CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microsoft umožní zaměstnavateli sledovat, jak často chatujete a co si kopírujete

1) Jsem zvědav, jestli něco takového projde přes legislativu EU a také přes velmi silné odbory v Německu nebo Francii

2) Když to bude uživatele (speciálně na home office) sledovat, tak ten to místo na PC začne dělat na svém vlastním mobilu nebo tabletu.

Pracoval jsem kdysi ve firmě, která k těmto záležitostem měla chytrý a pragmatický přístup — činnost, která není pro firmu žádoucí, jako YouTube nebo Facebook nezakazovat, ale nenápadně znepříjemnit. Firemní síť zpomalovala tyto stránky tak, že sice vše fungovalo, ale nebylo to vůbec komfortní. Tato psychologie kupodivu na zaměstnance fungovala velmi dobře, ti nehledali jiné způsoby, jak to obejít, ale používali to minimálně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ešte pred rokom firmy ďakovali svojim zamestnancom, že používajú svoje PC a internetové pripojenie na homeoffice a zrazu ich idú špehovať. Tomu sa hovorí podaj prst a odtrhnú ti celú ruku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nevidim problem, firma si muze instalovat a sledovat na svem notebooku vsechno, co se ji zlibi. Jen idiot si necha dat cizi software, nad kterym nema kontrolu, do sveho osobniho pocitace, ktery nevlastni zamestnavatel.
Vlastne ja ani neznam firmu, ktera by chtela mit svuj firemni system na cizim PC.

Zminene homeoffice zamestnanci snad provadi na firemnim notebooku, coz chce nebo by mel chtit jak zamestnanec, tak zamestnavatel. Cokoli jineho je nebezpecne z obou stran.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Zminene homeoffice zamestnanci snad provadi na firemnim notebooku"

Napríklad v štátnej správe vychádza 1 notebook na 22 zamestnancov a na niektorých úradoch platí, že buď má nafasovaný len PC desktop, alebo len notebook ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmax: A ten zaměstnavatel jako s nástupem home office hromadně nakoupí všem notebooky na doma? Tak to jaksi nefunguje.... Třeba u nás jsou firemní notebooky tak u dvou lidí z 20.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já dělal na home office už před kolika - 12 lety? To to utíká... Měl jsem notebook, doma dokovací stanici a KVM přepínač, abych mohl dělat s velkou klávesnicí a myší na normálním monitoru, v podniku byly k dispozici pracoviště s doky, monitory, klávesnicemi a myšmi. No a na poradách a služebních cestách stačil samotný notebook, jen jsem si k němu vozil myš, ony tehdejší touchpady nestály za moc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je něco jiného pokud má zaměstnanec firemní NB normálně a nebo když ho mám najednou pořídit tisicovce lidí kvůli nucenym HO . Navíc ten firemní jak už jsme psal mívá omezení už tak zavedená jen proto že admin nemá náladu furt někomu něco přeinstalovávat a šéfová mají strach z úniku informací či zavirování.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. na mém zařízení doma mi nemá co kdo přikazovat jakou korespondenci si smím vyřizovat
2. pokud je to zařízení zamšstnavatele tak už teď bývají práva uživatele omezená tak že si tam člověk sám ani nic nenainstaluje, aby to šlo snadněji spravovat.
3. jako zaměsnatvatele mně primárně zajímá jek plní můj zaměstnanec svoje úkoly, jestli u toho teba tancuje čardáš mi může být ukradené, pokud nemám přehled o tom co moji zaměstnanci umí, dělají a jak plní svoje zadané úkoly, tak je asi něco špatně jinde...

Mimochodem pokud by podobný nesmyl po mně chtěl můj zaměstnavatel, tak bych to viřešil virtuálem s firemním nastavením a nazdar (tedy za přesdpokladu že bych neměl k dispozici počítačů několik)....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.