CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Windows 8 propadák? Nikoliv, prodávají se zřejmě lépe než Windows 7

Chtěl bych podotknout, pro informaci pana redaktora, že Windows RT NEJSOU Windows 8, jejich licence se neprodávají a nemohou být tak započteny v oznámeném počtu prodaných licencí Windows 8.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A jak můžete vědět, že si je microsoft prostě stejně něpřičítá do statistik,když nijak nekomentuje odkud ty čísla bere?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Stejná masírka jako vždy po uvedení nových Widlous a jako vždy bude značně zkreslená. Zvlášť teď, kdy si MS už nemůže dovolit fail jako tomu bylo s Vistami a sype prachy do marketingu horem-spodem. Osobně bych tipoval, že velké množství těch licencí budou downgrade na Win7 a systémy přeplácnuté multilicencí na něco staršího, tak jako tomu bylo u Visty.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To není až tak podstatné, pro výrobce je důležité, že někdo zaplatí a ne jestli to bude používat :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mluvíme tu o statistice prodaných W8 pokud zaplatím za w8 a pak si tam dám w7 tak jsem vlastně kupoval w7... Stejně tak pokud dám například škole neomezené množství W8 tak jsem vlastně nic neprodal atd...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Síce neviem ako sa 8čky predávajú, ale reklama na ne sa objavila už aj na pornokanáli čo len dokresľuje aký je tento produkt MSu zbytočný.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně to tvrzení je směšné ostatně v prosinci 2007 se zase psali články cituji: "Windows Vista se prodává nad očekávání dobře".... potřebuje to další komentář???

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ono čísla z prodejů, tedy tipoval bych počty prodaných licencí, jsou moc pěkná. Ale o zisku to nevypovídá vůbec nic a to je věc o kterou jde. Jak velké procento jsou v těch číslech licence za $14.99 oproti srovnávaným Win7 za $60 a víc. Zmiňované licence za pseudozdarma přes zmiňovaný WMC. Počítla bych že když se to všechno propočítá, někdo se mišosoftu nechutně potí na židli.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak v W8 je nacpaný i nějaký ten "obchod" tak jak to je v mobilech ne? myslím že to je jedna z věcí se kterou se u W8 počítá......

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To je jasný, ale nemá to souvstažnost k plácání se po játrech jak se dobře prodává prvotní systém, když to tak ve skutečnosti není. Navíc jak tak koukám na ms store, tak tam nenacházím nic co by nemělo alternativu v OpenSource zadarmoty ;). Takže MS z toho zas tak moc rejžovat nebude. Widle, nejsou android, nebo jabko kam Nic jinýho nenacpete. Ono si něco takového MS nemůže ani dovolit. Pochybuju že Autodesk nebo Adobe by hrnuli svoje produkty přes obchod Microsoftu a platili mu za vystavení, když to prostě a jednoduše dělat nemusejí, a když je k tomu bude někdo nutit, jak dlouho by MS podporovali.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak já myslím, že souvztažnost windows store s nižší pořizovací cenou win8 je celkem patrná. Co neutrží za licence Win8, to se jim bohatě vrátí z windows store nebo utržených developerských licencí. Win8 sice nejsou Android, ale WoA už ano.
Autodesk či Adobe jsou, pokud vím, Win32, takže přes windows store instalovat nepůjdou, maximálně tak propagovat. Jestli ale je takováto propagace zpoplatněna nevím (myslím, že zatím ne).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Adobe i Autodesk už mají na trhu několik let x64 verze - jinak by je uživatelé už asi zlynčovali. Adobe kvůli tragickému managementu paměti a Autodesk kvůli mizerné kompatibilitě starších versí s novějšími x64 wokny.
Abyto nebylo s Windows Store tak jednoduché, tak tuším že ve tam budou i jiné než ARM aplikace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.