CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mladé nezajímá zlato, investují raději do Bitcoinu

Jejich problém, já raději zlato a stříbro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Odpradávna se lidstvo uchylovalo ke zlatu jako k udržiteli hodnoty, jehož zásoby nelze jen tak nafouknout třetími stranami. Teprve Bitcoin přinesl v této oblasti revoluci, když stejné vlastnosti nabídl v digitální podobě." ..... tak dobře jsem se už dlouho nezasmál:o)))))
Ten byl fakt dobrej! Ale obávám se, že pokud tenhle server ještě někdo vůbec sleduje, tak jsou to mladí, naivní a v oblasti financí neznalí lidi, takže by měl autor svůj vtípek uvést na pravou míru. Bitcoin je přesný opak zlata, není v něm zachována žádná hodnota, protože žádnou nemá, nikdy neměl a nikdy mít nebude. Je to krátkodobá a spekulativní věc a je to přesný opak dlouhodobé investice proboha!!! Až bitcoin skončí, tak všichni, co ho mají prodělají. Dnes taky vydělávají jen ti, co najdou někoho, komu to prodají. Je to typické letadlo, ponziho schéma, učí se to na středních školách. Už jenom fakt, že většina bitcoinů je nenávratně ztracena a většinu bitcoinů vytěžilo pár lidí ze začátku, kdy se daly vytěžit desítky tisíc za týden, takže podporovat tyto lidi, co k tomu přišli jako slepý k houslím, může jen úplný idiot:o) Už jenom tento prostý fakt je důvod, proč se NIKDY (a to je tautologicky tímto dokázáno) nestane nikým obecně přijímán a uznáván. Na světě byl jeden obchod, který přijímal bitcoiny a prodával virtuální knížku o bitcoinu. Teď už možná ani ten není:o) Jinak nevím o žádném obchodě, přijímající bitcoiny. Dokonce ani největší světová bitcoinová konference nepřijímala bitcoiny jako platidlo za vstupenky:o)))) TAKE A HINT, OMFG!:o))) A přijímání bitcoinu nemyslím to, když to někdo prodá virtuálně na nějaké burze a obchod dostane částku v REÁLNÝCH penězích, jak to nabízí spousta firem. Přijímání bitcoinu myslím to, že by někdo napsal, že pizza s rozvozem stojí třeba 77 000 BTC (a ne uvedená cena v korunách, kterou si převede broker z BTC) a hezky si počkáte pár hodin na transakci a pak vám až možná dovezou pizzu:o) Ale jako jinak článek pobavil, takovou demagogii jsem už dávno neslyšel. Dobré si poslechnout člověka (držitele Nobelovky), co si o tom myslí, je to myslím vysvětleno 1+1 https://youtu.be/k3sAfBNiGYo?t=822 ... ale jako na krátkodobé investice a obrat pár důvěřivců o peníze, jinými slovy gamblerství, na to je bitcoin ideální;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin není opak zlata a každý, koho zajímá zlato, by měl zajímat i Bitcoin a naopak, koho zajímá Bitcoin, měl by chápat i podstatu zlata.
Jestli oznacuješ clanek za demagogii, pak neni tvuj komentar o nic jiny :-) Ale chapu, bitcoin je dost kontroverzni tema.
Povime si za 50 let, jak to cele dopadne ;-) Do te doby si spekulujme, jak chceme.
A hodnotu Bitcoinu urcuje duvera v nej, stejne jako je tomu u penez a ostatne i zlata a akcií (jejich hodnotu zvysuje poptavka lidi, kteri veri, ze dana akcie ma vetsi hodnotu, nez za kolik se v danou chvili prodava).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Za padesát let nebude nikdo vědět, co to bylo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Presně tak, ono je to jen pro velmi, VELMI úzký ohkruh lidí, kteří tomu "věří" a tak tomu dávají jakože hodnotu. Ale celosvětově je jich kolik? Tisíc? 10 tisíc? A naprostá většina jen proto, že tomu nerozumí a že jsou masírováni zprávama, že se tak dá vydělat (kdo asi tyhle zprávy pouští že?:o) - jsou prostě hloupí. Za každou měnou, akcií nebo komoditou je nějaká reálná hodnota a hlavně záruka. U BTC nic z toho neplatí a nikdy platit nebude. Přirovnal bych to asi k umění a obrazům. Ve skutečnosti nějaká čmáranice nemá žádnou reálnou cenu. A má cenu jen pro doslova pár jedinců, kteří jsou ji ochotni koupit. Kdybys mi nabídlo Pollocka za tisícovku, tak bych ho koupil POUZE v případě, že bych věděl, že jej prodám za víc jak tisícovku, protože si za něj jinak chleba nekoupím:o) A o tom to celé je. A to pomíjím tu smutnou skutečnost, že bitcoin se dá beze svědků ukrást a ve finále vlastně nikdo pořádně neví, jak funguje. A vsadím se, že NIKDO ze zdejších čtenářů nemá hlubší tušení o tom, jak BTC funguje, ale je to jak Linux ... prostě věří, že to nějak funguje a protože to používá hodně lidí a je to open source, tak to musí být bezpečné ... to si nicméně říkají úplně všichni a to, jak funguje bitcoin ví možná pár desítek lidí na planetě a to je možná ještě přehnaný předpoklad:) A je to algoritmus, nikdo neví, kdo ho kdy prolomí. Kolik už "neprolomitelných" hashovacích funkcí bylo prolomeno? A na rozdíl od Pollocka. člověk nemá ani hezký obrazový rám:o)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"ale je to jak Linux ... prostě věří, že to nějak funguje"

To zní spíš jako Windows. ;) Tam nic jiného než věření nezbývá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"A to pomíjím tu smutnou skutečnost, že bitcoin se dá beze svědků ukrást a ve finále vlastně nikdo pořádně neví, jak funguje."

a) BTC se NEDÁ ukrást.
že někdo hackne burzu a vykrade jí - není problém BTC ale "uživatele" - proč tam coiny nechal?? Stejný případ jako když vykradou banku - je to problém Kč/USD/€ ???

b) že nikdo neví jak BTC funguje - to není problém BTC ale "uživatele" :D
pokud nevíš jak funguje - proč do něj investuješ? :D

zdrojové kódy a veškeré info jsou VEŘEJNĚ přístupné.

Ostatně se vsadím, že nevíš jak vlastně funguje peněžní systém - ale přesto v něj věříš :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ukrast se da a zcela beze svedku. Staci k tomu znat to priblizne tricetimistne cislo .....
A podle toho co pises, tak jsem si ZCELA JIST A VSADIM NA TO COKOLIV, ze nemas tuseni, jak bitcoin funguje, ale to je v klidu, ani ja a vlastne nikdo to netusi, nikdo ty tve zdrojaky nestudoval, protoze jim naprosta vetsina lidi neni schopna porozumet. Jen vsichni doufaji, ze nekdo, kdo rozumi kryptografii, ze to cetl a ze to neni uplne plne chyb a ze k prolomeni dojde co nejpozdeji:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Tak ukrast se da a zcela beze svedku. Staci k tomu znat to priblizne tricetimistne cislo"
Jestli myslis privatni klic. Tak to je to same jako tvrdit ze penize z tveho bankovniho uctu se daji bez svedku ukrast kdyz nekomu sdelis svoje heslo. Nebo ze se daji Kč beze svědku ukrast když je necháš pohozené v lese. Co to je za logiku?

