CDR.cz - Vybráno z IT

Jaké hry rozjede Steam Deck? Valve označí všechny tituly jedním ze čtyř štítků

Prosincové vydání handheldové konzole od Valve už je pomalu za dveřmi, a tak se Valve rozhodlo reagovat na jednu z nejdůležitějších otázek - jaké hry bude vlastně tohle zařízení podporovat? To vám poví nové značení Steam Deck Verified.

Na Steamu se již nyní nachází více než 20 tisíc her, ale dozajista ne všechny bude nová konzole podporovat. Aby bylo na první pohled zřejmé, o které z nich se jedná, zavádí Valve speciální značení Steam Deck Verified rozdělené do čtyř kategorií. 

Kategorie Verified značí, že hra bude fungovat naprosto na jedničku a má plnou podporu ve všech směrech. To znamená plnou podporu jejich ovladače včetně správných ikon, a také schopnost vyvolat klávesnici na obrazovce, pokud je to při hraní potřeba. Navíc musí také podporovat správné rozlišení (1280×720), texty musí být dobře čitelné a nesmí se objevit žádné varování o kompatibilitě.

Hry v kategorii Playable pak budou vyžadovat nějaké manuální úpravy, jako třeba vyvolání funkce klávesnice, jelikož se sama nezobrazí. V případě, že hra bude v pozdější době upravena tak, aby splňovala i kategorii Verified, bude možné ji opět odeslat k posouzení a značení se jí následně změní. 

Z různých důvodů nepodporované hry pak spadají do kategorie Unsupported - Valve zde uvádí jeden příklad za všechny - Half Life Alyx, jež běží pouze na VR, samozřejmě na handheldu nerozjedete. 

Poslední kategorie Unknown pak značí, že kompatibilitu ještě neotestovali. Postupně však prý plánují projít a kategorizovat veškerý svůj obsah. Postupem času by se tedy tato kategorie měla značně zužovat. 

Pokud vše půjde podle plánu, dočkají se první šťastlivci svých konzolí již letos v prosinci. 

Tagy: 

Diskuse ke článku Jaké hry rozjede Steam Deck? Valve označí všechny tituly jedním ze čtyř štítků

Žádné komentáře.