CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čtveřice důležitých mezníků v historii Apple iPhone, co pomohlo zařízení ke slávě?

A4 .. co je na tom čipu od aplle kromě názvu ... ARM licence + PowerVR GFX a vyroba u Samsungu ...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V podstate nic, ale svoji dobe to byla vyborna volba. Apple jen chytre vyhodil veskerou zpetnou kompatibilitu a myslim upravu power managementu (jen toho jak se ridi, ne toho co umi), takze A4 neni kompatibilni se svym tatinkem od Samsungu a Android na ni nebezi myslim doted.

S ohledem a plne uzavrenou HW platformu je to dobry reseni. Obecne zamek na konkretniho vyrobce je docela vyhoda z pohledu SW. MS to udelal podobne s WP7 i WP8. Nakazal, ze jejich OS pobezi na Snapdragon S2/S3 respektive S4 a nikde jinde. Aplikace maj diky tomu lepsi optimalizaci, OS je na prumernym HW dokonale plynulej (protoze jde ladit az na zelezo) a jeste si muzu u vyrobce SoC vymoct takovy drobnosti jako je lepsi cena nebo pro jejich OS prednostni dodavky v pripade nedostatku vyrobnich kapacit.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy nevím, ale živě si pamatuju, že v době uvedení iPhone na absenci 3G všichni nadávali, protože prakticky všechny smartphony té doby už 3G měli. Chápu, že vítěz píše dějiny, ale tvrdit o pouhých 5 let později, že s 3G se v podstatě přišlo až po uvedení prvního iPhonu a v té době to beztak nikdo neměl, to je mírně silná káva...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

omlouvám se za ranní hrubku.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, však stejně je myšlený i text v článku. Určitě netvrdím, že 3G přišlo až s iPhonem a podle mě je to z textu zřejmé. Ale pro jistu jsem vše trošku poupravil, aby nedocházelo k omylům. Díky ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.