CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Lenovo U510: Když se patnáctipalcový notebook rozhodne být ultrabook

Jen jsem viděl obrázek klávesnice s numerickým blokem a už vím, že nemusím číst dál. Další laptop který mě mine. Přitom moje T61 by už potřebovala omladit.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak o tobě jsme v článku mluvili... :)

Mohl bych se jen, z osobní zvědavosti, zeptat, co ti na numerice vadí?

A imho proč chceš Thinkpad nahradit Ideapadem? To jest blbost.. Pokud tě zajímá hláesnice, tak věru třeba E525/530 mají asi klávesnici, kterou hledáš, a i slušnou konfiguraci, a poměrně dobrý display...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem to v diskuzích na CDR.cz a DIIT.cz několikrát zmiňoval, numerický blok na laptopu je číré zlo. Já na tom prostě neumím psát. U klasické klávesnice si ji člověk většinou posune tak, že textovou část mám před monitorem a numerický blok je posunutý doprava, u laptopu to nelze, takže protože píšu bez dívání na klávesnici, tak píšu nesmysly, protože textová část na takovém laptopu je prostě jinde než by měla být.

Zrovna nedávno jsem koukal na eBay, že asi objednám starší ThinkPad T61p z HD displejem a silnějším CPU a grafikou než mám teď. Bohužel se mi nedaří najít prodejce co zasílá do ČR, ale zas nějak extra to nespěchá, takže si počkám. Bohužel jsem v současné nabídce výrobců laptopů nenašel nic, co by se mi líbilo a to by mi ani nevadilo si připlatit.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ani E530?
Teda problém že se někdo netrefí, to jsem ještě...neslyšel, podobnou stížnost.. Podle mě je to jen o zvyku. Pár dní, kouknutí na klávesnici (podsvícenou) před začátkem psaní, a zvykneš si. Píše se na těhle klávesnicích fakt dobře, akorát ten vertikální Enter se..štve i mě :-)

Já mám jen strach, že si někdo "amatérštější" přečte "numerika je zlo", a uvěří tomu už jen z principu, a budou to šířit dál, a nakonec jednoho dne budeme k notebookům tahat numerické klávesnice zvlášť, a to bych zas nechtěl já.. :) Ty máš naštěstí na výběr, že notebooků bez numeriky je spousta, těch s numerikou je zatím málo ve většině segmentů. Ozkoušel jsi všechny, a furt ti žádný nesedí?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ten princip je špatný už z konceptu. Ostatně k čemu numerický blok na laptopu,vystačím si s přepínaní Shiftem nebo Fn.
Zkoušet více laptopů s numerikou je nesmysl, pořád je to prakticky totéž.
Co se týká E530 - nový ThinkPad nechci, dokud Lenovo nezačne dělat kvalitní klávesnice jako byly na T61 a předchozích modelech. To jak to zprasili na posledních modelech je tragédie.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

No myslel jsem i ty bez numeriky, zda jsi zkoušel, i nové Thinkpady.. Není to, co to bývalo, a slyším to ze všech stran, přesto vídám spousty spokojených majitelů těhle "low end" Thinkpadů EDGE...

Numerický blok k tomu, když píšeš čísla celkem často.. Také často používám Shift+, ale někdy druhou ruku/prst volnou nemáš, nebo je líná se natahovat.. Třeba provádět konfigurace routerů, bez numeriky jsem měl dost po prvním řádku... :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Otvorim clanok, pozeram... prva tabulka
....
Display 15,6", 1366 x 768 px, TN, LED, lesklý
...
zavieram tab.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Moja reč...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak, tak. U mě stejný postup.

Potřebují vyprázdnit skladové ležáky - mizerné displaye TN 15,6" 1368x768...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A přitom je v článku i spousta humoru a relevantníchh mouder, otevírající diskusi nad budoucností notebooků obecně. Nemůžete přestat číst jen proto, že se vám objekt nelíbí, né moje skromné veselé článečky! :)) (/jk) Jsou věci, které se vám na něm líbit budou, a byť pro vás to notebook není, třeba se stane vaší odpovědí na kamarádčinu otázku "jakej notas?" ...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

ja myslel ze ultrabooky maji byt hlavne lehke .. 15.6 se 4 clankovou baterkou vahou 2.2 kg neni nic moc kdyz bezny 15.6 ntb ma 6 clankovou a vahu 2.5 kg

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš ukázat něco konkrétního?

běžné notebooky mají stále trable dát 4 hodiny, šesti+článkových variant je poskrovnu, nicméně žádný takový nout nemá 21mm na výšku. :) Z venku ten U510 špatně nevypadá.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Byt tam minimalne HD+ rozliseni tzn od 1600x900 ale spise radeji FullHD - tak si myslim, ze by si i pro tento stroj nasla skupina lidi, co by si jej zvolili. Ale takhle je to k nicemu.

