CDR.cz - Vybráno z IT

Kuke Cover: Nový kryt pro iPhone 6 včetně baterie a úložného prostoru

Iphone 6 Kuke Main
Kuke Cover od společnosti Kuner přináší až 80 % baterie a až 64 GB prostoru navíc pro váš iPhone. Vše se přitom vejde do kompaktního krytu, který iPhone přidává pouhé 3 mm. Samozřejmě i zde nějaké to ALE je...

Kuner Kuke Cover je dostupný jak pro iPhone 6/6s, tak pro iPhone 6 Plus/6s Plus. Dle všeho bude u obou variant kapacita přídavné baterie 2 400 mAh, která by úplně vybitý iPhone měla dobít až na 80 %. V krytu je navíc ukryté flash uložiště s kapacitou 16 nebo 64 GB.

Na první pohled se tedy jedná o velice působivý kryt, který prodlouží výdrž baterie, přidá úložný prostor a navíc poskytne dostatečnou ochranu telefonu, která je stejná jako u originálních pogumovaných/kožených iPhone krytů.

Kuke CoverIphone 6 Kuke Back 0Iphone 6 Kuke Front 0

V porovnání s alternativami se zabudovanou baterií je pak Kuke jasný vítěz, hlavně co se velikosti týče. Na tloušťku telefonu přidává pouhé 3 mm a po stranách pak vypadá jako klasický kryt ve stylu bumper. Dobíjení probíhá za pomoci lightning konektoru a během nabíjení se nabíjí současně jak baterie v krytu, tak ta v telefonu samotném. Na zadní straně krytu pak nalezneme diody, které indikují stav nabití baterie v krytu. Dobíjení telefonu začne již samotným umístěním telefonu do krytu. Vedle diod nalezneme manuální tlačítko, kterým funkci nabíjení telefonu můžeme vypnout či zapnout dle vlastního uvážení.

Iphone 6 Kuke Install 0Iphone 6 Kuke Charge 0Iphone 6 Kuke Down

Jak již bylo zmíněno, kryt je dostupný jak pro klasický šestkový iPhone, tak pro větší Plusko. Bohužel kryt chrání všechny strany telefonu pouze ve verzi pro větší iPhone Plus. U 4,7" iPhonů je vršek vykousnutý. S největší pravděpodobností nehrozí, že by při používání vypadl, ale když větší verze nabízí celopokrytí, nerozumíme důvodu, proč je tomu u menší verze jinak.

Iphone 6 Kuke Left 0Iphone 6 Kuke Right 0Iphone 6 Kuke Side

Rozšíření datového uložiště přivítají hlavně uživatelé 16GB verzí telefonů. Avšak díky tomu, že Apple nedává přístup ke všem souborům třetím stranám, museli se s tím ve společnosti Kuner vypořádat po svém. Po umístění iPhonu do Kuke Coveru je tedy nutné nainstalovat aplikaci Kuke, díky které se dostanete k flash uložišti v krytu. V samotném telefonu tedy další uložiště nikde neuvidíte. S největší pravděpodobností bude aplikace fungovat na principu FileManageru s tím rozdílem, že pracuje výhradně s vlastní pamětí. Stejně jako u FileManagerů data neuvidíte nikde jinde, jen v dané aplikaci.

Iphone 6 KukeIphone 6 Kuke BackIphone 6 Kuke Front

Pro ušetření místa bude tedy nutné hudbu, videa a obrázky přesouvat do krytu a přistupovat k nim přes aplikaci Kuke. V galerii a hudbě pak již dané soubory nenaleznete. Kuke aplikace však umí hudbu přehrávat. Zde je otázkou, jaké další funkce přehrávač podporuje (ekvalizér, playlisty či genuis playlist zde asi nenalezneme). Po připojení k PC pak data pravděpodobně najdeme mezi aplikacemi, kde si zvolíme aplikaci Kuke a v ní budou vytvořené podsložky s danými soubory.

 Kuner App

Jedná se tedy o úložný prostor navíc, ale s jistým kompromisem. Pokud se však spokojíte s přesouváním dat a přistupování k ním pouze skrze danou aplikaci, pak je jistě pro vás Kuke Cover výborné řešení.

Iphone 6 Kuke ChargeIphone 6 Kuke InstallIphone 6 Kuke Down

Dle našeho názoru by však k dokonalosti stačilo opravdu málo. Místo flash paměti by kryt mohl obsahovat slot pro microSD. Zde by uživatelé jistě odpustili, že se k datům dá přistupovat jen přes danou aplikaci. Odměnou by jim totiž byla microSD karta, která by se dala vyjmout a připojit k PC bez nutnosti použití iTunes. Navíc by si uživatel mohl sám zvolit kapacitu, kterou potřebuje. Navíc už jen kombinace slov iPhone a microSD by u uživatelů iPhonů vyvolala pozdvižení. :-) Dalším z možných, ale ne nutných vylepšeních, by mohlo být bezdrátové nabíjení, které by si také našlo své příznivce.

Iphone 6 Kuke LeftIphone 6 Kuke TopIphone 6 Kuke Right

16GB verze krytu vyjde na 2 490 Kč a 64GB o tísíc korun dráž, tedy na 3 490 Kč. V porovnání s běžným krytem od Applu, který vyjde na 990 Kč v pogumované verzi a 1 499 Kč v kožené, nám přijde lepší alternativa připlatit si za Kuke Cover od Kunera a mít k dispozici užitečné funkce navíc, a to i přes jisté kompromisy. K dostání je zatím pouze v bílém provedení. V nejbližší době by měl být však dostupný i v černé, červené, žluté a dalších ruzných kombinací.

Porovnáváme: 
Zdroje: 

1, TZ

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kuke Cover: Nový kryt pro iPhone 6 včetně baterie a úložného prostoru

Žádné komentáře.