CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k John McAfee je obviněn z podvodu s Dogecoinem a zneužívání vlivu na Twitteru

"který ve svých pracovních a domácích počítačích používáte možná i vy"

NE. Nejsem debil!

Jinak ale clanek je velmi dobrym prispevkem k anonymite kryptomen. Koukam, kdyz se chce, tak urady umi zjistit, kdo ma kolik penez v kdejakem "bitcoinu".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je v te citovane vete napsano "možná". Tudiz by se i do te reakce hodilo pridat stejne slovo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Narážel jsem především na pracovní notebooky/PC, které v mnoha případech má pod správou zaměstnavatel a uživatel nemá moc na vybranou.
A co se běžných Frantů uživatelů týče, tak ti zase mají kolikrát McAfee nainstalovaný omylem, protože se rádo cpe do instalaček jiného SW.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to jo. Pamatuji si, jak v rámci zvyšování "bezpečnosti" nějaký manažerský dement rozhodl, že k na industriální virtuálky v Škoda MB se k Defenderu přidá McAfee. No bylo to tóčo, protože se začaly ty dva viry mezi sebou hádat, kdo je větší chuj a vyhrazené prostředky (4 jádra za 200 kolíků, aneb ať žije úspora pomocí virtualizace :-D) zmizely jak pára nad hrncem, nebohým klíčovým výrobním aplikacím, které samozřejmě na rozdíl od těch dvou virů neměly nejvyšší práva a tedy prioritu nezbylo na vlastní běh a následoval zákys výroby přes prodloužený víkend, kdy outsourcované (aneb další "šetření" financí) kanclkrysy, co by to mohli opravit (respektive na to měli práva, opravit by to uměl i cvičený šimpanz) samozřejmě měli vypnuté telefony.

Bohužel, ani jeden neužitečnej manažerskej kretén z těch, co to prosadili nebyl pro výstrahu pověšen nad bránu 7 pro výstrahu ostatním manažerským zmrdům.

Stejný brikule dělal McAfee na pracovních laptopech, ale s ohledem na to, že to byly klasické windows na klasickém železe, tak ochrany CPU v kombinaci s ochranami OS zapracovali a oba viry samy od sebe poslaly do hajan a do restartu bylo dobře. Následně se to řešilo výjimkou z bezpečnosti (ještě bych si vzpomněl na číslo formuláře, ale to už raději nebudu riskovat, aby to tu nečetla nějaká škodovácká mrdka a za vyzrazení supertajného pracovního tajemství mně schade nežalovala:-D).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je to za blábol? Defender je součástí Win a v případě instalace jiného AV dojde k jeho vypnutí. Při odinstalaci 3rd AV se zase zapne. Nemělo by tedy dojít k tomu, že budou běžet nastejně.
Pak je tu ještě další věc, že AV by se měl i také správně nastavit, aby negativně neovlivňoval běh aplikací na daném stroji. Třeba taková inspekce šifrovaných spojení dělá divy, doteď nechápu, proč to ty AV stále tlačí.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s tema BFU, Adobe se to furt snazi rvat ke svemu Readeru a mnozi stale alternativy neznaji.
Slusnej zamestnavatel, pokud ma nejakou spravu IT, tak pribalenej soft vysoupne z notasu pryc. Pokud se ma notas pripojovat do domeny, dneska casto na VPN, tak tam fakt nema delat cokoli mimo pracovni soft zamestnavatele vcetne vlastniho zabezpeceni a nejakej web browser.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.