CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Japonský Microsoft zkrátil pracovní týden na 4 dny, produktivita vzrostla o 40 %

A jak je definovaná ta produktivita, která vzrostla?
Jak množství udělané práce / času v práci?
Nebo jako Množství udělané práce / náklady na pracovníka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne, tyhle manazersky pocty zname. Manazeri sami chteji mit zkracenej tyden, takze do reportu napisou co chce vedeni videt a ono uz se to pak nejak udela :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem si zkratil pracovni uvazek z 5 dnu na 4 a hadejte co se stalo. Prace mam porad stejne, jen ji proste musim stihnout za 4 dny misto za 5. Zato vyplata se snizila o 20%. Clovek by si rekl, ze ma o den vic volna, ale nema. Doma je tolik restu, ze je patek stejne zabitej a zadny volno se nekona, naopak - behem zpracovavani tech restu se jeste objevujou dalsi veci, ktery je potreba udelat, takze prace na zvelebovani/opravach domacnosti naopak pribylo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bude trvat len do vtedy, kym vacsina nebude mat skrateny cas.

Potom sa tempo ustali smerom dolu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je dost rozdíl jakou práci ten člověk dělá (a kolik toho a čeho fakt reálně dělá). Mohlo by to fungovat u nějaké tvůrčí činnosti, nebo naopak u byrokratických výtvorů (tam by snad mohli prodloužit ten výkend i na 6 dní). Ale asi těžko to bude fungovat u chlapa u soustruhu..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To záleží na úkonech. Při rozumné logistice, rozdělení prace a neslibovani zázraku koncovým klientům ani zde nevidím problém. Lidská hamiznost nas drží v práci nonstop.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V momentě kdy člověk má dané řezné podmínky tak prostě zkrátit na daném stroji časy nelze... Ne o 40% případně ne bez drastického dopadu na jakost. (samozřejmě za předpokladu že ty stávající nebyly stanoveny špatně/nehospodárně, což ale není problém toho dělníka).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou firmy, kde majitel nepotřebuje mít ob rok novy model medvěda pro sebe i manželku aby všem ukázal jaký je frajer. Staci mu jeden medved pro oba na 7 let. Ano, firem typu srdcari je málo, ale jsou důkazem ze to jde. Ksefty bez stresu, poctiva prace (sice občas az do noci, ale zas v klidu), rozumná cena. Krysí závody u dělníků, kteří umožní firmě nahromadit si tuny prace, které pak odnáší i ti co krysí závod nehrají, o tom zas jindy ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je z hlediska technologie blbost. Může to fungovat max u nějaké kusové výroby. A na náklady se hledí všude, když tedy vynechám domácí kutilství a armádu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se u nás nemůže stát spíše naopak ještě by chtěli aby jsme chodili do práce v sobotu i neděli

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HM automotive to vidí jinak a az se přestane lhát a provali se ta krize v Německu, bude teprve veselo. To už nebudou jen volné pátky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O krizi v Německu se mluví již půl roku, takže jaké lhaní?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No media o krizi v automotive mlčí. Reklamy a recenzenti se honí az absurdní propagaci aut (nejvíce asi škodovka) jak moc je zed pořízení vozu výhodné. Banky snížili úroky na leasing vozů (citelne u firemních). Fáze ještě lepšího financování se čeká az na jaře, kdy trh bude stát úplně (firmy už maji nakoupeno, nalizano) a klasický koncový nezačne jarní sezonu v novem.
Nebo někde už oficiálně píšou ze lidi v automotive neví co bude po novem roce (zda budou mít práci?).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže když nepíšou to, co si ty myslíš, tak lžou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele velké hospodářské krize mají cyklus 30-50 let poslední byla před 10 lety. Urychlit to může něco jako světová válka... Není důvod aby tu byla další velká krize po tak krátké době maximálně nějaké to období recese. Pro politiky je to samozřejmě super téma, kdy mohou v médiích stále omýlat jak by měla vláda změnit politiku protože přece už brzy přijde krize! Připadně nám vnucovat nová nesmyslná omezení pro snižování emisí CO2 snažící se nutít lidi kupovat nová auta (takže vreálu toho co2 bude díky nárůstu výroby naopak víc)..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak hlavně MS je společnost neomezených možností kdy podzimní update vydají až po jarním a pořád jsou za hrdiny, že mají splněno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdyby ho nevydali vůbec, byla by většina uživatelů ještě spokojenější :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja ti nevim, ale u nas je normalní že podzim je až pár měsíců po jaru :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.