CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Japonsko objevilo naleziště vzácných zemin. Zlevní elektronika?

Hledám slušná slova. Japonci mají hrubý odhad, nemají technologii a ani ji nekoupí, protože se z bahna vzácné zeminy netěží a už se "háže fotbalovými stadiony" v podobě halucinací, na jak dlouho to lidstvu vydří bez akceptování toho, že se lidstvo žene do záhuby nebo toho, že za 400 let tu zcela jistě nebude stejná technologie vyžadující nynější spotřebu kovů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pane Nicku,
pokud do posledního odstavce vsunete nevyřčené ale mnou automaticky chápané slovíčko "dnešní", tak už by to snad dávalo smysl.
Zaměnit "uspokojily poptávku" za "uspokojily dnešní poptávku" a je to v cajku.
Vy osobně jste odborný znalec všech možných způsobů extrakce cílové suroviny z vydolovaného materiálu kdekoliv po celičkém širém světě, nebo jen tak z nudy prudíte?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dnešních 400 let? Před 400 lety jsme tu měli Bílou horu a popravu 27 českých pánů bez účasti polovodičů. Ano s lanthanoidy mám zkušenosti, jejich těžba je velmi náročná, protože se chemicky chovají velmi, velmi podobně (jsou to přechodné f prvky). Zvládnout ji je dost obtížné a zvládnout ji ekonomicky výhodně vyžaduje extrémní nasazení, které závisí na podmínkách těžby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ak toto nie je len fama ako natlak na cinu aby vyvazala viac a lacnejsie, tak este stale to nic neznamena. Lebo ako to tazit? ako to tazit a neznicit more? A hned je tazba nerentabilna. Ved aj SK malo niekde hlboko v mori najom na nerastne suroviny, akurat ich nikto z tej hlbky nedokazal ziskavat.

Nie elektronika kvoli tomuto nebude lacnejsia aj keby mohla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:) Ha objevil jsem dvoje staré ponožky po tátovi ... budeme taky hnedle predikovat to , že celý příští rok nebudu kupovat nové ponožky ?
Dělat podobné závěry do titulků může jen bulvár ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.