CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Konec každodenního nabíjení telefonu? S novou technologií to je možné

Pardon, ale to je bulvární blábol bez jakéhokoli popisu. Nejpřesnější jsme se z článku dozvěděli, že technologie displeje je jak DVD.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Naprosty souhlas .... na jakem principu ta nizka spotreba funguje? Jde tedy o pasivni display vyzadujici vnejsi zdroj svetla?
I dnesni OLED displaye rozsvecuji jen ty subpixely, co jsou potreba a zbytek je bez energie, ale na najek extremnim zvyseni doby pouziti mobilu se to neprojevuje (viz trena Lumia 735 OLED vs. 830 IPS)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Ono ruku na srdce to bude celé tak trochu v plenkách. Proto toho ve článku moc není. Alespoň dle zdroje a dalších informací, co jsem se tak díval kolem - většinou to samé dokola, obecně. Je to spíše info o tom, že někdo v tomto směru uvažuje a pracuje na tom. Podrobnosti budou přeci jen na určitý čas zatím drženy pod pokličkou, ve všem jsou peníze, tak aby to náhodou někdo nezvládl dříve než oni. Předpokládám, že postup patentovaný ještě nemají z X důvodů...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Je to prostě a jednoduše barevný eInk, proto by bylo zajímavé vědět, jak vyřešili problémy, kvůli kterým se eInk moc nerozšiřuje, jako třeba pomalý refresh.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Technické pozadí této technologie: " mezi dvěma skly jsou schované světlušky a speciální čip jim dává povel, kdy a kde mají svítit." Univerzita zatím řeší jak prodloužit životnost displeje a pracuje na změně barvy.
Tak a teď vážně. Spotřeba displejů je nula nula prd, zato spotřeba podsvětlení je klíčová. A stále se tu bavíme o generování světla. Takže LED (potažmo OLED) mají svoji poměrně jasně určenou efektivitu. A i kdyby na krásně byla 100%, tak prostě když chceme něco vidět, tak tu energii musíme vždy spálit (na světlo), to je fyzika, no.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Nepotrebujeme, kdyz okolo svetlo je. Vytvaret svetlo z elektriny je plytvani oproti variante dat za display zrcadlo a pouzit odrazene svetlo.

Nicmene, osobne jako hlavni problem teto technologie vidim to, ze u mobilu spotrebuje nejvic energie nikoliv display, dokonce ani ne procesor, ale pripojeni (at uz WiFi, GSM nebo whatever) a to lepsi nebude dokud nebude modem vybaveny smerovou antenou namirenou primo na BTS, a muzete si sami predstavit jak by takove reseni fungovalo pri pohybu (blbe).

PS: Jeste vic zere GPS, ale to jde vypnout aniz by mobil prestal byt uzitecny.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tak variantu "displej bez podsvetleni" uz mame vcelku zmaknutou. Od transreflexivnich displeju, po eink. Zdokonalovat je stale co, to urcite..
Kazdopadne podsvetleni potrebuju, pul roku je u nas tma.
GSM si myslim, ze vyrobci umeji, teda asi jak kteri, v minulosti tu bylo par gms telefonu, ktery vydrzeli mesic ve standby. Neni to priorita pro vyrobce, takze zakaznik utre.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

transreflexivni displaye umime tak dobre, ze je nikdo nepouziva.. zkus najit jediny telefon ktery je ma. neuveritelne by se mi hodil.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2010 jsem měl tu čest si zkusit Pixel Qi.
http://diit.cz/clanek/test-pixel-qi-nejviditelnejsi-lcd-pod-sluncem

Můžu říct, že je to poprvé a naposled, co jsem něco takového viděl. Kua proč? Tohle by bylo do smartfounů přece super, nebo ne?

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

No - Nokia (skutečně ještě poslední Lumie, co nosí značku Nokia) má ve verzi 925 (předpokládám i jiné modely) speciální úpravu (předpokládám jen SW), která umožňuje právě zvýšenou čitelnost na slunci - funguje tak, že maximalizuje kontrast a vypadá to dost podobně, jako ve tvém starším článku (barvy skoro nepoznáš, ale text bez problému přečteš). Podmínkou pro nasazení téhle funkce byly OLED displaye. Jestli to mají i MS Lumie - netuším ...

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

A co procesor? Ten bude napájen z čeho? Z dynama?

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?
+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.