CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Detailní pohled do oblak: Microsoft SkyDrive v novém a s lokální aplikací

nechapu,... k cemu to ma byti, cece ci nebyti....
BTW: mam cca 20MB.7Z zazalohovanych dat, / opravdu dulezitych je cca 7MB vcetne SW+BootDOS /, heh....
zde je videt, ze na velikosti nezalezi.... / ci zalezi, jak lezi :) /

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No já bych nad tou podporou mobilních zařízení nejásal. Aplikace pro iPhone je vysloveně zprasená a tak nějak nechápu k čemu vlastně je, ona totiž nic neumí. Navíc používá tlačítka úplně jinak než jsou uživatelé zvyklí. Například tlačítko (zkrabičkylezešipka), které vždy nabídne možnost cosi někam odeslat v podání MS nabízí stažení obrázku z cloudu, případně přejmenování složky. Objevuje se 2x, jednou nahoře a jednou dole a ani jednou nedělá co bych očekával.

Další věc je, že aplikace neumí odeslat dokument do nějakého jiného programu a ani se v jiných programech nenabízí v seznamu Otevřít v...

Nelze přesouvat dokument mezi složkami.

Desktopový klient pro Mac neumí běžet nahoře v liště bez toho aby byl vidět i v docku, tak jak to umít třeba Dropbox.

Nevšiml jsem si že by uměl vrátit smazané soubory.

Protože mám účet zřízený již docela dlouho, mám k dispozici ne 7, ale 25GB. Jenže nějak pořád nemůžu najít důvod proč nepoužívat DropBox a Google drive, za které také nic neplatím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já za SkyDrive také nic neplatím, navíc na rozdíl od Google Drive si Microsoft nesmí s mými daty dělat co chce.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Přečti si prosím znovu o čem jsem psal. O nepoužitelnosti SkyDrive kvůli mobilnímu klientovi. Synchronizovat si data z počítače do cloudu s tím, že nemám pohodlný přístup z telefonu mi je k ničemu. Navíc na služby DropBoxu lze navázat spoustu dalších aplikací, které ho umí využít. Což u SkyDrive neplatí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jen bych rád podokl, že:

1) Live Mesh funguje dál, ale jeho úložiště už není součástí SkyDrivu. Poskytuje tak vlastně dalších 5 GB navíc, nevím ovšem, jak dlouho poběží a zda jde zakládat nové přístupy - asi těžko. K jeho obsahu na netu se teď pravděpodobně nejde dostat přímo.

2) Název fotografie není součástí EXIF, ale IPTC.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, především díky moc za informaci. Název fotografie je opravdu součástí IPTC, již jsem to opravil do článku. ;-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

S tím Live Mesh to není tak docela pravda, že by jej SkyDrive plnohodnotně nahradil. Live Mesh totiž umí synchronizovat složky mezi dvěma počítači systémem P2P, tedy aniž by zůstávala někde v oblaku. Na velké GB dat úžasná věc a dost mne štve, že v krátké době už je to druhý sync systém, který MS zastavuje. Nejdříve LiveSync a teď live Mesh. Momentálně mám zasynchronizováno asi 200 nebo 300 GB dat a jak to řešit nadále. Nepotřebuji data v oblacích, zálohy si dělám, potřebuji automatickou synchronizaci vybraných složek napříč počítači W7/W7/MacOS X.

Doufám, že si to MS rozmyslí a synchronizační vlastnost v nějaké formě bude zachována. Nebo je nějaký alternativní soft? O ničem vhodném nevím.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.