CDR.cz - Vybráno z IT

Metro: Exodus se připomíná ve 4K traileru. Nové video se zaměřuje na grafiku

Pastva pro oči, tak by se dalo chystané Metro: Exodus určitě definovat. Prohlášení, že důležitý je na hře hlavně příběh, je v dnešní moderní době pasé a tvůrci her jsou si toho moc dobře vědomi. Proto i v případě Metra chtějí přinést skutečný grafický zážitek.

Metro: Exodus je dalším velkým tahákem letošního GamesComu. Jeho vývojáři nám prozatím neprozradili nějaké další závratné novinky, pro začátek se ovšem podělili o trailer, který rozhodně musíte vidět.

Ani ten neodhaluje další očekávané informace, vsází spíše na prezentaci grafické stránky hry a novou technologii. Metro Exodus totiž poběží ve 4K rozlišení, video se tedy pohybuje hlavně v různých rozmanitých exteriérech a zvýrazňuje hru světla, stínu, odlesků – zkrátka své vizuální stránky, na které dokáže perfektně ukázat, že bude skutečnou pastvou pro oči.

Ponurá atmosféra postapokalyptické střílečky vyniká o mnoho víc, než v minulosti a vzhledem k tomu, že má vsázet také na silnější příběh, mohlo by jít o kombinaci, která bude letos mezi akčními tituly vyčnívat.

Otevřené prostranství, na které se Exodus nově více zaměří, samozřejmě nabádá také k většímu tempu hry. Metro: Exodus má být svižné, akční a plné momentů překvapení. Představí nové zbraně, mutanty, lidské nepřátele i vylepšený model hratelnosti.

Metroex 3

.
Vzduch se konečně pročistil a k jeho dýchání už hlavní hrdina Artyom nepotřebuje speciální filtr. Proto může on i další jednotky operovat na povrchu. Nebezpečí ale číhá na každém rohu. A je ho rozhodně více, než v útrobách podzemních chodeb.

Metro: Exodus vyjde 22. února 2019 na všechny tři hlavní platformy – Windows PC, PlayStation 4 a Xbox One. Předprodej byl již zahájen.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Metro: Exodus se připomíná ve 4K traileru. Nové video se zaměřuje na grafiku

Žádné komentáře.