CDR.cz - Vybráno z IT

Kreativní RPG žánr opět ožívá v Ultima Underworld. Už letos

Ultima Underworld svého času změnila úplné základy našeho nahlížení na počítačové hry. Jedná se o jednu z mála her, které mohou tvrdit, že položily základy žánru first person RPG. Přitom se nyní chystá její nadějně vypadající následovník: Underworld Ascendant. A my známe datum vydání.

Za hrou stojí společnost OtherSide Entertainment, ktera se může pyšnit vývojářskými veterány a některými známými jmény z 90. let herního průmyslu, např. Například Paul Neurath. Ten přešel ze studia Looking Glass a má na svědomí právě zmiňovanou klasiku Ultima Underword či sérii Thief.

Vydavatel 505 Games (Terraria, Payday 2) ruku v ruce s vývojářem OtherSide během právě probíhajícího veletrhu GamesCom 2018 oznámil, že hru můžeme očekávat již 15. listopadu tohoto roku. A to na Windows PC platformě. Z původně avizovaného září se tedy stává listopad. Ale jen dvouměsíční zpoždění můžeme brát v herním průmyslu jako menší úspěch.

Příběh hry je zjevný z vypuštěné upoutávky. Vydáváte se po vzoru her z dobu minulých do smrduté kobky, kde bude před vaším hrdinou padat vše, co se mu postaví do cesty. Chystáte se na nemesis boha Dia, Typhona, otce monster. Klasika, každodenní chléb videoherního pařana. 

Underworld Ascendant především slibuje bohaté kombinace schopností. Čím více využijete své kreativní já, tím si hru více užijete. Jednotlivé schopnosti by měly mít mezi sebou poctivé synergie, se kterými budete moci výsostně vyřádit, a určíte si tak svůj osobitý styl hraní. Nebo si prostě najdete nejúčinnější sestavu v internetových videích, budete-li chtít si zkazit zábavu. 

Barevné a svítivé grafické pojetí hry už dříve schytalo svoji nálož negativní odezvy, že se hra spíše podobá adventurnímu Trine z pohledu první osoby. Pokud si ale na tento kreslený styl potrpíte, pak se máte na co těšit. A pošklebníčci se také snad odmlčí. Nová éra, nová tvář hry. Odpůrci jejího nového ztvárnění si koneckonců mohou kdykoliv zahrát původní díl. 

Ve hře narazíte na variabilní způsoby hraní. Kombinacím se meze nekladou a interaktivní prostředí, či specificky imunní nepřátelé nám snad přichystají hodiny zábavy a skvělého relaxu. Hra samotná hráče vyzývá, ať předvedou novou, originální cestu řešení problému. A to je vlastně skvělé. Kreativní RPG z prvního pohledu tu už dlouho nebyla.

Diskuse ke článku Kreativní RPG žánr opět ožívá v Ultima Underworld. Už letos

Žádné komentáře.