CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Lunární mise Artemis II bude inkluzivní, k Měsíci poletí žena i afroameričan

Doufám, že někdo z nich bude abecední, jinak to nebude ono.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to tam těch menšin moc nenacpali :) A ani jeden trans! Kdy už konečně s těmahle nesmyslama daj pokoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To musí bejt príma pocit vědět, že jsem byla vybrána proto, že mám frndu :). Nebo proto, že jsem černej. A bylo by špatně, že takový věci rozhodujou i před volbou losem, pokud jsou ostatní kvalifikační předpoklady stejné (čemuž tak jako tak nevěřím).

Kladu si otázku, jestli jsou tyhle výstřelky jen dočasná nemoc z blahobytu, nebo je to mor, kterej nás jednou zahubí, nebo přinejlepším jen přizabije.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud Vám to pomůže vyhrát volby ...

"Dostaneme černého muže na měsíc!"
-- Iron Sky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

https://www.nasa.gov/press-release/nasa-names-astronauts-to-next-moon-mi...

Mě připadá že „hurá“ akce se z toho dělá akorát na CDR. V článku od NASA je jenom někde v polovině zmíněno že na Lunární misi bude poprvé žena, barevný člověk a Kanaďan. Samozřejmě vzhledem k tomu že se současné lidstvo prezentuje jako pokrokové, by se na to snad ani upozorňovat nemuselo, ale na druhou stranu mi to přijde ještě střízlivé.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...a Kanaďan...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To musí být strašné úchylka být kanaďan, když se člověk díky tomu dostane i do mise apollo :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele ani ne, to jen Lukáš zase udělal clickbaitovej nadpis. Poletí schopná a dobře sestavená posádka, nezávisle na tom (abych citoval Samanthu Carterovou), jestli má reprodukční orgány vně či uvnitř. NASA to takhle dělá běžně. Jasně, dnes je woke doba, tak se hodí pro klid obyvatelstva zdůraznit, čeho si všimne i ožralej retard, že letí jeden černoch, jedna žena atd. Ale že letí nějakej nováček, to se třeba dělalo. První let raketoplánu, tedy mise STS-1, to byl velezkušenej velitel John Young (byl s Apollem na Měsíci) a zelenáč Bob Crippen. A ženský do vesmíru lítaj běžně už dekády, to snad někomu, jehož dcera se jmenuje, jak se jmenuje, netřeba připomínat :-).

Jinak máš pravdu v tom, že tohle je ukázkovej "1st world problem".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejdulezitejsi informace o kosmicke misi ve 21. stoleti je, kolik pohlavi letelo do vesmiru. Akorat nevim, jak si budou historici v buoucnosti vysvetlovat, az to bude vic, nez citala posadka. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stejně je naprostá hovadina psát o inkluzivitě, protože pohlaví a barvu kůže si každý může vybrat dle libosti. Takže je možné, že na misi ve skutečnosti poletí samý černý lezby, protože bejt černou lezbou bude zrovna v módě.

Radeček H. si zrušil místní účet, tak ho zkusím zastoupit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych woke úpadek západu nepodceňoval.
https://www.youtube.com/watch?v=JbRMGsPunLY

Kdybyste tohle video viděli v roce 1989, tak si myslíte, že je to nějaké hloupé sci-fi. A hle, rok 2023 a je to realita...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je strašná ostuda něco podobného napsat. Ti lidé se tam dostali proto, že mají kvalifikaci, mají zkušenosti, mají vše potřebné, aby se tam dostali díky tomu co umí a co dokážou ... a pak přijde nějaký pisálek a napíše, že posádka je inkluzivní. Což automaticky otevírá předpoklad, že polovina posádky je tam jenom proto, že jsou žena a černoch.
Prosím nezatahujme sem tyhle nesmysly, protože to ponižuje lidi, kteří se do programu dostali díky své práci a ne díky svému pohlaví nebo barvě pokožky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu. Inkluze ve školství znamená zařazení debílků mezi normální žáky, což zlikviduje výuku celé třídy. Tohle asi nebude ten případ, debílky použít jako kosmonauty si zatím nikdo nemůže dovolit.
Pan redaktor to formuloval hodně nešťastně. Asi na základě svých chabých znalostí z inkluzivního školství.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

redaktor? on odjakživa píše, resp. preberá len tie najhlúpejšie články bez hlavy a päty, on redaktora nevidel ani z rýchlika! odjakživa sú jeho články suverénne najslabšie na už beztak slabučkom cdr, len nejaké preklady od inkluzívnych pisálkov jeho typu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně by zajímalo co přesně takový kosmonout/astronaut/taikonaut vlasně skutečně musí umět. Pokud si dobře pamatuji tak velké schopnosti a vědomosti potřebovali ti co ty rakety navrhovali ne ti co pak v nich seděli. Svěho času se tam posílaly bohatí lidi i za peníze či učitelky pro PR, hlavně museli mít nějakou základní kondičku a nepob..t se ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kde se v clanku zminuje, ze je to spatne? :-) Inkluzivita je obecny pojem a clanek by se dal naopak teoreticky povazovat za pozitivne laden, ze i takto dulezita mise bude brat ohledy na inkluzitivitu... Byl tak myslen? No, spis ne... Ale ziskal pozornost? Rozhodne. Takze mise splnena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.