CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Gigabyte BRIX - HTPC miniaturně a výkonně

Miniaturně a výkonně ... a hlavně tiše. Doufejme. Protože jaký smysl by mělo vytvořit malé PC, aby rozdíl v cm dorovnalo v db.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím. Bohužel informace o chlazení jsou nulové, ale když koukneme na obrázek a zvážíme velikosti, nebude chladič o moc větší, než v každém adekvátním notebooku - v plné zátěži se tedy rozjede, a bude foukat, jako klasický notebook, v normální zátěži a při videu by měl (mohl) zůstat pasivní.

Zdá se, že dostupný protostor zdaleka není využit, ani konektory, ani chlazením, ale větší "počítače" tohoto typu na tom bohužel nejsou o nic lépe.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

problem je skor co do toho nainstalujem... pochybujem ze na tom bude bezat android ktory je pre media center v podstate idealny... takto ked tam dame windows tak ako to budem cele ovladat cez dialkove? asi dost nah...o

takze oproti tomuto ma urcite spominane MK... ovela vacsiu vyhodu aj ked je pomalsie a nehovorim o cene kde oto bude stat minimalne 200 eur

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

No v tomhle nevidim problem, daklovy ovladac a bezdratova klavesnice + mys. XBNC nebo nejaky jiny media center nastaveny tak aby startoval hned po nabootovani, pres dalove ovladani(ktere je do USB a vpodstate jen posila keycode z klavesnice) se vetsinou vsechny zakladni ukony daji udelat pohodlne. Klavesnice a mys pro pokrocilejsi nebo servisni zasahy v supliku pod televizi...

i7 a dokonce i i5 mi na HTPC prijdou zbytecne

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no ja v tom problem vidim XBMC je sice fajn ale nema uplne zakladnu vec a to web prehliadac neviem preco vyvojari XBMC zaspali a neintegrovali web prehliadac ako jednu z prvych funkcii toho inak super media playeru. Viem ze sa tomu vyvojari z nejakeho dovodu brania ale ked nejake nesstabilne riesenia uz existuju.
Takze budes mat XBMC potom budes musiet prepinat na plochu a spustat nejaky web prehliadac a zasa naspat takze dost krkolomne ovladanie.

Oproti tomu uz samotny android vyzera ako mediaplayer a je robeny s velkymi ikonami viditelnymi aj z gauca. PUsti si windows plochu na 42" lcd Z 3 metrov uvidis velke houby.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

1)XBNC neni jedine media centrum
2a) existuji pluginy do XBNC na spousteni externich programu
2b) na GNU/Linuxu neni problem mit dvoje Xka na jednom XBNC na druhem desktop/web prohlizec, u windows by se jiste nejake reseni naslo.
3) zvednu DPI/pouziji Windows 8 a modern UI verzi prohlizece

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Android je ideální pro systém, který chceš pouze jako HTPC, kdy stačí MK802. Windows nebo Linux (každému dle chuti) už je plnohodnotný OS s office aplikacemi, podporou tiskárny, ...
Pokud jsi náročnější, potřebuješ občasně nějaký ten vyšší výkon pro extrakci pár větších .rarů, zkonvertování pár audiosouborů atd, určitě se hodí začít s Core i3. Core i7 je sice přehnané, ale najdou se lidi, kteří ho využijí, stejně jako v případě zmíněného Ultrabooku.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Plnohodnotný OS na TV je spíš na obtíž. Vy byste chtěl vážně provozovat na TV office? Verzi s i3 si ještě jako HTPC dovedu představit, když tam poběží třeba ještě mythtv a nějaké emulátory, na PC gamesení to má bohužel příliš slabou grafiku. Ale pořád to bude stát několikanásobek v článku zmiňovaného MK802 a mít i několikanásobně větší spotřebu.

Spíš bych to viděl jako pěkný malý desktop s CPU dle potřeby a použití.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, spíš se to hodí jako malý a schopný desktop, ale MK802 například nezakceleruje 4K HD nebo 3D HD video. Já vím, já vím, nikdo nemá televizi, a nejsou ani filmy. Ale... :-)

Na MK802 se dá hrát maximálně Angry Birds. :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak ty novější verze nebo nástupci MK802 to 4k umí stejně jako akcelerovat náročné hry. To se právě zrovna nedá říct o tomhle PCčku bez pořádné grafiky, takže zase jenom starší a méně náročné věci nebo emulátory.

