CDR.cz - Vybráno z IT

Jaký vybrat monitor? Trojice tipů na profesionální i herní využití

PR článek
V dnešní době jsou monitory nenahraditelným prostředkem z hlediska práce s technologiemi. Velké CRT monitory s malou obrazovkou a lampou, si starší z nás ještě pamatují. Stejně tak plazmové monitory už jsou pryč. Dnes jsou standardem LCD monitory, povětšinou s podsvícením, které umožňují výrazně komfortnější práci, méně namáhají oči a dosahují vyšší kvality zobrazení.

Pojďme si ukázat základní typy, které trh nabízí. Největší skupinu tvoří klasické LCD monitory, které nemají žádnou zvláštní funkci, typickou pro určitou skupinu modelů. Tvoří na trhu nejvíce procent.

Docela oblíbenou skupinou jsou PC monitory s TV tunerem, díky čemuž je lze připojit k anténě a sledovat tak televizní vysílání.

Dotykové PC monitory mají za cíl usnadnit ovládání počítače.

Prohnuté PC monitory ocení zejména hráči her nebo ti, kdo sledují filmy a chtějí získat ten pravý požitek, jinak nejsou příliš praktické.

Nicméně jedna věc je jistá – trh s monitory je velmi široký, ne každý model je dobrý a kvalitní a ne s každým se vám bude příjemně pracovat. Je potřeba trochu se orientovat a umět vybrat ten nejlepší. Měli byste se tedy orientovat v pojmech, jako je pixel, rozlišení, úhlopříčka nebo třeba jas a kontrast zobrazení.

Nabízíme vám troch TOP hráčů ve svých kategorií:

Acer T272HL patří mezi top dotykové monitory. Špičkový WVA LED monitor Acer T272HLbmidz s Full HD rozlišením je díky WVA panelu zárukou přirozených barev z jakéhokoliv úhlu pozorování.  

Philips 278E8QJAB patří zase mezi top prohnuté monitory. Displej s technologií VA LED a Ultra Wide-Color nabízí bohaté barvy i temnou černou. Zakřivená obrazovka poskytuje příjemný efekt vtažení do děje. Perfektní pro multimediální vyžití i grafické aplikace. 

LG 27UD88 je vysoce kvalitní 27" LED monitor pro herní a profesionální pracovní využití, poměr stran 16:9, maximální rozlišení 3840x2160.