CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mikrotransakce převyšují zisky z digitálního prodeje her, svěřil se Ubisoft

V dnešní době, kdy je trh zcela přehlcen hrami všeho druhu, je pro mě osobně nemyslitelné, abych platil za kosmetické věci/předměty/Loot crate v nějaké hře. I tak nestíhám hrát všechno, co mě zaujme. Ale pro lidi, kteří hrají pouze jednu hru, je to asi logické.
Každopádně vydavatelé peníze z lidí vymámí - ať už za pořízení různých her nebo financováním jedné hry stále dokola.
Až (jestli) jim lidi přestanou platit, tak mikrotransakce ustoupí, ale podle mě jsou lidi tak hloupí, že platí za věci, za který platit nemusí, i v reálu. Protože prostě o ekvivalentu nevědí nebo je to nezajímá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsou i lidi co prostě ty drobné neřeší, obvykle jde o dolarové částky, je to asi jako donations pro různé streamery... prostě čas od času někdo pošle pár dolarů ale jsou i vyjímky z typického chování a víme že někdy někdo dostane donation nikoli 10 ale rovnou 10 tisíc dolarů a podobně, pro toho kdo takové peníze věnoval je pak zadostiučinění že vidí zděšení toho kdo vysílá jestli je to fakt pravda :) Proč to kdo dělá asi nepochopíme, pokud to sám neřekne, ale stačí fakt že takoví se najdou a občas někdo prostě chce "pochválit" autory hry a koupit hromadu nepotřebných itemů ve hře je jeden z prostředků jak to snadno udělat.

Problém vidím až tehdy kdy se z toho stane pay 2 win, kdy za peníze budou výrazně lepší předměty, urychlí to postup hrou atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za mě bych jim to utnul kompletně, mikrotransakce=gambling, tím pádem je nebezpečné a zakázat uplně všude a u každé hry. Nebo každou hru, kde jsou microtransakce omezit věkově na 18+.
Ona by je ta hrabivost přešla velice rychle.
Když někdo chce podpořit své oblíbené studio, myslím že není problém je kontaktovat a poslat jim nějakou pochvalnou pětku, za to dobrou práci.
Když si koupím hru beru to jako, že si kupuji kompletní produkt se vším všudy a všechno obsažené v té hře, by mělo být nějakým, samozřejmě neplaceným, způsobem přístupné.

Když si půjdu koupit rohlík, tak na pokladně také nepřiplácím za to, že mi ho posypou kmínem a solí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.