CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft Edge před nákupem zboží poradí, kde ho najdete levněji

Microsoft Edge představil novou verzi svého prohlížeče, která útočí na největší slabinu prohlížeče Google Chrome, totiž větší soukromí a nabízí několik funkcí pro větší ochranu.

Zdroj

Microsoft Edge nadále roste v žebříčku popularity, ale zatím se stále drží za svým největším konkurentem, prohlížečem Google Chrome. Vývojáři Microsoft Edge proto připravili několik nových funkcí s přidanou hodnotu. Jednou z novinek má být funkce pro jednoduché srovnávání cen produktů.

Stačí, abyste v rámci prohlížeče Edge přidali jeden produkt do Kolekce a následně jedním kliknutím vyhledáte obdobné nabídky z celého internetu. Tato novinka zřejmě přichází záměrně před výprodeji Black Friday, kdy se každoročně očekává mnohonásobný nárůst tržeb.

Zdroj

Další funkcí je možnost vyhledávání v režimu inPrivate. V praxi se jedná o obdobnou funkci, kterou má Google Chrome již dlouhou dobu pod názvem Anonymní režim. Uživateli zkrátka nabídne, že se vyhledávání neukládá, což možná ocení uživatelé při hledání vánočních dárků.

Nově také přibyla integrace se službou Skype Meet Now, což by mělo usnadnit videohovory během doby, kdy musejí být rodiny odloučeny třeba z důvodu karantény či při práci home-office. Poslední z řady větších novinek je funkce Web capture, která funguje jako screenshot, akorát místo zachycení jedné obrazovky zachytí celou webovou stránku.

Podle vedení Microsoft Edge je jejich prohlížeč ve srovnání s konkurenčním Google Chrome či Firefoxem o kus bezpečnější, což dokazuje i množství phishingových a malwarových útoků a obrana proti nim v jednotlivých prohlížečích. Lze také konstatovat, že oproti Google Chromu, který se snaží získat maximum údajů o uživateli, se snaží Edge více chránit soukromí svých uživatelů. Tím se může stát pro některé lidí lákavější volbou.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Microsoft Edge před nákupem zboží poradí, kde ho najdete levněji

Pondělí, 12 Říjen 2020 - 11:01 | Pety | Nový Edge používám někdy od začátku léta. Zkusil...

Zobrazit diskusi