"ZCELA JIST A VSADIM NA TO COKOLIV, ze nemas tuseni, jak bitcoin funguje, ale to je v klidu, ani ja a vlastne nikdo to netusi, nikdo ty tve zdrojaky nestudoval, protoze jim naprosta vetsina lidi neni schopna porozumet"
Bitcoin-core je napsany v C++ neni to nic složitého ani dlouhého. Jakýkoliv programátor, včetně mě, mu je schopen relativně rychle porozumět. Genialita Bitcoinu není snad v tom, že by to byl nějaký super složitý geníální unikátní kód, kterému porozumí je osvícení. Genialita Bitcoinu je práve v chytrém skloubení již dávno známých IT technologi a game theory dohromady.

Jinak k tvému "prolomení hashovací funkce BTC, ke které dojde tak či tak". Uvědomuješ si že na SHA256 funguje celý internet? Pokud by došlo k prolomení této hashovací funkce (která se, jak je matematicky dokázáno, konvenčními PC neprolomitelná). Nic na internetu by nebylo v bezpečí, kdokoliv by se mohl dostat kamkoliv, třeba na tvůj účet nebo FBI servery. A i kdyby snad někdy v podobě kvantových počítačů hrozilo že by se SHA256 dala prolomit, není nic snažšího než aby Bitcoinvý protokol přešel na jinou hashovací funkci která je odolná i proti kvantovým počítačům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Furt to ale nic nemeni na tom, ze tu neni nikdo, kdo by tomu rozumel. Konvencne neprolomitelna, to si o ostatnich sifrach rikali taky;) A ukradene penize jdou od 11.9.2001 velmi dobre vystopovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To ze necemu ty nerozumis neznamena ze tomu nerozumi ostatni. Jde videt ze ti velice rychle dosly argumenty jakmile se dostanes do skutecne diskuze s nekym kdo tomu rozumi. Jo vykriky do tmy to ti jee nejlip. Doporucuji si vzit kurz kryptografie, bude ti vse vic jasne a pochopis treba rozdily mezi sifrou a hashovaci funkci atd.
Jinak Bitcoin je pseudoanonymni. V blockchainu lze videt vsechny transakce od prvni az do posledni od jeho vzniku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Staci k tomu znat to priblizne tricetimistne cislo ....." -... ano, máš prvadu - jen ho znát :D

když je to tak jednoduché... lákavých adres kde je více jak 10tis BTC (tržní cena momentálně cca 2,8mld Kč) je řada. Můžeš zkusit štěstí ;)

Jinak AKTIVNÍCH adres (tedy těch kde došlo ke změně během týdne je přes 1,2mil (lehce dohledatelný údaj) Nemyslím že to je záležitost pro pár bláznů.
Není velkým tajemstvím že skrze fondy (např. Grayscale) a speciálně DCG (Digital Currency Group) je v kryptu J.P.Morgan, HSBC, Mastercard, PayPal, Union Bank, City Bank atd.

Nemyslím že to jsou organizace, které neví co dělají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trzni hodnota je nula, kdybys nasel starou penezenku, kde sis pred 10ti lety za par tydnu vytezil sto tisic bitcoinu a zkusil to prodat, tak posledni bitcoiny ani neprodas, protoze je nikdo nekoupi (to je mimochodem hola matematika pri nahledu na "burzy). Ostatne virtualni burzy, ktere nikdo nehlida, ani nemaji potrebny obnos bitcoinu, ktere virtualne prodavaji. Skutecnych transkaci je minimum, protoze trvaji nesmyslne dlouho a jsou drahe. Proste bitcoin sam o sobe neni podvod, je to jen uplna kravina pro blbecky, co tim spalujou elektriku nekolikanasobne vetsi nez CR v uhelnych elektrarnach v cine ...... kryptoburzy na druhou stranu, to je rafinovany podvod;) Jinak to, ze nekdo spravuje fondy (penize cizich lidi!), aby neco z krypta vytezil i pro sebe ..... to opravdu musim komentovat?:o)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

74.1% energie spotrebovane na tezbu BTC je z obnovitelnych zdroju. Zbytek budou fosilni zdroje ktere by jinak prisly v niveč , jako prave predimenzovane elektrarny v cine u nedostavenych mest, pripadne plyn pri tezbe ropy ktery se normalne jen bezucelne spaluje jako odpadni produkt a nezuzikovava.
Kdybys ses snazil naraz prodat 100k BTC tak cena poleti dolu, trh je absorbuje a pak cena opet poroste. Jako stalo uz davno pri krachu MTgox

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ale celosvětově je jich kolik? Tisíc? 10 tisíc?"
Jen Blockchain.info ma 50 Milionů peněženek. To je jen jeden z mnoha poskytovatelů internetových peněženek pro Bitcoin.

"Za každou měnou, akcií nebo komoditou je nějaká reálná hodnota a hlavně záruka."
Omyl, základní finanční negramotnost. Jaká je záruka za zlato nebo Kč? Pokud ze dne na den nikdo nebude Zlato ani Koruny chtít tak budou mít hodnotu 0. Stejně jako Bitcoin.

"Přirovnal bych to asi k umění a obrazům. Ve skutečnosti nějaká čmáranice nemá žádnou reálnou cenu. A má cenu jen pro doslova pár jedinců, kteří jsou ji ochotni koupit. Kdybys mi nabídlo Pollocka za tisícovku, tak bych ho koupil POUZE v případě, že bych věděl, že jej prodám za víc jak tisícovku, protože si za něj jinak chleba nekoupím:o)"
Správně, Bitcoin je jako umění již mrtvých umělců. Proto mají takovou hodnotu. Nikdy jich nemůže být více a proto se taky tak dobře zhodnocují. Bohužel obrazy se špatně verifikují, špatně se posílají přes internet , špatně se dělí na menší jednotky. Proto se nikdy nemohou stát měnou.

"ve finále vlastně nikdo pořádně neví, jak funguje. A vsadím se, že NIKDO ze zdejších čtenářů nemá hlubší tušení o tom, jak BTC funguje" - mluv za sebe chlapečku. Jestli chceš rád ti vše vysvětlím, moc dobře vím jak funguje.

"A je to algoritmus, nikdo neví, kdo ho kdy prolomí. Kolik už "neprolomitelných" hashovacích funkcí bylo prolomeno? " - Bez komentáře :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zlato má proti bitcoinu podstatnou výhodu a opravdu nechápu, proč to musím psát. Zlato se lidem líbí a má i vlastnosti jako vyjímečný technologický kov. Tudíž nemůže ztratit hodnotu NIKDY. Dokud bude existovat lidská civilizace, tak zlato bude mít nějakou nadprůměrnou hodnotu. Je to prověřeno tísíciletími.

