CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Kvůli nehodám Tesly se budou prošetřovat autopiloti u dalších 12 automobilek

12 nehod na 765 000 aut?
Byla by zajimava informace kolik nehod je na km s autopilotem a kolik s lidskym ridicem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

12 srážek se záchrannou službou =/= 12 nehod celkem

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je se záchrankou. Tesla ráda bourala i do fízlů. Pak samozřejmě srandy, jako v plné rychlosti do překážky na silnici nebo nevybrání zatáčky.

Nicméně i jedna autonehoda, pokud je systém funkční, tj. bez poruchy, je problém. Autopilot není řidič. Je to asistenční systém na úrovni brzd. A zeptej se sám sebe, kdyby na 765000 nových aut selhaly brzdy 12ti brzdy i když je vozidlo servisované a vlastně nové, myslíš, že by nad tím kontrolní úřady mávly rukou?

Případně si to představ takto - koupil by jsi a používal by jsi vůz, kde by byla šance 1:100000, že exploduje a zabije tě? Pochybuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní problém je v tom, ze Tesla vydává lepší tempomat za něco jiného. Autonomní řešení v běžném provozu je utopie. Nejde napsat program tak aby reagoval jako člověk. At už jde o vyhodnocování situace (letící igelitovy pytlík, zvíře ve skoku, ..) nebo využití okolí ( odraz ve výloze, pohled skrz auto , před vámi,...). Jediná použitelná možnost jsou dálnice, kde je eliminována většina rizik ale stejně by to chtělo nějakou bezdratovou komunikaci dopředu posilajici informace o rizicích. A ani pak to nebude 100%.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Autonomni rizeni je blbost,a jeste dlouho bude. Clovek je relativne inteligentni a stejne dela chyby.Ale umi predvidat. "Umela inteligence" ma sice senzory ale je blba,takze predvidani od ni cekat nelze. Asi by se na to dal udelat algoritmus ale mozek je mozek. Hlavne nechapu proc nekdo chce auto ktery jede samo. Kdyz to maji ted auta, budou to mit casem i motorky. Uz vidim jak na to sednu , nastavim trasu a budu se kochat...Je mi na zvraceni z tyhle budoucnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Někteří lidi jsou až moc fanatizovani teslou, než aby prijali nějaké její chyby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.