CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mafia 3 oficiálně odhalena - první informace, videa a gameplay [GC 2015]

Naprosto otevřeně? Velké zklamání! :( Tohoto stylu ala GTA jsem se u Mafie bál. A hlavní postavy? Darmo mluvit. Evidentně je nutné zavděčit se všem "společenským vrstvám"...

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Neměl jsem ani chuť dokoukat ten trailer do konce. :(

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To mě pos... Jak se pozná hra z roku 2014/2015? Podle chromatické aberace v obraze! Tady už je to dotažené fakt k dokonalosti, když jsou modré a žluté pruhy i na černobílých sekvencích. :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Doufam, ze to pujde v nastaveni vypnout, takze to zatim nehodnotim... ale jinak :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně , jsem hluboce zklamán , čekal jsem pokračování záhadného endu Mafie II , co se stalo z Joem , jak se má Vito a zkrátka nádherné pokračování ale tohle , bez komentáře tohle je (dovolím si říct) : Zprznění celé série Mafia . I pokud by byl Český Dab. neodhodlám si hru zakoupit ani stáhnout ... Je mi do breku , když mě doslova "vytočili" touto "srač*ou" co vyhrabali z popelnice , končím ...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem nadšen ! . Otevřený svět konečně potvrzen i v Mafii . Pořádné bouráky z 70 dávají vzpomenout na dnes již notně zastaralého Drivera (tenkrát bomba , ale dnes gameplay blízko nule a především díky standardům GTA ) .
Myslím že i současní vývojáři pochopili , čím byla Mafie odlišná od zbytku konkurence,když nuceně musela být ve stínu GTA .Rád bych , kdyby konečně dostala zelenou a vydavatel se nebál postavit obě série na stejnou startovní lajnu - doufám v to .
Však i původní Mafie z 2002 byla svým pojetím minimalistický open world s vlastními pravidly a několika obměnami map (postup v čase)... Dnes už by regulérnímu open world v cestě nemělo stát tolik překážek jako kdysi . Rozhodně bych se nebál toho , že kouzlo příběhu bude postiženo volným stylem hraní - dějové mise vždy mnohou být ukotveny na konkrétní postup ve hře a myslím , že takto je to konečně to správné řešení pro Mafii . (Nedá mi to abych v základu nesrovnal s eventy scriptovaným Flashpointem/Armou , kde AI sice vyvádí psí kusy , ale mise mají své nezanedbatelné kouzlo ... no a pokufd Mafie nikdy skutečné AI s vlastním rozhodováním neměla a vše podstatné bylo předskriptováno v misích , očekávám , že touhle cestou se opět půjde - žádné Kingdom Come , kde si NPC dělají co chtějí protože právě k tomu uzrály podmínky...)
Trailer se mi líbí , dějové zasazení také obohacuje Mafia universum a soundtrack .... ten má našlápnuto hodně vysoko (originály vs dobová hudba ... to je už vážně na pranici fandů původní Mafie a GTA )

Nechovejte se jako plačky pokaždé , když k tomu máte šanci (České specifikum) . Doba první Mafie je ta tam a je na čase přijmout výzvu dneška .... a odpustit si experimenty se sněhovým jízdním modelem a použít nejlépe to čeho se GTA k vlastní smůle dobrovolně vzdalo v 5 díle ;)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně mi vysvětli, proč dělat bezduchou kopii GTA? " ...když nuceně musela být ve stínu GTA ." - A co? Ale podle mě ve stínu nebyla, protože byla jiná. A bylo to dobře.
"... je na čase přijmout výzvu dneška" - Neříkej, a co když ji nepříjmu? Zavřou mě nebo co?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, jdu někde pohledat CD s jedničkou a jsem zvědavý, jestli to ještě v sedmičkách pojede. Trojku nemá cenu ani komentovat.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tezke zklamani... Zda se, ze z Mafie to ma uz jen nazev, jinak se bude jednat jen o pitomy gang a nic vic. Fyzika a jizdni model... to fakt nechapu... vzdyt ty auta rozrazi jak kuzelky... navic okamzite vybuchujici kuzelky. Co to ma jako byt ?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tiez som na to pozeral. Hm, myslim, ze to ma na svedomi marketing - aby to bolo "dynamickejsie", ci kieho, ved ti najlepsie vedia, co hrac potrebuje.
Nadsenie z prvej Mafie si viem vybavit dodnes.
Nostalgia. :-/ :)

edit: - ale hru vopred radsej zatracovat nejdem, aj dvojka sa mi celkom nezdala, nakoniec som si pri hrani nejak zvykol, prosto len ratam s tym, ze feeling prvej Mafie uz tak lahko dalsie diely neprekonaju
ako problem ja osobne vnimam posun v rokoch - "modernizaciu" deja, myslim, ze by sa dalo rozpravat mnoho pribehov, netreba sa hned ponahlat do sucasnosti (resp. sa jej priblizovat), straca to potom caro rokov minulych a blizi sa podobe s GTA
dlho by sa o tom dalo...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, jsem trosku skepticky - rozhodne si v kalendari nezaskrtnu rok 2016 jako rok, kdy vyjde Mafia III :) (Bude to rok kdy vyjde novy Deus Ex!).
Posun smerem k soucasnosti se mi nelibi, bude mi chybet hudba, stara auta a vubec cela atmosfera pred- a tesne povalecnych let. Asi si tuhle hru zahraju, ale az v letnich slevach na Steamu, vic jak 10EUR za ni nedam.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Mně by se ta doba líbila, mám rád kulturu a hlavně hudbu 60. let. Líbila se mi moc i hudba v první Mafii, v té druhé už míň.

Ale hlavně první Mafia měla naprosto úžasný příběh. To je to, čím se lišila od ostatních her té doby. Bylo to jako sledovat kvalitní mafiánský film, které mám moc rád. Navíc hlavní hrdina byl sympatický a dalo se s ním i ztotožnit. Do spárů Mafie nechtěl a byl tam zahnán, když mu šlo o život. Pak uvěřil, že je na straně těch dobrých. Jak moc se spletl a co ho jeho naivní omyl stál, příběh moc hezky ukázal.

V Mafii 2 už jsem měl s hlavníma hrdinama značnej problém. Joe mi byl vyloženě nesympatický a Vito, který začal svoji životní dráhu vykradením klenotnictví, mi taky zrovna neseděl. Přesto jsem si hru zahrál a nebyla úplně špatná, i když oproti první Mafii byl příběh výrazně slabší.

Mafia III už evidentně na nějaký kvalitní příběh, propracovaný svět, fyziku a smysl pro jemný detail zcela rezignovala. Důležitý je, aby hlavním hrdinou byl nějakej černej grázl z gangu, protože to teď v USA frčí. Bude z toho jenom kopie GTA, který jsem si několikrát zkusil zahrát a pokaždý jsem se od toho znuděně odvrátil. Nechápu, co na tom kdo vidí. Mě Mafia 3 přestala zajímat, nenechám si tu vzpomínku na první díl zkazit.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Suhlasim v podstate so vsetkym. :-)

Len treti diel este nechcem uplne komentovat, nazor nan som naznacil vyssie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výstižné.
Pokud to budu brát jako gangsterku, tak možná na tu hru přistoupim. Jen je třeba ignorovat název. Možná to bude lepší než GTA a mohlo by mě to i bavit. Šanci tomu dám. Ale s Mafiií 1 to srovnávat raději nebudu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.