CDR.cz - Vybráno z IT

LG končí s výrobou solárních panelů, náklady jsou moc vysoké, propouští lidi

Společnost LG Electronics se rozhodlo, že kvůli propadu provozního zisku za čtvrté čtvrtletí, vysokým nákladům i vzrůstající konkurenci ukončí výrobu solárních panelů. Toto rozhodnutí již schválilo představenstvo společnosti.

Zdroj

Společnost LG Electronics je známá především jako výrobce televizorů a mobilních telefonů. Nedávno se rozhodla, že zkusí své štěstí i v oblasti solárních panelů. Nyní však oznámila, že tento sektor definitivně opustí, a to hlavně pro neustále rostoucí náklady na materiál, omezení dodavatelského řetězce i vyšší konkurenci na trhu.

Loni v dubnu již podobným způsobem ukončila společnost LG Electronics své působení na trhu se smartphony pro velkou konkurenci a nyní do křemíkového nebe posílá i solární panely. Toto rozhodnutí již bylo i schváleno hlasováním představenstva společnosti s tím, že výroba začne ustávat během příštího měsíce. Poslední solární panel pak bude vyroben na konci června.

Zdroj

Podle vyjádření společnosti by stávající zákazníci neměli přijít o podporu, kterou prý společnost bude i nadále poskytovat v „příštích letech“. V souvislosti s ukončením výroby bude muset být propuštěno 160 zaměstnanců a 60 smluvních pracovníků. Na pobočce v Jižní Koreji pak bude dalších 900 zaměstnanců přesunuto do jiných sektorů.

Zdroje, které se společnosti uvolní, budou přerozděleny do jiných odvětví, které mají dle představenstva větší potenciál, jako jsou systémy pro ukládání energie či chytrá řešení pro správu energie v domácnostech. Právě i díky ztrátám na odvětví solárních panelů klesl společnosti LG Electronics provozní zisk ve čtvrtém čtvrtletí o 21%.

Zdroje: 

Diskuse ke článku LG končí s výrobou solárních panelů, náklady jsou moc vysoké, propouští lidi

Pátek, 25 Únor 2022 - 12:42 | Gojko Klatić | S takovým přístupem ten zelený komunismus...

Zobrazit diskusi