CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft zpřístupnil Outlook pro Mac zdarma, nepotřebujete ani Office 365

Zdroj: Shutterstock

Uživatelé nyní mohou bezplatně používat Outlook na macOS. K užívání klienta už nepotřebuje uživatel předplatné, respektive licenci Microsoft Office 365.

Microsoft zpřístupnil aplikaci Outlook pro uživatele Macu, který jej tak nyní naleznou k dispozici zdarma v App Store. K jeho používání již není třeba, aby měl uživatel aktivované předplatné Microsoft 365 nebo zakoupený kancelářský balík Office. Ačkoliv někteří o tomto postupu píší, jako o překvapivém kroku, tak ze strany Microsoftu dává smysl právě tím dlouhodobým sjednocováním rozhraní z různých verzí a systémech. 

Zdroj: Shutterstock

Co se týče podpory, tak Outlook pro Mac zahrnuje podporu pro účty Outlook.com, Gmail, iCloud, Yahoo a jakéhokoli poskytovatele e-mailu, který má podporu IMAP. Microsoft v roce 2020 přepracoval svého e-mailového klienta pro Mac s uživatelským rozhraním, které je optimalizované pro nejnovější změny designu macOS společnosti Apple, včetně také optimalizace přímo pro čipy M1 a M2.

Dále podporuje widget macOS pro záznamy v kalendáři a nativní podporu oznamovacího centra. Outlook pro Mac také podporuje sdílení mezi zařízeními iOS a Mac a tak navazovat na úkoly tam, kde jste skončili. Do toho  jsou pak také v plánu přidání možnosti náhledu na liště, aby bylo možné rychle zobrazit položky kalendáře v hlavní aplikaci Outlook pro Mac.

O spojení aplikace Outlook se hovoří už několik let. Zdá se, že teď Microsoft chce dokončit sjednocení a prvním krokem bude sloučení verze pro desktopy s Windows - tedy aplikace Windows Mail a Outlook pro Windows do jediného e-mailového klienta. Nová aplikace One Outlook je v podstatě Outlook.com jako webová aplikace.

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří "Sirik" Vlach

Redaktor CDR/DIIT. Když nepíšu sem, natáčím na Youtube kanál, zmíněn níže a když ani tam nejsem, tak buď prokrastinuju, nebo se o někoho starám. ;)

Mafia pod lupou TV | Youtube

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft zpřístupnil Outlook pro Mac zdarma, nepotřebujete ani Office 365

Úterý, 14 Březen 2023 - 07:33 | Košty | Dobře, umí "kousek exchange" :-) Neb...
Pondělí, 13 Březen 2023 - 12:33 | x3m | Vies aj exchange, ked zapnes podporu IMAP :)
Pondělí, 13 Březen 2023 - 12:32 | x3m | Myslim, ze to suvisi s tym, ze aj na Windowsoch...
Pondělí, 13 Březen 2023 - 10:07 | Košty | V článku je vypsáno, co to umí, ale vypíchnul...

Zobrazit diskusi