CDR.cz - Vybráno z IT

Jsme staří a nudní, připomínají tvůrci Life is Strange s Captain Spirit

Slyšíte to? To se vám posmívá studio Dontnod se svým novým titulem The Awesome Adventures of Captain Spirit. Prý už s vámi není taková legrace jako dřív. Však uvidíte, titul je naschvál zdarma, aby vás výsměch náhodou neminul.

Dontnod Entertainment to určitě nemyslí nijak špatně, ale melancholický trailer na jejich nový počin The Awesome Adventures of Captain Spirit zkrátka zasáhl příliš citlivá místa. Koneckonců, sedíme doma a pracujeme, namísto toho, abychom s partou kamarádů stavěli bunkr pod schody do našeho paneláku, odkud nás po těžké dřině vyžene nějaký starý plesnivý zodpovědný dospělý, že prý kdyby nějaký bezdomovec tohle nebo injekční stříkačka na zemi tamhleto. Suchaři.

Po krátkém výletu do upírského (můžeme takhle překládat Vampyr?) prostředí se tvůrci opět vrací k Life is Strange. Nikoliv pouze výtvarným stylem, ale přímo do jeho univerza. Naše super schopnosti však tentokrát budou pouze ty fiktivní. 

Captain Spirit je totiž docela obyčejný mladý kluk vyrůstající se svým otcem bez matky, která pravděpodobně umřela (být rodičem v příbězích Dontdod je riskantní povolání). Ve škole favoritem není – čas tráví vymýšlením fantastických příběhů, které s ním budeme prožívat.

Byť hra není přímým pokračováním příběhu Life is Strange, zasazením do stejného univerza chtějí vývojáři připravit přistávací plochu pro druhý díl. Rozhodnutí v této hře dokonce budou mít dopad na děj nadcházejícího Life is Strange 2. Captain Spirit bude dostupný zcela zdarma, proplakat nad svým nenávratně ztraceným mládím tak může každý už 26. června 2018 na PC, Xbox One a PlayStation 4. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jsme staří a nudní, připomínají tvůrci Life is Strange s Captain Spirit

Žádné komentáře.