A bitcoin? Existence 10 nebo dokonce 15 let? Ten si můžeš vytisknout na toaleťák...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud sis nevsiml, tak tu nikdo netvrdi ze zlato bude mit nulovou hodnotu. Samozrejme ze bude mit vzdycky nejakou hodnotu protoze v nejhorsim pripade si z nej udelam strechu na barak.
Bavime se tu o monetarni hodnote zlata. Zlato neni za 2000$ za unci proto ze si z nej muzu udelat prstynek. Ma tu hodnotu protoze ma velice predvidatelny a tezko navysitelny stock to flow pomer + dalsi featury ktere musi mit penize.
Ovsem ma i sve velke nevyhody, ktere historie taky prokazala. Rika ti neco konfiskace zlata? Zkousel si nekdy prenest par cihel zlata pres hranice?. Zkousel sis nekdy za zlate mince koupit obed? Vsechny tyto problemy resi Bitcoin.
Ano, bitcoin je tu cca 10 let, ale to kazda technologie. Kone tu taky byli stovky tisic let a pak je nahradili auta, jejichz technologie byla stara par let.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Ano, bitcoin je tu cca 10 let, ale to kazda technologie. Kone tu taky byli stovky tisic let a pak je nahradili auta, jejichz technologie byla stara par let."

Tak si děti rozeberem základy demagogie. Zlatu dáme nějakou nepříjemnou a antiCool nálepku. Co třeba „zastaralé"? Jo! Ale jak zdůvodníme zastaralost zlata, které má tak neprůstřelnou nadčasovost? Dáme příklad nástupnické technologie z jiné oblasti a třeba si ti blbci nevšimnou, že je to úplná kravina nebo-li špatná/nepoužitelná analogie. Aneb jak z obrovské výhody prokázané nadčasovosti udělat nevýhodu v podobě imaginární zastaralosti. Víte děti, omluvou je jen zoufalost. Zpochybnit tak trvalou hodnotu (lidstvo dosud nemá trvalejší hodnotu) je nemožné.

A konfiskace zlata? Ano děti, to se skutečně občas stávalo, ale....
Proti křehkosti bitcoinu je to jen jedno velké PRD mínus. Bitcoin zaříznou politici mnohonásobně lehčeji. On je i s tím základním fyzičnem dost na šťíru, ostatně jako všechny jedničky a nuly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No za pokus to stalo. Hodne zdaru. A hlavne si zadny BTC nekupuj, aspon se ti budu moct za par let zase vysmat az Bitcoin bude za 100k$. Tyhle debaty s slepicima mozkama jako si ty vedu uz od dob kdy byl bitcoin za dolar.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Usvědčen ze lži. Pokud bys už v době kdy byl bitcoin za dolar tušil kam se to vyšplhá, tak bys jich hodně nakoupil a byl bys dnes miliardář, který diskuze na internetu neřeší. Místo toho jsi jen ubožák co se do toho letadla snaží namočit další a další, aby to spadlo o něco později a on ještě něco málo vydělal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ale nefunguje ty osle :D Samozrejme ze sem nemohl vedet jak bitcoin "dopadne". To nikdo nemohl vedet a nikdo ani nevi jak Bitcoin dopadne. Treba pujde na 0$, treba pujde na 10M$. Jedine co lze je si zjistit o dane technologii sam co nejvice informaci a rozhodnout sam za sebe jestli se ti vyplati do ni investovat nebo ne. Bitcoin za 1$ byl super, ale taky mel spoustu rizik ktere sme my, prvni investori museli podstoupit. Nebylo kde jej smenovat, bezpecnost cele Bitcoinove site byla bez nadsazky milionkrat mensi, nikdo nevedel jestli cela herni teorie s tezenim a diff. adjustment bude fungovat, nebyly zadne hardwarove penezeky, nebyly zadne solidni smenarny kde by se daly BTC bezpecne smenovat. To nebylo jak dnes ze si reknes ze si nakoupis BTC za milion tak si ho proste koupit na na Coinbase. Tehda se bitcoin prodavaly pres fora a lidi si je posilal na slepo s duverou ze ti nekdo neco posle. Kdyz sem zacal tezit BTC tak sem si musel napsat vlastni driver na svou grafiku aby to vubec fungovalo na GPU a ne CPU. Zadne internetove navody a fora kde si to mel naservirovane jak na podnose. Natoz snad nejake ASCII tezici masinky nastavene uz z vyroby. Musel sis sam generovat pairy private-public klicu na offline masine abys mel vubec nejakou jistotu ze ti BTC nikdo neukradne. Cece ty ani netusis kolik energie, studia a casu BTC lide venovali v dobe kdy ty si o BTC jeste ani neslysel a kdyz ano, tak si to okamzite onalepkoval jako "blbost ktere nerozumim".
Dalsi fakt ktery ti absolutne nedochazi je, ze celych tech 8 nebo kolik let sem ty BTC musel drzet a NEPRODAT. Idiot jako ty by je prodal hned jak vyletely na za 1$ na 30$ a poplacal se jaky je machr ze zarobil 30ti nasobek. Ja ty BTC drzel pres vsechny tyhle Boom-bust cykly az do dnes, myslis ze sem snad prodal na 30$?150$ 10.000$?20.000$? neprodal! To ty bys uz je davno nemel protoze bys je bud ztratil nebo prodal pro prvni prilezitosti. Ja te do zadneho Bitcoinu nepotrebuju namacet, BTC si te namoci sam :) Garantuju ti ze za sveho zivota ho budes pravidelne pouzivat at uz se ti to libi nebo ne. Stejne jako internet dnes pouzivaji i stare báby co ani netusi jak funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tolik často i dost hloupých výmluv a přitom stačilo napsat - blafoval jsem. Ta tvoje rozervanost, kdy v druhé půlce příspěvku vyvrátíš cos napsal v první...LOL.

„Samozrejme ze sem nemohl vedet jak bitcoin "dopadne". To nikdo nemohl vedet a nikdo ani nevi jak Bitcoin dopadne. Treba pujde na 0$, treba pujde na 10M$."

a sám si to i vyvrátí...

„Idiot jako ty by je prodal hned jak vyletely na za 1$ na 30$ a poplacal se jaky je machr ze zarobil 30ti nasobek. Ja ty BTC drzel pres vsechny tyhle Boom-bust cykly az do dnes, myslis ze sem snad prodal na 30$?150$ 10.000$?20.000$? neprodal!"

Ty ostatní nepotřebuješ, diskutuj sám se sebou až se k něčemu (co si neodporuje) dobereš.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pockej a v cem si jako odporuju kdyz tvrdim ze nemam vesteckou kouli a netusim jestli bude bitcoin za 0$ nebo 1M$ ale stale jej od pocatku drzim, a myslim si ze idiot jako ty co ani nevi co je BTC by je prodal hned jak by se mu naskytla prileztost k zisku? Kde je konkretne ten rozport, vysvetlis mi to? Asi ne co :)

A nerika se tomu blafovani ale investovani ty osle :) Ja si v roce 2009 prelouskal cely whitepaper od Satoshiho, (coz si ty neudelal dodnes) a jakozto znaly kroptografie se mi samozrejme cely projekt zalibil a tak sem do nej investoval. Pochopitelne sem do nej nedal vsechny sve celozivotni uspory, to by bych byl kreten. Nikdo netusil jesli se BTC nejak chytne, jestli se bude libit vice lidem a jestli to cele bude v realnem provozu fungovat, ale vypada ze to jde dobrou cestou, nemyslis? :) Dneska mame BTC za 12.000$.

