CDR.cz - Vybráno z IT

LG představila nejtenčí 5,2" Full HD displej pro smartphony

LGD-Slimmest-Full-HD-LCD-Panel_1
Jihokorejská společnost LG Display znovu překonává hranice. Před pár dny představila světově nejtenčí Full HD LCD panel, který je určen pro chytré telefony. Displej měří 5,2" a mezi jeho hlavní priority patří malá tloušťka a nízká hmotnost.

Tloušťka Full HD LCD panelu činí pouze 2,2 milimetru, přičemž jeho rámeček je jen 2,3 milimetru tlustý. Jelikož má panel tak úzký rám, stává se prozatím fyzicky nejmenším LCD displejem s takto velkou zobrazovací plochou a rozlišením 1920 x 1080 pixelů. LG Display slibuje vylepšenou kvalitu obrazu a novou dotykovou technologii Advanced One-Glass-Solution (zkráceně OGS), která byla použita zcela poprvé. Základem OGS jsou flexibilní plošné spoje mezi LCD a dotykovou vrstvou. Výrobci mysleli také na dobrou čitelnost na slunci. Hodnota jasu činí 535 nits (535 cd/m2) s kontrastním poměrem 3.74:1 na 10 000 luxů. Větší jas je docílen použitím technologie Optical Clear Resin.

LGD-Slimmest-Full-HD-LCD-Panel_2

"Představení nejtenčího Full HD LCD panelu představuje úžasný krok vpřed pro segment trhu s high-end smartphony, bylo to možné uskutečnit díky našim špičkovým znalostem v oboru IPS a dotykových technologií," řekl Dr. Byeong-Koo Kim, viceprezident a vedoucí oddělení IT a Mobile Development Group v LG Display. "Společnost bude nadále plnit svůj závazek ve vývoji produktů, které maximalizují spotřebitelskou hodnotu stejně tak jako otevírají nová vrátka pro mobilní a tabletový počítačový průmysl."

LGD-Slimmest-Full-HD-LCD-Panel_3

Firma zatím nezveřejnila informaci, kdy bude produkt dostupný výrobcům mobilních telefonů. Snad se brzy dočkáme prvních phabletů, jež budou obdařeny novým Full HD displejem od LG. Na obzoru se však již nějakou dobu rýsuje další zobrazovací technologie IGZO, na kterou sází konkurenční Apple.

Tagy: 
LG, IGZO
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku LG představila nejtenčí 5,2" Full HD displej pro smartphony

Žádné komentáře.