CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft se postupně zbavuje Internet Exploreru 11 a původního Edge

Tohle s odpuštěním sračkování s prohlížečema mi dodrbalo můj starý tablet s Windows 8.1 protože samozřejmě aktualizace velká jak autobus a původní IE tam zůstal protože přes něj jede půl systému. Hlavně že tenkrát MS certifikoval zařízení s 16GB SSD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tablety vůbec byly takový nedořešený, přesně z tohoto důvodu. Takže z mého pohledu je tablet jen takový nedořešený notebook. Něco jiného je pak notebook s odjímatelným displejem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle není správná cesta...
- Dnes si weby dikují jaký chcou prohlížeč. Pěkný příklad je https://mega.nz/update.html
- Jiné weby požadují jiný prohlížeč. Takže v podstatě potřebujete všechny a spouštíte prohlížeč podle webu, který zamýšlíte navštívit.
- To je zvrácený!
- Základní funkce webu(účel webu) musí fungovat v jakémkoliv prohlížeči, zbytek ať si funguje jak chce.
- Často kvůli nefunkční zbytečné funkci(reklama, statistiky) nefunguje nic.
- Návštěvník stránky si často prohlížeč nemůže vybrat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si pamatuju dobu, kdy mi weby nefungovali na IE korektně a když jsem si zkoušel psát svůj web, tak v každém prohlížeči vypadala konečná podoba úplně jinak. Neříkám, že je to nutně prohlížečem, ale vzhledem k tomu, že o tom mluvilo více lidí, myslím, že dříve toto bylo horší. I když responzivní weby mě na mobilu též štvou někdy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Dnes si weby dikují jaký chcou prohlížeč. Pěkný příklad je https://mega.nz/update.html

Já tam nevidím, že by vyžadovali konkrétní prohlížeč. Naopak v podstatě podporují všechny kromě starých IE. Tedy v podstatě stejně jako teď oznámil MS.

„Jiné weby požadují jiný prohlížeč. Takže v podstatě potřebujete všechny a spouštíte prohlížeč podle webu, který zamýšlíte navštívit.“

Máte příklady nějakých tří webů, které by se daly označit za populární a přitom vyžadovaly tři různé prohlížeče (tzn. v žádném prohlížeči by nefungovaly alespoň dva z nich)?

„Základní funkce webu(účel webu) musí fungovat v jakémkoliv prohlížeči“

Dobrá teorie, ale v praxi to není možné zajistit.
Například by takový „univerzální“ web mohl používat leda základní sadu ASCII (tj. žádnou diakritiku a podobně) a možná i tak by se našel prohlížeč, ve kterém se to zobrazí špatně.

Kromě toho, třeba Office 365 je online kancelářská aplikace. To je základní funkce toho webu.
Jak chcete udělat například online Word s podporou IE 4, když IE 4 celou řadu nezbytných technologií prostě nepodporuje?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.