CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Měli bychom dostávat zaplaceno za data, která o nás sbírá umělá inteligence?

Sběr a nakládání s anonymními daty nechť je zadarmo, sbírání neanonymních dat a nebo vytváření stínových účtů je zakázáno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak anonymní data = statistika ta nikomu nevadí. Naopak shromažďování dat o konkrétní osobě je špatně...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je, ze anonymni data v podstate neexistuji, resp. kdyz o kazdem posbirate dostatek dat, je mozne jej podle toho identifikovat. Treba kdyz zjistite, ze onen anonym je levak, muzete si vyskrtnout 90% populace, mezi ktere uz nepatri. Dalsi udaj vas posune dale, atd.
Jinak na kazda komercne vyuzivana osobni data by mela byt vystavena radna KUPNI smlouva a predevsim by mel mit dotycny moznost jednoduse zjistit, kde vsude jeho data koluji, ne ten nedohledatelny binec, co mame dnes.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi trochu pletete virtuální identitu s reálnými lékařskými daty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude to platit o pro CIA? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé čtení. Těžko však získat souhlas od mrtvého, že. A každý přece ví že ... Potřeby většiny jsou nadřazeny potřebám menšiny... nebo jednotlivce (zvláště toho mrtvého).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že zrovna případ těch nádorových buněk nejde brát jako osobní informaci či majetek. Je třeba si uvědomit, že nádorové bujení je něco co je pro organizmus cizí a smrtelně nebezpečné (i když to vněm vznikne) a ten se to snaží všemi silami zabít či vyloučit z těla. Není to podle mne totéž jako když někdo daruje svoje orgány.
ten nádor prostě podle mne není "ona"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nador je mutace tvych vlastnich bunek. Nic ciziho. Imunita s nimi nebojuje. Pokud souhlasis, ze DNA je osobni informace, pak jsou i nadorove bunky nosicem tve osobni informace a nakladat by se s nimi mělo jen s tvým souhlasem. Pokud zustaneme u mediciny, tak tu mame jeste vyzkum embrionalnich bunek. Jejich puvod byl jiny nezadouci rust v lidskem tele. Tedy opet biologicky odpad. Tyhle bunky obsahovali osobni informace dokonce dvou osob. Uziti techto bunek pro vyzkum zakazujeme jako neeticke.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.