To je jako tvrdit proc si nedal vsechny prachy do Amazonu/Applu/Tesly kdyz prisly na burzu.
Nikdo nevidi do budoucna. Jedine co muzes je se vzdelavat pochopit jak svet a jeho technologie funguji a pak podle toho investovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Garantuju ti ze za sveho zivota ho budes pravidelne pouzivat at uz se ti to libi nebo ne." ..... a ted myslis bitcoin nebo nektery za dalsich tisicovek *coinu?:o)

Problem bitcoinu je, ze neni navazan na nic realneho, nema zadnou realnou hodnotu a to je cely princip letadla, ze to leto ve vzduchu a neni to na nic ukotveno. Proc kurva myslis, ze se tomu po cesku rika letadlo?:o))) A dnes BTC nema hodnotu 12k$, BTC nema zadnou hodnotu, protoze za nim neni zadna hodnota, zadna firma, zadna technologie ...... hodnota BTC je presne dana pouze zprostredkovavajici burzou, kdy za poplatek zprostredkujou obchod, kdy vymenou za penize, dostanes cislo:o) A uz v predeslem prispevku jsem ti vysvetlil, ze vec, ktera neni inflacni, nemuze z fyzikalniho principu plnit funkci penez, protoze by se LOGICKY ekonomika zastavila.
Zkus (pokud to dokazes) si predstavit BTC utopii. Je ve finale treba 10 milionu BTC, co se neztratily. Je to jedina mena na svete:o) Milion ma Satoshi, cili desetinu svetoveho bohatstvi. Tim, ze si lidi bitcoiny skuti pro sebe, se stava cim dal vzacnejsi, cimz se stava nedostatkovym, firmy nemuzou vyplacet sve zamestnance, proto jim stale snizujou plat, jak se snizujou platy, logicky se musi snizovat i ceny, naopak ti, co drzi bitcoiny (a ti co do BTC vlaku nastoupi driv, ti stastnejsi) jsou stale bohatsi, protoze si za sve bitcoiny muzou koupit vic veci ...... a tim jak by lide starli a byli na tom lepe a lepe, by nechteli pracovat a pracovali by jen ti nove prichozi az by nakonec nepracoval nikdo:o) Chapes jaky clusterfuck a oxymoron tohle je? PROTO TO NEMUZE ZE SAMOTNEHO PRINCIPU NIKDY FUNGOVAT! A taky utopie toho, ze si naprogramuju svuj COIN (to dnes uz zvladne OPRAVDU KAZDY!) a vytezim si prvnich 10% a pak se jednou stane jedinym platidlem .... to mozna ani Orwell nebyl takovy utopista jak ty:o)))))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty si cim dal tim vic vprdeli:).Ze neco konci na "coin" neznamena ze to ma s Bitcoinem neco spolecneho :) Jinak podvodnemu schematu typu "Letadlo" se tak nerika proto, ze neni ukotvene k zemi :D:D LOL Ale kvuli tomu ze letadlo k letu potrebuje palivo, ktere se musi neustale doplnovat jinak pujde k zemi a to v podobe novych investoru kteri vyplaceji ty stare kterym byly slibeny nerealne zisky.

To co se snazis krkolomne popsat, asice deflacni menu, tedy zlaty standart. Tady fungovalo tisice let bez problemu. Bohuzel pak bylo nahrazeno fiaty a slo to do inflacnich sracek.
Klicovy prvek v tve eseji je ono : "....protoze si za sve bitcoiny muzou koupit vic veci..."....presne toto pak delaji a takto se BTC dostavaji zpatky do ekonomiky. Nakonec ty BTC utratis. Samozrejme vzdycky muzes pockat. Ale je to to same jako si kazdy rok rict, proc kupovat dneska PC za 100$, kdyz si za rok muzu koupit to stejne PC s 2x vetsim vykonem za stejne penize? Nekdy si to PC stejne koupit musis.

Ale je pekne ze se snazis trochu sebevzdelat. Bohuzel uz nemam cas a ani chut ti vse vysvetlovat. Vse si muzes dohledat dam. Jak funguje Bitcoin, co je to Rakouská vs Keyneska skola ekonomie atd. Vse ti docvakne. Doporucuju knihu "The Bitcoin Standart" (https://www.amazon.com/Bitcoin-Standard-Decentralized-Alternative-Centra...), tam najdes odpovedi na sve otazky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a zkopirovat Bitcoin a udelat vlastni coin si klidne muzes, a vytezit si muzes treba 90%, genialni napad, to jeste nikoho nenapadlo, bitcoin je ztracen :D

Ja vcera vymyslel vlastni šachy, strelec muze skakat jako kun a dama strili atomovky. Doufam ze brzy vsichni na ne prejdou a Kasparov zacne dumat nad oteviracima strategie na moje "lepsi" šachy co sem vymyslel :D Vim ze tu analogii vubec nechapes, ale to nevadi , casem pochopis :D Ted bez delat ten novy coin :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A stale marne cekam na nejakou tu BTC penezenku (nejakeho obchodu, co prijima BTC), abych si mohl nekde neco za BTC koupit:o)))
Kdyz pises o kryti zlatem .... dokazes si to realne dnes predstavit? Otazka, proc myslis, ze se s tim prestalo? Nejaka konspirace iluminatu nebo hola matematika?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A s kartou platis jak? Taky se v kramu ptas na cislo uctu Tesca kdyz si jdes koupit rohliky? :D

Jinak chapu ze tomu moc nerozumis ale obchody co si nechavaji posilat BTC primo na vlastni adresy od zakazniku generuji pro kazdy nakup vlastni adresu, aby nebylo mozne smirovat kdo kolik kam poslal, proto nemaji 1 adresu na kterou posilas BTC ale vygeneruji ti pro kazdy nakup novou.
Napriklad tady prijmaji ciste BTC platby pres Lightning network a nepouzivaji zadneho prostrednika: https://www.bitcointunnels.com

Se zlatym standardem se prestalo protoze staty zjistili ze je mnohem snazsi lidi skrytě obirat o uspory skrz inflaci, nez jim zvetsovat dane. Zvetseni dani na vydaje za valku velice rychle kazdeho omrzi a popularita takove politicke partaje jde rychle do kytek. Ale kdyz si muzes za zady tisknout vlastni penize a lidi o tom ani nemusi vedet, to je veru mnohem snazsi. Proc myslis ze 2. svetova valka byla nejkrvavejsi valka v historii a cirou nahodou korespondovala i se zrusenim zlateho standardu? Zeby stat najedou nepotreboval k financovani valky daně od lidi ale mohl vest valku libovolne dlouho skrz inflaci, i pres to ze s tim verejnost uz davno prestala financovat ? A nevyskytla se snad po valce v nemecku cirou nahoudou mensi hyperiflace, ktera absolutne znehodnotila marku?:D Ze by sis zkusil o tom neco neco nastudovat? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tescu kdyz jdu koupit 10 rohliku, tak me stoji 19 korun stejne tak jako tebe! Jen tam, kde berou bitcoiny, jsou ceny v bitcoinech ....... rozumneji - nikde!:o)
Vsechny obchody maji ceny v realnych penezich (u nas Kc nebo eura) a az pak ruzni brokeri to klidne jakoze zaplati z bitcoinu.
A co se tyce tveho druheho odstavce, docetl jsem jen po "protoze staty zjistili ze je mnohem snazsi lidi skrytě obirat o uspory skrz inflaci" ...... ted uz vim presne do jake skatulky te zaradit, cili se locim, dobrou noc a jestli mas vsechno v bitcoinech, tak se treba nekdy potkame a nejakou korunku ti do hrnecku hodim;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz konecne chapu proc si sem furt mixovsl ty konspiracni teorie :) Ty jen proste potrebujes si zjednodusit premysleni a udelat si svet cernobily a chtel sis me zaskatulkovaz ze?:) Musim te zklamat ale na ufony, lecive pyramidy ani iluminaty neverim :) ale pokud ti to usnadni spani tak si me zaskatulkuj kam chces :) ja stejne nemel moc na vyber co?:) zlaty standard se mohl zrusit jen z duvodu A) ze jsou fiat meny proste lepsi nebo B) jsem konspiracni teoretik :)
Sbohem smudlo sejdeme se tu znova az bude BTC na ATH :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