Napriklad znam skupinu osob (vetsina lidi z financi) - kteri numerickou klavesnici dokonce i vyzaduji.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se za opožděnou diskusní readakci. Třeba to ještě rozvedeme, problém je celkem aktuální.
Těžko říct, jestli ultrebook vznikl jako, jak bylo řečeno výše, "vyprazdňovač zásob" starých mizerných displejů, a nebo volba displeje vyhověla požadavku "cílit na uživatele cenou". Za 13 000 bohužel nelze čekat FHD displej. Klasické patnáctky s FHD začínají na 16 000, a rozhodně nemají pod 2,5 kilo, pod 3 a půl centimetru, přes 4 hodiny výdrže, a vlastně ani Core i7...

Ale je fakt, že 15" ultrabook s FHD tu na trhu prostě chybí = není. Všechny FHD patnáctky jsou primárně herní stroje se silnou grafikou, kde hmotnost a rozměry ustupují chladičům.. Mohl by být klidně i dražší, ale myslím, že yb šel na dračku. 13" FHD je příliš malé, ale FHD filmy jsou lákavé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Minule mi prisla ponuka z Lenova (kedysi som tam bol zaregistrovany) od nejakej tetusky z PR ze akciaova ponuka na ntb, tak som jej slusne odpisal, ze pokial sa na 14 a viac " ntb nenaucia davat rozlisenie vacsie ako ma dnes bezny priemerny 10" tablet (cize aspon HD+) tak nech u mna zakaznika nehladaju a ze im dakujem za ponuku a odhlasujem sa z mailing listu :)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Muze mi nekdo vysvetlit, proc do ultrabooku cpou ten drzak na kafe, pardon DVD mechaniku? Dejme tomu, ze chapu (nechapu), ze ji stale nekdo potrebuje v normalnim notebooku, ale proc to spou sem???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože zalepil díru na trhu - tenký levný notebook, téměř ultrabook, s mechanikou a grafikou.

Upřímně bych uvítal, kdyby někdo pustil klasickou herní patnáctku bez mechaniky ^^

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, som študent a tieto vianoce si chcem zadovážiť nový ntb. Cena zhruba tých 450-500 eur. Rozmýšľal som už aj nad týmto ntb, doteraz som mal neaký starý HP 6730b, ktorý využívam len na internet a to je asi tak všetko, ale teraz by som chcel niečo nove, čo mi "potiahne" aj tie novšie hry (budem spokojný aj so strednými detailami). Ide ale o to, že do takých vecí sa veľmi nerozumiem. Čo som čítal recenzie, tak tu veľmi kritizovali display. Je to až take hrozne? Moj terajší ntb čo mam, má okolo 5 rokov, verim že ma nič zle nemože prekvapiť. Oplatí sa mi kúpiť tento "ultrabook" ? Len mam záujem o iné parametre. ( http://www.shark.sk/pocitace-0/notebooky-0/lenovo-ideapad-u510-i3-3217u-... ) .. pardon ak robím reklamu. Chcel by som len poradiť či budem spokojný, ak si tam nainštalujem BF3 alebo nejakú tu novú COD. Niesom veľmi náročný hráč. Všetko snad bude lepšie ako to čo mám teraz. Len či to je rozumná investícia. Za gram. chyby sa ospravedlňujem. Za odpoveď ďakujem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím též,
nechci ti nic rozmlouvat, ale opravdu chceš něco podobného? Já, když už, tak bych chtěl ultrabook úplně - bez optické mechaniky, která přidává gramy a centimetry. Nebo naopak "klasický" notebook, který při stejné ceně nabízí daleko lepší hardware. Pokud chceš opravdu notebook ve stylu U510, tak ti to rozmlouvat nebudu, chyba to není.
Nicméně ano - displej je příšerný a není to chyba, ale vlastnost, a to i u jiných modelů a jiných značek. Vlastně u všech levných notebooků. Asi jsem zhýčkaný, ale já bych s tím vyrazil dveře. Když ale všude podobně strašné displeje vidím a nikdo si nestěžuje, pak pravděpodobně i ty budeš spokojen a zbytek notebooku tě už jen potěší.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ďakujem za odpoveď. Mohli by ste mi prosím vás dať na vás neaký kontakt? popr. email? aby som tu nespamoval a nerobil topic na niečo iné? :) ... chcel by som naozaj poradiť :) ak by ste boli ochotný..radu odborníka :) .. aby som neľutoval o neaky rok že som kúpil "mačku vo vreci" ;) .. Ďakujem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Věřím, že podobná diskuse by zde nebyla od věci, ale vyhledejte mne pod tímto jménem na Facebooku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.