uviest horny limit a ten sa bude vzdy zvysovat ako budem na SIPO navazovat dalsie sluzby, takze pri kazdej zmene SIPO budem aj tak chodit aj do banky. Co je horsie, ak to nespravim, neprejde mi ziadna platba v SIPO. Vacsi pruser ako pri suhlasoch s inkasom.

Vyznam to moze mat tak pre cloveka, ktory ucet v banke nema a veci plati papierovymi sekmi. Vsetci ostatni o SIPO potrebuju vediet jedinu vec: tu sluzbu nepotrebuju a nikdy potrebovat nebudu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

SIPO je hlavně služba, která vám nejdříve dá vědět, kolik za co jakože máte zaplatit, a teprve pak máte možnost se rozhodnout zda ano či ne. To ale lidé, kteří nespadli do skrytých problémů internetového bankovnictví (či o nich často ani netuší), těžko kdy ocení - dokud na to nenarazí osobně. Čili skvělé řešení pro lidi, kteří mají své pádné důvody výměnou za pár mizerných korun držet své platby pevně papírově pod kontrolou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rok se s rokem sešel a zase je tu SIPO, dokonce si nedali práci a nesmázli starou diskuzi. Jako uznávám, že tohle je dobré, proč používat na psaní článků AI, když je možné to recyklovat. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1) dohoda se všema stranama, které máte v sipu, že sipo rušítě a přecházíte na trvalí příkaz
2) založit si trvalé příkazy u banky, která po vás nic nechce
3) zrušit sipo na poště
konec článku

i 5kč za tuhle službu je hodně, jde o princip a nebýt líný

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a potom máš realitku, která nic jiného než sipo nechce umět, protože má pro jednu poštu jeden děrný štítek. (přestože používá program pro správu uživatelů, který platební příkazy z bank umí)
takže při každé změně nas*rou 2000 nájemníků.

mimochodem: ten bezcenný poštovní papírek od sipo, který doručovatelé tak rádi pohazují před schránkami, porušuje gdpr.
pošty i s jejich debilním sipem měli už dávno srovnat se zemí. jejich přežívání 30 let po smrti komunismu je ostudou civilizace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je nějaký vtip, ne? Kdo tu službu má, tak ty rady nepotřebuje. Kdo ji nemá a chtěl by, tak by měl kontaktovat Dr. Chocholouška.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.