10/10 :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Musel sem si vytvorit ucet jen kvuli tem kraviam co pises, abych si te vychutnal :)
Tak zaprve Bitcoin = Digitalni zlato jelikoz Bitcoin stejne jak zlato nelze vytvaret ze vzduchu a ma omezene mnozstvi. Narozdil od zlata ma vyhodu ze jeho mnostvi je striktne omezene na 21M a nikdy ho nebude vic. Zlato je sice obtizne tezit a ma tedy dost konstatni Stock to flow pomer, ale teoreticky jej muzem vytezit libovolne mnostvi. Staci aby vsichni lidi na planete zacali tezit zlato a druhy rok ho je 2x tolik. Narozdil od nej ikdyby zacali vsichni lidi tezit Bitcoin, jeho mnozstiv se nezvysi, emise bude stale stejna, nastuduj si "Bitcoin Difficulty adjustment". To ze ma Bitcoin dalsi vyhody narozdil od zlata, jako snadnou verifikaci, snadne transakce pres celou zemekouli nebo moznost si Bitcoiny uchovat ve sve hlave, to tu nemusime rozebirat.
Dale pak, hodnota cehokoliv je dana tim kolik je za to ochotna druha strana zaplatit, at uz zlato nebo bitcoin nebo fiaty.
Dale pak Bitcoin neni Ponzi schema nebo pyramida. Nastuduj si co to znamena. Ponzi podvodne schema kdy z prijmu novych investoru vstupujicich do systemu jsou vyplaceny zisky starych investoru. Toto schema funguje jen tak dlouho dokud priliv novych investoru roste exponencialnim tempem, aby bylo mozne vyplacet ty stare, jakmile se priliv zastavi, pyramida kolabuje.
Nic z toho pro Bitcoin neplati. Neni zadna entita ktera by snad nekoho vyplacela za nekoupene Bitcoiny. Zadne uroky, zadne sliby. Jednoduse si lidi Bitcoiny prodavaji a kupuji mezi sebou jako to zlato nebo pozemky. Cenu jednoduse urcuje nabidka a poptavka, cisty kapitalismus.
Tvrdit ze se Bitcoin nemuze uchytit proto ze na nem vydelaji lidi co ho koupili/tezili na zacatku kdyz byl za par centů, je stejné jako tvrdit ze Tesla akcie nemuzou mit nikdy hodnotu kdyz je Angel investori kupovali za par centů a teď sou na 1500$. Tomu se mily chlapecku rika kapitalismus. Ti lide co tehda investovali cas, vzdelani, vlastni prostredky a identifikovali technologii budoucnost a do dnes ho drzi, maji obrovske zasluhy na jeho uspechu a pravem jim nalezi i odmena v podobe jeho zhodnoceni.
Bitcoiny za sve zbozi prijmaji na svete miliony obchodu, vcetne treba Paypalu, AT&T, Microsoftu, Subway, Badoo nebo z ceskych budes znat treba Alza.cz.
Hodne zdaru a zkus se vzdelat, mozna se ti pak povede lepe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dávat rovnítko mezi Bitcoinem a zlatem na základě shody v jedné vlastnosti je logický faul. Dotaženo ad absurdum, kravského lejna je také omezené množství a nelze vytvářet ze vzduchu, tj. v souladu s vaší argumentací Bitcoin = Digitální kravské lejno :-p
Zlato má nějakou hodnotu i samo o sobě (výroba šperků, elektroniky, zubů atd.). Jako prostředek konzervace kapitálu už má poměrně dlouhou historii.
Nehmotný Bitcoin je jen jakýmsi symbolem, který má právě takovou hodnotu, jakou mu jeho stávající a potenciální vlastníci přisuzují, jak moc v něj věří. Reálně hrozí, že jakmile bublina praskne, tak cena slítne a po BTC neštěkne ani pes. Tak trochu paralela s Terry Pratchett - Malí bohové.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkus si ten muj komentar precist znova. Zjistis ze tam nezminuji jen raritu(omezene mnozstvi) ale i verifikaci, transfersbilitu nebo divisibilitu.
K tomu aby mohlo byt neco uspet jako platidlo musi mit techto 6 vlastnosti : raritu, divisibilitu, tranferabilitu, zamenitelost, casovou stalost a overitelnost. Vsechny z techto vlastnosti splnuje jak zlato tak i bitcoin. Ovsem nektere z nich plni bitcoin lepe nez zlato.
Ano, spravne zminujes ze cena zlata je dana jak monetarni hodnoutou( store of value) tak i jeji uzitnou hodnotou( vyroba sperku/elektroniky). To je dalsi vyhoda Bitcoinu. Bitcoin je dobry jen na jednu jedinou vec a neni to vyroba sperku :) je to prave prave jeho monetrni hodnota, tedy jakou ma cenu jako platidlo. I prave proto je bitcoin idealni store of value.
Pokud zlato ztrati svuj monetarni status, tak jeho hodnota klesne na setinu. Lide nedrzi zlato z dovodu aby si z nej vyrobili nahrdelnik. Drzi ho z duvodu ze mel vzdy historicky nejmensi stock to flow pomer. Tedy do doby nez byl vynalezen bitcoin.
Samozrejme ze zlato ma vyhodu ve sve dlouho 5000 let stare historii. Proto je market cap zlata 400x vetsi nez Bitcoinu. Ale jak Bitcoin starne a vic a vic lidi jej zacina chapat a pouzivat jako store of value tim driv nahradi zlato jako uchovavatel hodnoty. Protoze Bitcoin ti nikdo nezkonfiskuje. Je ho presne verifikovatelne mnozstvi. Snadno se deli na miliontiny. Snadno se posila a prenasi pres celou planetu. Snadno se verifikuje behem minut.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Stock to flow pomer, ale teoreticky jej muzem vytezit libovolne mnostvi. Staci aby vsichni lidi na planete zacali tezit zlato a druhy rok ho je 2x tolik. "

To argument opravdového hlupáka. Ale zasmál jsem se.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je mi lito ze to tvuj slepici mozek nedokaze pochopit a je mi jasne ze se nejspis od tebe zadneho argumentu opet nedockam, ale zkusim ti to vysvetlit znova.

