CDR.cz - Vybráno z IT

Konečně jsem se dočkali herních záběrů z The Last of Us 2

Konference japonského giganta Sony byla jednou z největších událostí celé E3, jelikož snad nebyla pasáž, která by na sebe nestrhla pozornost. A jedním titulem, který chtěli všichni vidět, bylo pokračování survival akce The Last of Us.

Vydavatelství Sony se rozhodlo během své konference věnovat celých 11 minut záběrům ze hry The Last of Us 2. První dojmy jsou jednoznačně pozitivní, a to prakticky ve všech směrech. Byť se jedná jen o krátkou pasáž z podstatně většího titulu, informací je možné vypozorovat poměrně dost. 

Video začíná sledováním dospělejší Ellie na taneční zábavě. Přestože v sále panuje uvolněná atmosféra, Ellie se cítí nesvá. Povzbudit se jí pokusí až její kamarádka, která ji vyzve na parket, kde se posléze dozvídáme, že jejich vztah bude něco více, než jen přátelský. Z bezpečí tanečního sálu se však rychle přesouváme do hororu, ve které už klopýtnutí jedné nohy o druhou znamená daleko větší problémy, než jen vyzutý střevíček. 

Rámcově je atmosféra druhého dílu vlastně totožná s dřívějším putování Joela s tehdy mladou Ellie. Primárně na pořadu bude i tentokrát plíživý stealth než bezhlavá akce. Jelikož v těchto pasážích právě první díl exceloval, považujeme jej rozhodně za plus. 

Co rozhodně zaujme, je grafické zpracování, které je absolutně famózní a bere dech. Pasáž v lese,  která je plná detailů a hýbajících se kapradin za měsíčního svitu, je jednoduše nádhera, až se nám těžko věří, že takové vizuály opravdu zvládne již stařičká konzole Playstation 4 nadělit. 

Oproti prvnímu dílu je pokračování detailnější snad ve všech směrech. Nemyslíme pouze prostředím, ale i animacemi. Při zabití nepřátel je jasně vidět, kam Ellie svého protivníka zasáhla; postavy včetně Ellie přirozeně reagují na všechny zasáhy a přirozeně působily i animace, kdy Ellie sbírá šípy. Titul si dává záležet i na těch sebemenších animaních a pohybech, aby působil co nejvěrněji a navodil správnou kinematografickou atmosféru.

Na druhou stranu vypadaly určité pasáže až příliš naskriptovaně, což se ale v rámci představení na konferencích téměř očekává. Bohužel z těchto ukázek není vždy jasné, které části se do finální hry dostanou a které ne. Prozatím očekávejme alespoň, že nepřátelé budou při hledání kooperovat, domlouvat se a aktivně hledat. Datum vydání je bohužel stále neznámé. 

Zdroje: 

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Konečně jsem se dočkali herních záběrů z The Last of Us 2

Žádné komentáře.