CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft Windows 10 Anniversary Update propojí Edge a Explorer

Anniversary Update 0
Softwarová společnost Microsoft zveřejnila čerstvé informace týkající se výroční aktualizace Anniversary Update. Velký balík oprav a vylepšení mimo jiné vzájemně propojí nový internetový prohlížeč Edge se zastaralým Internet Explorerem.

Microsoft si uvědomuje, že firemní klientela často využívá byznys aplikace navržené speciálně pro starší webové technologie, které ke svému chodu potřebují Internet Explorer 11. Podniky přistupují k webovým stránkám a aplikacím přes režim Enterprise Mode, tedy plnohodnotný Internet Explorer 8 v okně Internet Explorer 11, který zachovává zpětnou funkcionalitu se staršími verzemi prohlížeče.

V režimu Enterprise Mode si může uživatel diktovat, které stránky Edge otevře v prohlížeči IE11. U těchto webů se však pokaždé před spuštěním aplikace zobrazí mezistránka informující, že "Tato webová stránka vyžaduje Internet Explorer 11". S příchodem Anniversary Update bude tato přechodová stránka mezi Edge a IE11 odstraněna. Pokud bude odkaz na seznamu povolených, ihned se po kliknutí otevře v IE11, v opačném případě se zobrazí v Edge. Microsoft rovněž upraví skupinovou politiku (Group Policy), aby bylo možné do zmíněného seznamu přidat weby, které bude povoleno prohlížet v prohlížeči IE11.

Desktop Browser Apr 2016

Jak ukazuje statistika analytické agentury StatCounter, Google Chrome se za uplynulé tři měsíce nepřetržitě drží na špici globálně nejpoužívanějších internetových prohlížečů. Jeho podíl na trhu každým měsícem mírně stoupá, o konkurentech se to však říci nedá. Mozilla Firefox spadl za dva měsíce z 16,1 % na 15,6 % a IE/Edge klesl z 16,6 % na 15,5 %. Na druhou stranu se Firefox dokázal i přes svůj pokles v dubnu konečně dostat před IE/Edge. Zbylých 8,4 % trhu patří ostatním méně používaným prohlížečům, jako jsou Safari nebo Opera.

Uvidíme, jak to bude s oblíbeností nového prohlížeče Edge po 29. červenci 2016, kdy končí možnost bezplatného přechodu na Windows 10. Dle Microsoftu na Desítky doposud upgradovalo přes 300 milionů uživatelů. Někdy na konci července se očekává rovněž zpřístupnění výroční aktualizace Anniversary Update.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft Windows 10 Anniversary Update propojí Edge a Explorer

Pátek, 27 Květen 2016 - 20:40 | tony | edge jo hehe zrovna vcera ucetni zoufala, ze...
Středa, 25 Květen 2016 - 14:53 | Jakub Martínek | Ještě že od vás nic nepotřebujeme :)
Úterý, 24 Květen 2016 - 15:29 | Ondar | Ještě že všechny naše aplikace podporují chrome...

Zobrazit diskusi