Kdyby si trochu zapremyslel, tak ti dojde ze jedina omezena surovina je lidsky čas. S pomoci nej ti vytezim zlata kolik budes chit. Vis kolik je ho v zemske kure? Asi tak milionkrat vic nez kolik lidstvo vytezilo behem sve kratke historie. A ted si predstav kolik je ho v celem vesmiru. Pokud se na tezbu zlata zameri 10x vic lidi nez doted tak stock to flow pomer se zmeni, zlata bude na trhu vic nez v minulosti, absolutni cena poklesne. Tenhle problem se Bitcoinu netyka. Jedno kolik lidi/vypocetniho vykonu ho bude tezit, vzdy ho bude stejne a kazdy vi kdy a kolik. Je to predem dany a vsem znamy vzorec. Oper duvod pro je Bitcoin lepsi store of value nez zlato s jehoz stock to flow pomerem se da manipoulovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můj slepičí mozeček alespoň chápe, že Satoshi je blb co neví nic o těžbě v reálném světě a bohužel ani netuší jak funguje lidská společnost (zřejmě mama hotel + kapesné) a protože je to nadlouho, tak mu to ani nebudu vysvětlovat. Zkusim jednodušší cestu.

Reálná vs imaginární hodnota
Co se stane, když zítra zmizí bitcoin? Vůbec nic, lidstvo ho ve skutečnosti k ničemu nepotřebuje. Satoshi apod. spekulanti co se snaží nalákat další ovce (ano chápu - pro hodnotu bitcoinu jsou ovce zcela nutné) zamáčkne slzu a jede se dál.
Co se stane, když by zítra zmizelo zlato? Minimálně se bude muset předělat spousta technologických procesů a to bude drahé a zdlouhavé.
Měj se.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jestli si byl ma svete, ty mamahotele, kdyz zacal internet a ja si poridil prvni modem. 14.4kbps...
Jeden idiotsky dotaz z roku 1994 znel takto, jak si ho pamatuju:

Co se stane, když zítra zmizí internet a email? Vůbec nic, lidstvo ho ve skutečnosti k ničemu nepotřebuje. spekulanti zamacnkou slzu a jede se dál.

Co se stane, když by zítra zmizí stánky s novinama a poštovní schrány? Minimálně se bude muset předělat spousta technologických procesů a to bude drahé a zdlouhavé.

A ejhle. Zkus ted lidem vzit internet a emaily. Civilizace by zkolabovala. Postovni schanky a stanky s novinama uz je dneska rarita potkat.....

Hodne zdaru v sebevzdelavani......technologie na nikoho neceka, bud se prizpusobis nebo zustanes stat odpodal, jako do ted.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A je sranda, ze kdyz dojde ve svete ke konfliktu,
tak lokalne dostupnost technologie docasne vymizi
(ale lide ziji dal i bez ni) :-)

Ale v principu souhlas - prizpusob se, nebo vyhyn

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O jakem konfliktu to mluvis? Pokud mluvis o armagedonech a podobnych scenarich tak ano tam se plati kulkama a chlebem a ne BTC nebo zlatem. Jinak i ti muslimsti dzihadisti v pousti co se tam vrazdi maji spis pristup na internet nez vodu, silnice nebo leky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kamo ja to ani cele nectu, odpovedel jsem na jeden tvuj vyplod, ted precetl prvni a posledni vetu a vzdavam to. Az ti bude 15 a budes si vybirat stredni skolu nebo ucnak, zkus neco z ekonomiky. Tam se uz dneska varuje a uci pred bitcoinem na strednich a divil bych se, kdyby ne uz na zakladnich skolach. Je to SCAM chapes?! Nesmis cumet na tuny konspiracnich videi (jsou tam ze stejneho duvodu jako konspirace o mimozemstanech, chemtrailech nebo treba 5G!) o penezich a podobne, zkus si precist aspon nejaky clanek aspon na wikipedii. Nebo si o tom precti nejaky odborny clanek .....
Ikdyz ty asi budes uplny pitomec, kdyz mi tvrdis, ze Alza prijima bitcoin .... i pote, co jsem myslim POLOPATICKY vysvetlil, ze tyhle a fakticky ZADNA firma BITCOINY NEPRIJIMA!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To mas marny. Tihle jedinci budou dokola opakovat, ze se bitcoinem neplati. Protoze na pozadi dochazi ke konverzi na fiat a az ten dostava alza. To uz tu jedou roky stale dokola jak zaseknuta gramofonova deska.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to chapu ale fiat platby si taky alza nezpracovava sama ale visa a mastercard. Takze ani fiaty se platit neda. To jestli si chce alza nechavat btc nebo fiaty nebo treba africky koralky je uz jen a ciste na ni a nema to s tim zadnou souvislot.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, je to marne, my jsme ti jedinci, kteri udavaji tento svet vis? A holt nymandi jen slapou vodu:o)
Ja opet pouziju dukaz tautologii ....
1) kolik bitcoinu v alze stoji *vyber si co chces*
2) jake cislo penezenky ma alza

STACI to jako dukaz, ze alza bitcoiny neprijima a prijima jen KORUNY, cili SKUTECNOU MENU?:o))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses tautolog jak prase :D
1) Me v alze minuly tyden stal muj nakup presne 0.03233 BTC.
2) cislo peneznky Alzy neznam, stejne jako Alza nezna adresu me peneznky.

A jestli jsou Kč pro tebe "skutecna mena", tak si vic vprdeli nez sem myslel

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha a kde to prosim maji ty ceny v bitcoinech uvedene? Doufam, ze to "ceny" neskacou v nasobcich obtyden:o)))
Ale to mi teda vysvetli, jak jsi zaplatil, kdyz neznas cislo penezenky, do ktere jsi ty bitcoiny poslal .... zacinam si myslet, ze jsi jen prachobycejny troll ......

A ano, v CR je pro me koruna skutecna mena, stejne jako i pro tebe. Stejne jako ty, nakupuju vse v korunach, kde cena zahranicnich veci se odviji od kurzu dolaru nebo eura. A stejne jako ty (nebo kdokoliv jiny), nedostavam vyplatu v bitcoinu, nemame bitcoin na uctu, ale pouzijeme maximalne 10% ze svych penez pro hru s nazvem bitcoin a spekulativnim prodejem a nakupem, kdy mame nastaveny stoploss, kdy pri poklesu se to automaticky bude snazit prodat, protoze ani ty, ani ja, nejsme uplni pitomci, abysme nejaky vetsi obnos narvali do bitcoinu. A ted mluvim k majorite zdejsi diskuze .... ja vim, ze "Satoshi" je jen troll, ktery neumi s penezma hospodarit a hned jak mu bude 18, tak pobezi nekde k providentu nebo jinemu lichvari, aby mu pujcil na novy iphone:o)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cislo peneznky neznam, stejne tak jako neznam cislo uctu alzy kdyz sem platival v Kč. Cenu v bitcoinech na alze neuvadi, stejne jako neuvadi cenu v dolarech nebo rupiich, a stejne za ne muzu v alze nakoupit.

Jinak pro upresneni, ja zadnou vyplatu od nikoho nedostavam, ja se umim o sebe postarat sem a nemusi me zivit a starat se o me nejaky zamestanvatel. Jinak na svete je hafo firem co vyplaci lidi primo v BTC.

