CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft už monetizuje svoji verzi ChatGPT, bude uvádět personalizované reklamy

Společnost Microsoft již testuje integraci chatbota ChatGPT od OpenAI do svého prohlížeče Bing. Nyní se ohlíží po formě monetizace, respektive nasazení reklamy, kterou by umělá inteligence uváděla ve svých odpovědí formou odkazů.

Zdroj: Shutterstock

Společnost Microsoft již od počátku finančně podporovala vývoj chatbota ChatGPT od společnosti OpenAI a viděla v něm velký potenciál. Zanedlouho po zpřístupnění ChatGPT pro veřejnost se objevila zpráva, že Microsoft chce tohoto chatbota integrovat do svého internetového vyhledávače Bing, o čemž vás informovali zde.

Je pak celkem logické, že Microsoft také přemýšlí, jak své investice získat zpět, a proto uvažuje, že do výsledků vyhledávání či doporčení chatbota umístí personalizované reklamy. Podle dostupných zpráv je nasazování reklam jak do chatbota, tak do vyhledávání v aktivním testování, i když je to celé prý ještě v poměrně rané fázi. Chatbota ve vyhledávači testuje totiž jen velice malé procento uživatelů.

Zdroj: Shutterstock

Navíc Microsoft s nasazováním reklamy příliš nespěchá, protože prozatím nemá ani dostatek inzerentů pro vyplnění reklamního prostoru. Ti by dle očekávání Microsoftu měli přijít spolu s novými uživateli, které naláká nová technologie. Jednou z možností umístění reklamy jsou odkazy umístěné pod odpověďmi chatbota.

Microsoft je odhodlaný spolupracovat jak s partnery, tak s inzerenty a bude společně s nimi zkoumat potenciál reklamy v rámci nové technologie. Očekává se, že generativní chatboti mají velký potenciál změnit způsob, jakým lidé vyhledávají informaci i jakým způsobem jsou lidem informace předávány. Vývoj chatbota rozhodně není levný, a proto každý věděl, že je jen otázka času, než se Microsoft pokusí zpeněžit nově získanou technologii.

Zdroje: 

Engadget.com

Diskuse ke článku Microsoft už monetizuje svoji verzi ChatGPT, bude uvádět personalizované reklamy

Středa, 1 Březen 2023 - 00:08 | WIFT | Tak třeba že Microsoft má nový webový „prohlížeč...
Pondělí, 27 Únor 2023 - 14:56 | Anonym | Marně přemýšlím, co jsem se vlastně z té změti...

Zobrazit diskusi