CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ideální chytré hodinky očima designéra – Tleskáme, takto vypadá budoucnost

Jsem zásadně proti tomu aby designeři něco sami "navrhovali". 99% všeho co takto stvoří je naprosto k ničemu. Výrobek vytváří konstruktér. Designer má s ním spolupracovat a pouze navrhovat to co mu přísluší. Jinak to dopadne jako tato věc (sice hezké ale prakticky nepoužitelné). Už vidím jak "vejrám" na 2cm kulatý display na zápěstí a snažím se na něm rozluštit kam mám jít podle navigace, to samé ten hovor, to si jako přitisknu hodinky k uchyu a budu mluvit, nebo stejně musím vytáhnout mobil z kapsy, takže je nesmysl aby mi to signalizovaly ještě hodinky?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

V Apple by s tebou asi nesouhlasili ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsem navrhoval už v době vydání Samsung Galaxy Gear, ale holt nejsem designér a neumím kreslit. Ovládání tlačítky a otočným ovladačem je naprosto logická volba, dotykový displej na tak malé ploše je prostě blbost. Také jsem navrhoval použít polarizační displej, tak že by normálně byly vidět klasické analogové hodinky a po otočení krycího skla by se objevil displej, který by analogové hodinky překryl (což možná zatím technologicky není možné, nevím, nějak jsem se tomu nevěnoval).

Každopádně chytré hodinky nepotřebují vodotrysk ale malou sadu užitečných funkcí a hlavně musí plnit i úlohu "šperku" a ne aby to byl plastový bastl jak z vietnamské tržnice.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, Souhlas. Hodinky nejsou jen kus spotrebni elektroniky a jen tak nebudou. Na vzhledu a zpracovani v tomhle pripade hodne zalezi. Dukazem budiz digitalky, ktere ma dneska kde kdo, ale jsou vetsinou schovane za mechanickym cifernikem.

Z funkci co jsem zahlednul bych bral:
- funkce ukazujici dalsi schuzku/aktivitu (s vlastni pameti synchronizovanou z telefonu, takze kdyz je telefon bez baterky nebo ho necham v kanclu na stole, tak me na obede hodinky varuji pred schuzkou)
- moznost ukazani posledni prijate zpravy (neni potreba plny pristup, jen treba predmet mailu, text smsky ...)
- ovladani prehravace v telefonu.

Prihodil bych:
- moznost synchronizace budiku z telefonu
- funkce domovskeho a aktualniho casu (Jeden cas je domaci, jeden predvoleny a jeden se ridi casovym pasme, ktere si bere telefon z mobilni site)
- vydrz tyden (aspon 6x24 hodin)
- zaruka aspon 5 let
- rozumne vymenitelna baterka s pomoci hodinarskych sroubovacku

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som tam dal este eink display z nejakym velkym rozlisenim tym by ta bateria naozaj mohla vydrzat 6x24 hodin

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.