CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft DisplayCover - klávesnice s dotykovým e-ink displejem pro tablety

Displaycover 1
Prototyp klávesnice s úsporným černobílým displejem podporujícím gesta rozšíří pracovní plochu a usnadní každodenní práci na tabletu.

Doplňkové klávesnice nepřidávají tabletům žádnou přidanou hodnotu. To se však nedá říct o novém prototypu netradiční klávesnice, kterou světu ukázala společnost Microsoft. Klávesnice pro tablety s názvem Microsoft DisplayCover má kromě kláves integrován také dotykový displej s elektronickým inkoustem.

Displaycover

Za prototypem stojí skupina Microsoft Applied Sciences Group, s níž jsme se v minulosti setkali u podobného projektu Microsoft Adaptive Keyboard s barevným displejem. Nyní měla stanovený jasný cíl - vytvořit takové ovládání, které zbytečně nenavýší hmotnost přístroje a nebude spotřebovávat mnoho energie.

Tak vznikl monochromatický displej s rozlišením 1280 x 305 pixelů, díky němuž je možné tablet pohodlně a efektivně ovládat i bez myši. Jestliže bychom zařízení připojili kupříkladu k tabletu Microsoft Surface Pro 2, získáme o 8 procent větší pracovní plochu.

Displaycover

Černobílý e-ink displej je variabilní a dá se využít mnoha způsoby. Jednak může sloužit jako praktické uživatelské rozhraní pro dotykové ovládání nejrůznějších aplikací, grafických programů nebo přehrávání multimédií. Může nahradit tlačítka, panely nebo dlaždicové menu Start.

Doplňková obrazovka je dokonce schopna zastoupit trackpad, rozpozná gesta pro přiblížení/oddálení, otáčení nebo posun kurzoru. Další výhodou je, že po ní můžete psát stylusem a tedy jednoduše pracovat s vlastnoručně psaným textem nebo poznámkami.

Šušká se, že by se nová technologie mohla objevit také u připravovaného tabletu Microsoft Surface Pro 4, ale osud této informace je zatím bohužel ve hvězdách.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft DisplayCover - klávesnice s dotykovým e-ink displejem pro tablety

Neděle, 30 Srpen 2015 - 03:16 | Gath G | A když se to urve, tak my dědkové nostalgicky...
Pátek, 28 Srpen 2015 - 08:27 | John Douberro | "Doplňkové klávesnice nepřidávají tabletům...
Čtvrtek, 27 Srpen 2015 - 08:40 | japkoslav | Velice zajímavý nápad. Bohužel vzhledem k...

Zobrazit diskusi