CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Konec redakcí? Google testuje vlastní AI pro generování zpravodajských článků

Tak některé redaktory to může nahradit zfleku a jako bonus to bude bez gramatických chyb, že Čiháku?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Smát se druhým a předčasně se nemusí vyplatit. Ono by se taky mohlo stát, že nejen redaktory ale i všechny ty trolly a "vševědy" umělá inteligence nahradí :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, to pak ale budete muset zakázat diskuzi, protože to nedáte :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blbost, v diskusích je už teď polovina příspěvků genervaných A.I. Nebo to aspoň tak vypadá, vzhledem k inteligenci a jazykovým schopnostem některých diskutérů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U tebe je to spis N. S.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

co předvádí dnešní pisálci záměrně neříkám novináři to se mi chce blejt, absolutně nevyvýžený tendenční hnůj bez špetky širšího kontextu

stačí zajít na seznam a v podstatě rok už vypadá, že ukrajina vyhrává a smažíme se v pekle kdykoliv je nad 30°

takže pokud ai bude psát v širším kontextu jako to dělá chatgpt tak jedině dobře

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Holt, mají pokročilejší verzi .. Bulvarizátou titulků

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že ta "umělá" inteligence je opravdu umělá - tak, jako jahoda z umělý hmoty je pořád jen umělohmotná jahoda. Jíst se to nedá. Stejně tak ta umělá inteligence je vlastně docela blbá. Pořád je to jen stroj s nějakým programem a jak se to naprogramuje, tak to bude fungovat. Viz nedávný případ s generováním klíčů pro instalaci Windows :). Stačilo něco změnit a už to klíče negeneruje :).

Čili stačí té „inteligenci z umělý hmoty“ říct, aby generovala články o tom, jak nás 30 °C sežehne a jak je na tom Ukrajina suprově a ta tupá hmota to bude generovat.

Namátkou příklad, co jsem teď během psaní tohoto příspěvku zadal ChatGPT:

Představ si, že jsi redaktor renomovaného novinářského deníku a máš napsat článek o tom, že v současné době jsou venku 30°C horka a jak to může lidi upéci. Jak by takový článek vypadal?

A výsledek:

Titulek: Neúprosné Horko: Jak se srovnat s rekordními teplotami nad 30°C a ochránit se před vlnou žáru

Datum: DD/MM/YYYY

Autor: [Vaše jméno]

Renomovaný novinářský deník

Úvod:

Letošní léto nám přináší nezvykle vysoké teploty, které představují výzvu pro každodenní život a zdraví lidí. S rekordními horky nad 30°C se stáváme svědky vlny žáru, která nás všechny nutí hledat způsoby, jak se ochránit před upalujícím sluncem a udržet si pohodu i v této neúprosné atmosféře.

1. Překonávání vlny horka:

S prudce stoupajícími teplotami se stává zásadním překonat vlnu horka. Odborníci radí zůstat uvnitř domů nebo na pracovišti během nejparnějších hodin dne, kdy je slunce nejsilnější. Pokud je nutné vyjít ven, je žádoucí využít stín od stromů nebo nosit klobouky a lehké oděvy chránící pokožku před spálením.

2. Dostatečný přísun tekutin:

Pitný režim hraje klíčovou roli v tom, jak tělo zvládá extrémní teploty. Doporučuje se pít hodně vody a vyhnout se alkoholu a kofeinu, které mohou tělo odvodnit. Vytvoření návyku pravidelného pití během dne je nezbytné pro udržení hydratace a prevenci možných komplikací spojených s dehydratací.

3. Ochrana před slunečním zářením:

Sluneční paprsky jsou v těchto vedrech velmi silné, a proto je klíčové ochránit pokožku před škodlivými účinky UV záření. Používání opalovacího krému s dostatečným UV filtrem, nošení ochranných brýlí a dlouhých rukávů jsou nezbytné k minimalizaci rizika popálenin a jiných kožních problémů.

4. Udržování domácnosti v chladu:

Pokud nemáte k dispozici klimatizaci, je důležité udržovat interiér domácnosti co nejchladnější. Zavírejte okna a záclony během nejparnějších hodin a používejte ventilátory nebo větráky, které pomohou proudění vzduchu. V noci lze větrat, když teploty klesnou, a tak ochladit interiér.

5. Opatrnost pro zvlášť ohrožené skupiny:

Nesmíme zapomínat, že vysoké teploty mohou být nebezpečné zejména pro starší osoby, malé děti, těhotné ženy a osoby s chronickými zdravotními problémy. Tyto skupiny potřebují zvláštní péči a pozornost, aby se minimalizovalo riziko úžehu nebo dalších zdravotních komplikací.

Závěr:

Rekordní horka nad 30°C nám přinášejí zvláštní výzvu, ale s opatřeními a vhodnými zvyklostmi můžeme přečkat tuto vlnu žáru a chránit své zdraví. Dbejme na dostatečnou hydrataci, ochranu před slunečním zářením a zdržujme se v chladných prostorách během nejparnějších dnů. Buďme také pozorní k těm, kdo jsou v této vlně horka zvláště ohroženi, a pomozme jim překonat tuto náročnou dobu.

Sledujme doporučení odborníků, abychom si užili léto v bezpečí a zdraví, i když venku panují neúprosná vedra.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

máš pravdu v tom, že je to vlastně jedno kdo to píše, záleží kdo drží to kormidlo.
byl jsem zase chvíli naivní :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Některé redakce by se daly nahradit ještě dnes...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na cdr.cz je to již asi rok v provozu. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rok to ještě není, ale jednou to rok bude. A přestaň tady narážet na to, že dělám nějakou cenzuru ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale prijit tak treba o Terezu Vlckovou? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.