CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Kompletace reklamních předmětů: Opravdu si tímto způsobem lze přivydělávat?

Zažil jsem přivýdělek toho typu, že podnikatelka přivezla materiál, pak si vyzvedla hotovou práci, zkontrolovala a proplatila. Sice žádný podvod a byli jsme v plusu, jenže ty částky byly opravdu směšné, třeba za nastrkání reklamních CD do obalů (správným způsobem) bylo 12 Kč za 500 kusů. Přivýdělek k ničemu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kompletace CD/DVD skutečně funguje nebo fungovala jako brigáda, ale jak říkáte ty částky jsou příliš malé a co jsem tak zaslechl, prý i buzerace ze strany toho zaměstnavatele. Už neznám přesně jméno té firmy, ale bylo to někde ve Stříbře nebo tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

NEKVALIFIKOVANÁ "práce na doma" prakticky neexistuje. Firma, která takovou práci má, tak ji poskytuje zdravotně postiženým, protože si to může vykázat jako tzv. náhradní plnění, případně na to pobírat různé dotace, atd. Ve výsledku je taková práce pro ni v podstatě zdarma, když to umí správně nastavit, tak se na tom dá i vydělat (tedy že úsporou na různých odvodech vydělá víc, než kolik za práci zaplatí).
Něco jiného je kvalifikovaná práce (cokoliv, od programátora, přes překladatele, grafika,...), těch je "na doma" celá řada.
Lehce mezi jsou různá callcentra, třeba pojišťoven, telefonních operátorů a podobně, kde je nutné nejdříve několikatýdenní až několikaměsíční zaučení na místě a pak je možné částečně nebo i plně pracovat z domova (byl jsem takto v jedné firmě, kde se 1 den v týdnu pracovalo na místě a ostatní dny z domova).
Poslední skupinou jsou různé podvody, kdy "zaměstnanec" je vědomě nebo nevědomě bílým koněm zajišťující např. přes svůj účet přeposílání peněz a podobně. Tam už to může skončit i trestním stíháním.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo jestli je vlastně nějaký čtenář cdr tak vypatlaný blbec že by poslal peníze za to že mu někdo nabízí práci.
To že na tom schudnul Čihák to je už jiná písnička.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těžko říct, v zoufalé době dělají (někteří) lidi zoufalé věci ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.