Dělat na TV jsem zkoušel, konkrétně CAD a bylo to hodně nepohodlné a celkově takové divné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A ještě jsem zapomněl na to office.. Dovedu si představit práci z pohodlí gauče. Ale to je asi minoritní využití.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ještě k tomu ovládání - o co je klasické ovládání s milionem zbytečných čuflíků užitečnější, než bezdrátová myš? Nebo například Aivia Neon presenter s "myší ve vzduchu"? http://cdr.cz/clanek/gigabyte-tech-tour-brno-new-ideas/gigabyte-for-life...
Někdo má v obýváku pod stolem dálkáč, někdo myš a klávesnici, a ten druhý toho určitě udělá více.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

este nechapem preco by na skype nefungoval zvuk z TV ved to sa snad da v skype nastavit cez ktore zariadenie pojde zvuk von...

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

to sice ano, ale horsi to bude s mikrofonem ;-) predpokladam ze o ten autorovi slo. na druhou stranu s X86 (resp. X64) architekturou bych se nebal pouzit USB webkameru s integrovanym mikrofonem a tahat tak zvuk z mikrofonu pres USB. akorat to chce zjistit podporu USB3.0 na strane webkamery. takze by Skype mohl fungovat v pohode.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tohle problém není, potíž vznikne, když nebudete chtít jen poslouchat, ale budete mít snahu taky něco říct. Není kam připojit mikrofon.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ha, předběhl jste mě.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

USB zvukovka

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

To je problém - USB konektorů není mnoho, a hlavně zvukovka tam je, tak proč dávat druhou - leda by si k tomu chtěl uživatel přidat něco kvalitnějšího v podobě další, ne o moc menší krabičky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, o to mi šlo. :-) Na USB webkameru jsem nepomyslel (mají televize s webkamerou integrovaný mikrofon?), nicméně místo na ty dva jacky by se tam určitě našlo..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ved co ine nez usb webkameru? a podla mna urcite je lepsi mikrofon na nejakej usb webkamere nez nejaky externy pretoze dnes sa davaju do webkamier aspon 2 mikrofony na lepsich az 4 mikrofony tie vedia nahravat z viac zdrojov a tieto zvuky porovnavat a odstranovat echo a sum

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo, s tím souhlasíme :-) Možná mohlo být více těch USBček..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to spíše jako chceš kvalitní počítač a nechceš přitom mít u stolu nebo na stole velký heblo.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Kvalitní != výkonný. O kvalitě tohoto stroje bohužel promluví až čas..

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Kvalitni mozna. Ale pokud jde o vykon a celkove o parametry, tak uz to bude horsi. Usporny notebookovy procesory, grafika jen integrovana v procesoru, uloziste jedine formou mSATA disku a i konektorova vybava jednoznacne rika, ze to neni mineny jako nahrada desktopu ale ze je to HTPC. Napriklad pokud bych chtel pripojit klavesnici a mys, tak uz nepripojim tiskarnu, webkameru, mobil atd. Leda kdybych pouzil BT set KB+mys. V tom pripade zbyde jedno USB. A davat k tomu USB hub ... :-D

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Pro zařízení jako klávesnice, myš, tiskárna, webkamera - HUB bohatě stačí. Ale jo, 2 je sakra málo.
Že by ale notebookové i7 bylo málo? Troufám si tvrdit, že v poměru výkon/velikost tahle krabička zatím jednoznačně vládne. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ja teda nevim, ale podle me to i7 je zbytecne predimenzovany na htpc. to uz bych radsi neco ve stylu Richland nebo budouci Kaveri. ale i to uz muze byt prilis vykonny a nejaky Kabini by stacilo uplne v klidu. nevim ale podle me je lepsi mit vyvazenejsi vykon s grafickou casti, aby tam sly i nejaky hry. na brouzdani nepotrebuju snad mit vykonnejsi CPU nez ma kdekdo ve stolnim pc. navic to chlazeni

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Existuje i práce, která využije i silný procesor, a grafiku má jen jako zobrazovátko - například programování..

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

programovani na htpc? v tom pripade je to ale primarni pocitac a tam uz bych chtel i na prilezitostne odreagovani i tu grafiku. a pokud mozno v APU, kdyz uz se jedna o htpc. takze jsme zase na zacatku. programatori take nejsou stroje

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Uznávám, že já bych se bez grafiky úrovně Radeon HD7770 a lepší neobešel, ale věřím, že jsou i tací, kterým Angry Birds nebo CoD4 stačí.
Tak či onak, jediným důvodem pro takovouhle krabičku jest požadavek na malé rozměry, a s procesorem už si každý může dělat, co se mu zlíbí. Programování byl jen příklad využití výkonu Core i7.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Panove nechcete si tu hlasku "Skype skrze televizi tedy asi nehrozí" opravit? viz rozebrani zde v diskusi - s USB kamerkou (Ktere mivaji mikrofon, doporucuju Logitech Quickcam Orbit AF ) to zcela jiste pujde.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.