CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Jaká je povinná výbava do auta 2024? Máme pro vás kompletní přehled

"Rozhodli jsme se proto ponořit se do této problematiky"

... a zjistili jste, že se nic nezměnilo, ale když už jste to spolu s AI nastudovali, tak jste stejně článek vydali. "Děkujeme."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimave je ze v Anglickych zemich je povinna vybava NULA. Tam nemusite mit ani nahradni kolo.
Co je spise caste je ze mate sjednane pojisteni pro tyto ucely, protoze ne kazdy si umi kolo vymenit .Take ne vzdy je to bezpecne diky provozu na dalnici atp. Na dalnicich jsou mista kde neni odstavny pruh a odtah je proto zdarma a to nemusite ani nikam volat protoze vas vidi na kamerovem systemu. Znameho z Litvy takhle odtahli i s plne nalozenym kamionem, protoze mel zavadu, kterou neumel sam odstranit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli žiješ v Anglii, tak komentář chápu. V ČR máme jednu dálnici a ta je věčně rozkopaná, takže tebou zmíněné problémy opravdu ještě dlouho ne. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"V Evropské unii totiž zcela normálně platí, že by vestu měl mít každý pasažér v autě."

Mnoho redaktorů také neví, že v Evropské unii platí, že musíte mít povinnou výbavu podle předpisů své země. Nemusíte mít další vesty, stejně jako do Polska můžete bez hasicího přístroje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viedensky dohovor je starsi ako EU, mozno dokonca aj starsi ako EHS, predchodca EU.

O jeho existencii a platnosti ale casto nevedia ani policajti + niektore staty (zmurk zmurk Francuzsko) ho aktivne obchadzaju zavadzanim "povinnej vybavy vodica".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U osobních vozidel černé barvy s pohotovostní hmotností nad 2500 kg se od roku 2025 ruší povinost mít lékarničku. Bude nahrazena následujícim seznamem věcí:
- polní lopatka
- voskovaný celtovinový pytel o rozměrech min 230x60 cm se zatahovatelným okrajem, nebo s konopným provazem (dosavadní plastové pytle je možno používat jen do konce roku 2024)
- náhrobní kámen 120x80x10 cm. Pro vozy VW může být betonový odlitek.
- 2 svíčky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nespletl jsem si stranky? to jsme na auto cz ci autowebu? :D :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.