CDR.cz - Vybráno z IT

Koncept hybridu VW Golf GTE Sport zrychlí z 0 na 100 za 4,3 s

Vw Golf Gte Sport 2
Volkswagen ukázal svou vizi hatchbacku Golf s nejmodernějšími technologiemi, který má nastínit ideální spojení civilního a sportovního vozu.

Automobilka Volkswagen si jako každý rok připravila pro akci GTI-Treffen konanou u rakouského jezera Worthersee speciální edici automobilu Golf. Letos se fanoušci mohli pokochat konceptem Volkswagen Golf GTE Sport Concept.

Dvoumístný plug-in hybrid Golf GTE Sport Concept v prvé řadě zaujme netradiční kombinací motorů. Zatímco většina plug-in hybridů je poháněna jedním standardním motorem a jedním elektromotorem, Volkswagen vsadil na dvojici elektromotorů o výkonu 85 kW a jeden přeplňovaný benzínový čtyřválec 1,6 litru TSI s 220 kW ze závodního modelu Polo R WRC. Každý elektromotor je umístěn v jedné nápravě, přičemž všechny tři motory dohromady dávají 400 koní (294 kW). Kola mají 20 palců, přední náprava je osazena pneumatikami o šířce 235 milimetrů a zadní mají šířku 275 milimetrů.

Vw Golf Gte Sport

Vozidlo zvládne jet maximální rychlostí 280 km/h, s pohonem všech kol z něj není problém vymáčknout zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,3 sekundy. K dispozici jsou tři jízdní módy. GTE pro maximální výkon. E-Mode, který se spoléhá pouze na elektromotory, zajistí automobilu dojezd až 50 kilometrů. Posledním je Hybrid, jenž kombinuje oba předchozí módy. Úspornost režimu Hybrid se odráží ve spotřebě paliva, v kombinovaném režimu mu dostačují jen dva litry na sto kilometrů.

Vw Golf Gte Sport Interier

Vylepšená karoserie připomíná klasický vzhled Golfu spíše z povzdálí, ale vůbec to není na škodu. Koncept má však další výjimečnou vlastnost a tou je konstrukce z uhlíkových vláken. Řidič i spolujezdec mají svou vlastní kabinu z karbonu, jakýsi samostatný monokok, který zajišťuje oběma cestujícím vysokou bezpečnost. Řidič v ruce třímá volant připomínající spíše herní ovladač a přitom sleduje digitální displej na přístrojové desce. Futuristický design završuje otevírání dveří směrem vzhůru. Tím výčet specifikací končí, tento krasavec bohužel nebude na prodej.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Koncept hybridu VW Golf GTE Sport zrychlí z 0 na 100 za 4,3 s

Úterý, 19 Květen 2015 - 09:32 | ica sk | Ach tá spotreba. 2l na 100 km ale len prvých...

Zobrazit diskusi