CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft Flight Simulator si vyžádá až 32 GB RAM a 150 GB na disku

Zajímavé ideální specifikace. Ryzen Pro a intel dokonce HEDT...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spíše než o HW specifikace se bojím o hráčovu peněženku, kdy co letadlo, to DLC, to >25€

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že to bude podobný model jako u FSX ne ? Tzn. komerční doplňky od třetích firem anebo free...
Úspěch FSX byl na těch free a komerčních addonech postaven.
Každopádně se dost těším. FSX už je beznadějně zastaralé , XPLANE je sice super , ale spíš víc profi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemam pocit ze X-Plane je profi.
Je to uplne rovnaky komercny model ako FSX.
Ovsem obrovska vyhoda X-plane oproti vsetkym MSFS je, ze je multiplatformny.
Osobne lietam X-Plane uz od verzie 8.
BTW... Som zapojeny aj do insider programu MSFS2020 a nieco tam mam uz odlietane a cely MSFS2020 je jedno velke "eye candy" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GPU a CPU chápu, pokrok je dnes enormni a ceny žádná katastrofa. Co mě ale zaráží, to je velikost RAM. Nemyslím si že Intel (ne Xeon) dokáže pracovat třeba s 25 GB dat pro hru. Už i pracovní stroje nad 32 GB jdou do ECC. Navíc už jen latence samotné RAM tam bude obrovska. Ale kdo ví jak to mají promyšlené a co bude RAM tahat.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

32GB je uz dneska dostupna pro uplne obycejne pocitace, 2x16GB DDR4 3200/3600 jsou bezne k dostani za rozumne penize (pod 5000). Nevim co myslite tim dokaze pracovat a uz vubec nechapu, proc by to melo mit vyssi latence

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Říká vám něco datová propustnost CPU? Už 20 GB ram je na consumer cpu znát. Teda pro ty co znají Xeony. Kolik myslíte že dokáže zpracovat consumer cpu GB/s notabene aby nedělal chyby... Je dost rozdíl obsluhovat 32 GB pro Premiere a nebo pro PC hru. Jo, kdo v pc nemá tak úskalí nezná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam od zari 2017 Ryzen 7 1700x + G.Skill TridenZ 2x16GB 3200MHz cl14 a vubec netusim o cem to sakra meles...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vůbec nechápu o čem tu meleš ty!
Píšu o propustnosti intelu a ne ryzenu. Takže když nerozumíš psané češtině tak nereaguj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ok. Tak v praci mam xeon s 32 GB pameti. Porad nevim o cem to sakra meles.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ntvl to fakt není možný :-D TY FAKT NEČTEŠ! Pisu o consumer cpu (tedy Pentium, G a i řady) mají nízkou propustnost pro obsluhu 32 GB ram pro hry. Výjimku tvoří xeony které mají o dost rozšířené instrukcí sady. AMD prozaicky zvýšil propustnost už u prvních ryzenu. Ale to asi nemá cenu, vysvětlovat někomu, kdo nerozumí psané češtině... Neuvěřitelný

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty vole co to meles ty vorechu. Jaka rozsirena rada ve vztahu k propustnosti pameti ? Prestan to brat, nedela ti to dobre... Doporucuju nastudovat rozdil v instrukcni sade mezi xeonem a k nemu adekvatni rade Icek. Budes prekvapen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xeon umí nad 128 GB ram, klasický Intel 64-128 GB ram. Xeon umí pracovat ve vícero cpu, klasický jen sólo. Je to dáno i propustnosti dat kterou procesor umí obsloužit. Prostě buď na to má nebo ne. Klasické intelí na to nemají. Nové generace už jsou na tom mnohem líp avšak v počítačich jsou stále 6 až 8 generace i5 a i7 a ty na to fakt nemaj...Ty mi nadavas do vorechu a přitom nějakej pajslovatej si očividně ty. Doporučuji ti méně si kompenzovat svoje nedostatky, bude se ti dýchat lépe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem to 64-128 ber s rezervou. Hodně jich i ze 6 a 7 generace stále umí jen 32 GB max. Max co obslouží a s rychlostí propustnosti na úrovni DDR2

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mně kolik lidí tohle "hraje". Že je jim to vůbec vyplatí vyvíjet a ještě tomu dávat takové HW požadavky. i když pokud jsou lidi schopní hrát simulátor traku či autobusu :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vzhledem k levným AMD 3700X a poměrně dostupným grafikám typu RTX 2060S/2070 nebo 5700 to zas nějaký nářez není, kam se hrabou tehdejší nároky Crysis a proti tomuto to je pidi svět. Jasně, u hráčů kteří obrátí 5x každou pětistovku než jí pustí to může vypadat hrozně, ale vůči současnému hw kdy osmijádro je střední třída a ramky pořád levné pokud se nechce něco extra ale postačí obyč 3Ghz tak se ty požadavky dají označit za umírněné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

640 GB RAM musí stačit každému!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.