Jestli sis ale nevsiml tak ja nikde netvrdim ze je snad BTC nejake hlavni ceska mena. Kdyby to tak bylo tak i idiot jako ty musi zacit platici v BTC protoze mu nic jineho nezbyva, stejne jak dneska musis pouzivat koruny protoze ti nic jineho nezbyva. Ja nevlastnim zadne koruny. Ja si vse na internetu zaplatim a objednam v BTC. Vim ze je to pro tebe uplne silene a nepochoptielne, neboj taky te to ceka, ale to uz bude bitcoin za 1M$/kus a tobe to naridi vlada a ti tvoji laureati za nobelovku ti schvali ze je vporadku Bitcoin pouzivat. Rika se tomu "late majority", jinymi slovy ta posledni banda zabednencu co se dostane k chytremu telefonu az ve chvili kdy ho dostanou od zamestnavatele :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyyjo, myslis, ze bych mel nakoupit, ze bude za milion a ze ti co nakoupi ted budou na tom super dobre a vsichni my ostatni a nedejboze nase deti, co tam naskoci jako posledni, tak budou na tom hrozne spatne a myslis, ze to vlada fakt naridi? Tyyyjo, to by bylo blbe ze?:o) Takze tech par lidi, co si na zatacku vytezily desitky tisic bitcoinu, tak jsou vlastne budouci vladci zeme:o) Tyyyjo, nezbyva nez jim zavidet ...... a nebo se taky muze stat, ze PRESNE TOHLE je duvod, proc bitcoin zanikne? Ze by treba naprosta majorita lidi nechtela akceptovat fakt, ze 0.000001% obyvatel bude vlastnit veskere penize, ke kterym prisli navic zcela nahodne? Hm? Jako asi se to da predpokladat ze?:o))) Nebo ze by za tim stal ryze holy fakt, ze bitcoin, i kdybychom se na nej divali jako na menu, tak neni devalvacni, cili se netisknou nove bitcoiny a pribivaji stale pomaleji, cili nemuze uz ze samotneho principu fugovat jako platidlo .... ale to je asi vyssi divci pro cloveka, co dela .... no, vlastne mi z toho vyplynulo, ze kdyz nemas zadne penize, ze vlastne nedelas vubec nic:o))) Krome teda hadani se v diskuzich a presvedcovat lidi o nepresvedcitelnem ...... vlastne delam, ze zabijim cas zbytecnym psanim, tak uz toho necham:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak zaprve, distribuce Bitcoinu neni idelani a nikdy nebude, stejne jako distrubuce zlata nebo nemovitosti. Holt budou vzdy lide kteri jsou chyterjsi nez ostatni a vzdy budou bohatsi. Bitcoin mel a ma tu vyhodu ze nikomu nikdy nebranilo jej zacit tezit/nakoupit. Tu moznost meli a budou mit vsichni z nas. Nebo taky se vztekas ze vsechny pozemky sou uz rozebrane a na tebe se nedostalo a musis si holt na nejaky vydelat praci, kdyz ti "ostatni" smradi je dostali "zadarmo" a prisli k nim "zcela nahodne" ?
Jinak to ze mena musi byt inflacni je absolutni kravina vymyslena Keyneskou ekonomickou skolou, ktera se tady zacala rozmahat az po 1. svetove valce a zruseni zlateho standardu a umoznila prave ono nekonecne tisknutim nicim nepodlozenych fiat men. Zkus si precist par knih od autoru Rakouské školy ekonomie napriklad Hayek, rychle pochopis o cem vubec mluvim ty "vyssi divci".

Reknu ti jedno tajemstvi, nekteri lide umi zamestnat i sami sebe a nepotrebuji k tomu zamestnavatele, aby jim rikam co mohou a nemohou a kdy se muzou jit vychcat a kdy ne. Vim ze je to pro tebe sokujici ale i tak se daji vydelavat penize :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S pozemkama mas pravdu, v tom je sileny bordel a je to nespravedlive. Proto taky realitni trhy ve vyspelych zemich pravidelne krachuji:o)
Co se tyce nejakeho zlateho standardu a tisknuti meny .... je smutne, ze tomu nerozumis a nemam duvod ani chut ti to vysvetlovat, jednou na to treba prijdes. Abys vedel, tisknuti meny je velmi predikovatelny proces majici sve jasne pravidla. O tom, jak by vypadala deflacni mena jsem ti napsal v jinem komentari. Je to proste utopie, proto se taky opustilo od kryti zlatem, protoze nedava z ekonomickeho hlediska smysl a je nerealny.
Jinak stale jsi mi neukazal zadny obchod, zadnou alzu (jehoz zelene xicht tu vidim vpravo na obrazovce), ktera by prijimala bitcoiny .... nejaky jejich BTC ucet nebo neco takoveho. U Alzy vidim 4 bankovni ucty, ani jeden z nich neni BTC adresa:o) Ani nejvetsi bitcoinove konference neumoznuji zaplatit listek bitcoinem ...... myslim ve smyslu zaplatit castku v BTC, ne ve smyslu prehandlovani BTC na skutecne penize jak to delas ty, stejne tak by se dalo rict, ze se da platit Pollockem:o)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Abys vedel, tisknuti meny je velmi predikovatelny proces majici sve jasne pravidla. " To si musim nechat zaramovat, ja uz nemuzu: D Predpokladam ze ty vytiskle triliony behem covidu byly v tech tvych jasnych pravidlech taky a vsichni o tom tisknuti vedeli minimalne 10 let dopredu :D

"O tom, jak by vypadala deflacni mena jsem ti napsal v jinem komentari."
Ano o tom jak nechapes jak funguje deflacni mena jsi mi uz psal :)

Me je celkem jedno jestli si alza ty moje BTC prevadi do Kč nebo Dolaru nebo africkych koralku, to je jejich problem. Me staci ze si za sve BTC koupim VSE co potrebuji a korunama se nemusim vubec zaobirat, at si to prevedou treba na cinske cajove sacky, hlavne kdyz mi dorazi zbozi :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"korunama se nemusim vubec zaobirat" ..... Ze te huba neboji jak lzes! Samozrejme, ze se korunama zabyvas, protoze veci kupujes v korunach! Rohlik stoji 1.9Kc ne 1.9BTC! By me zajimalo, kde nakupujes, ze tam udavaji ceny v BTC:o))))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ne ja se korunama opravdu nezabyvam, Ja ziju ve spanelsku ty idiote. Tady maji ceny ve eurech a stejne se tu da platit i v Kč, dolarech nebo BTC. Nechapu podle tve teorie by to jit nemelo :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jak tady vidim dalsi diskuzi, tak uz se radeji nezapojuju, nemam na to nervy a cas, je to flamewar jak windows vs. linux. Teda s tim rozdilem (zacneme dalsi flamewar:o), ze linux se se zavrenim obou oci, da v krajni nouzi na desktop pouzit, coz se o BTC jako uchovateli hodnoty, neda rict ani nahodou. Nicmene si myslim, ze tautologicky je dokazano, ze neco (a je fuk, jestli je to picovina typu BTC) ztratilo "hodnotu" behem doslova par dni na ctvrtinu a to OPAKOVANE a PRAVIDELNE ... ze to kurva neni nic, v cem by se dala uchovat hodnota! Kdyz si chces koupit nove trenky, tak musis u bitcoinu najit jednoho z rekneme sto tisic lidi, co jsou ochotni jej vymenit za penize .... je to asi podobne jako kdyz mas Pollockuv obraz, akorat to mas o neco jednodussi, Pollocka ti koupi teoreticky tak 100 lidi na planete, nikdo dalsi ti za nej neda ani suchy chleba;) Proste je to o tom, ze musis velmi slozite najit cloveka, ktery ti to vymeni za realnou hodnotu, stejne jako u BTC. No a vtipne je, ze kdybys vedel, ze Pollock namaloval 10 tisic obrazu, ale jsou kdovi kde a kdovi u koho, tak by nikoho ani ve snu nenapadlo za nej dat miliardu, coz se u BTC deje a je to dusledek internetu a toho, ze je to proste pristupne KAZDEMU .... a jak rekl nas prezident, vetsina lidi jsou blbi a s tim se, po proleteni teto diskuze, neda nez souhlasit:o)))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jj BTC nekupuj. Jen at radeji bohatnou inteligentni jedinci. Oni ty penize vyuzili lepe. A to je prosim tautologicky dokazano! Abych pouzil tvoje oblibene cizi slovicko ,ktere ocividne ani nevis co znamena :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vis co je smutne? Ze i laureat Nobelovy ceny za ekonomii ti rekne, ze je to OBYCEJNE prachsproste LETADLO, ktere tu radilo v devadesatych letech. NIC JINEHO TO NENI! Zkus si o tom neco precist. Palivo do letadla jsou POUZE NOVE PRICHOZI .... a proste az ti dojdou, tak zacne klesat az nakonec jednou NEVYHNUTELNE spadne.
Uci se to na strednich skolach, jsou o tom knizky, vlady a odbornici pred investici do virtualniho bitocinu varuji uz roky, jediny, kdo na nem vydelal jsou spekulanti, stejne jako u klasickeho letadla .... ale jo, ty si poslouchej zarucene navody (kupodivu placene;) od individui na internetu, co za uplatu prodavaji sve znalosti, jak vydelat na bitcoinu:o)
Jako presne kvuli lidem jako ty, veri dokonce (!!!) 4% populace, ze zeme je placata, takova picovina .... maji nizkou inteligenci, jsou lehce zmanipulovatelni a ovlivnitelni a nemaji soudny pohled na svet a vybiraji si jen ty informace, co se jim zrovna hodi k pochopeni nebo prosazeni sveho nazoru.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A vis co taky rekl laureat nobelovy ceny za ekonomii Paul Krugman v roce 1998?
"By 2005 or so, it will become clear that the Internet’s impact on the economy has been no greater than the fax machine’s."

Proc se snazit hledat pravdu podle toho co ti nakecaji nejake "osobnosti" nebo "autority".Podivej se kam te to privedlo. Pouzivej vlastni hlavu, uc se, vzdelej se a povede se ti lepe. Dont trust, verify!

Jinak moc nechapu proc sem furt mixujes nejake konspiracni teorie. Uz mas v hlave asi solidni gulas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo ma v hlave gulas?:o) Ja nebo ty, ktery tu pletes neco s tim, ze ekonom neco rekl o internetu. Jak souvisi internet se zakladnimi ekonomyckymi principy?:o)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

wow ty neumis ani anglicky...dobry ..gl chlape :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TVL, to myslis vazne? Nechces se zivit za americke "demokraty"?:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No bud neumis anglicky nebo si tupej jak tago. Tak si vyber. Nebo pockej az ti ten tvuj laureat schvali bitcoin jako ti schvalil ten ekonomicky absolutne nezajimavy internet :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hej to myslite vazne? Jako vazne-vazne?

1) BC ma stejny nesvar jako meny (hodnota zalozena pouze na duvere)

2) BC ma sice konecny pocet "minci", ale jelikoz jejich drobeni je prakticky neomezene, nic nebrani moznosti posunout satoshi (nejmensi drobak) o par radu niz. Tzn. ze vznik nove emise meny neni technicky omezen je sakra problem (kdyby ta moznost nebyla, bylo by to lepsi)

3) Meny vznikaji/zanikaji (ale je pravda, ze ty znamejsi maji mnohdy vic jak tisici letou zivotnost, coz je dano mnozstvim jedincu uzivajici jich)... jejich "zivotnost" definuje pocet lidi, kteri je uzivaji. Tu to nema BC (ve zvtahu k menam) ani lepsi, ani horsi.. Vuci cennym kovum je to ale jina (s temi se dalo v podstate platit vzdy)

4) Smenitelnost v pripade krize vyzaduje infrastrukturu (tedy papirek s kodem ma cenu papiru do chvile, nez ma moznost obchodnik [s funkcni infrastrukturou] jej overit). No a garance ze se tam dostanete neexistuje (paradoxne ale zlatem/stribrem behem cesty podplacet muzete...)

Ale abych byl fer -- i zlato/cenne kovy maji sve nesvary
- cena je tez limitovana mnozstvim + ochotou smenit tolik za tolik
- nove technologie tezby mohou cenu srazit docela drsne
(priklad: po objevu ameriky[ a dovozu zlata do evropy], jeho kupni sila drasticky klesla..., a pritom se jednalo o relativne par desitek let [stale se ale jedna o cenne kovy...])

Aaaale ma par vyhod (coz zajistuje smenitelnost):
- furt se pouziva ve sperkarstvi//setrvacnost//prakticnost, byt existuji drazsi materialy
- stale jej uzivame v technologiich k vyrobe

Tak, a ted zkuste zvazit jakou hodnotu pro Vas BC ma
(ps: nerikam ze je bezcenny, jen ho nedokazu [po shrnuti] povazovat za lepsi/horsi oproti kterekoliv jine mene..., takze pro me ma podobnou duveru jako USD/CZK...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hej ale nastesti mame kazdy moznost volby, takze preji vsem stastne vybirani toho, co Vam vyhovuje
(btw: ani o jedne skupine (only zlato/bc) si nemyslim nic zleho, jen BC u me nesplnuje to, co beru jako dulezite pro uchovani hodnoty)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na vsechny tve argumenty mam protiargument. Ale teda ta 2ka me dorazila :)
To mi jako chces rict ze kdyz mam dort. Tak jeho objem mohu zvetsit tim je ho rozkrajim na tenci a tenci platky? Proc staty vlastne tisknou prachy, kdyz prece podle tve teorie staci aby se zavedli znovu haléře a připadne mikro haléře a všichni budem bohatí?:))) boha, cetl sem uz hafo kravim ale ty si tomu nasadil korunu :)

Nebo mi to hlupakovi vysvetli, moc rad bych pochopil jaky problem vznikne,kdyz je dana mena nekonecne delitelna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkus trochu popremyslet,
na zacatku se u BC platilo jednotkama / desetinama BC.
Po naliti prostredku do systemu se zacalo vic a vic drobit, protoze jednotlive BC jsou relativne drahe.
No a co zabrani tomu, aby tento vyvoj pokracoval (kdyz neexistuje dolni hranice)?

Cena BC je dana jeho duverou v nej, takze (ac to zni absurdne) proc by nemelo byt realne ze 1BC v budoucnu muze mit hodnotu milionu dolaru, a realne budeme platit/smenovat o rad-dva nizsi drobne nez dnes?
A proc by tim, ze dobrovolne smenujes za nizsi drobne, nemela cena rust "sama od sebe"?
(cena vs ochota platit za stejne veci o rad nize, vede k rustu ceny jednotky, takze se jedna
o spojene nadoby)

Nooo a timto plynule mirim k tvemu vystrelu: "...a všichni budem bohatí.
Samozrejme nebudeme :-) Ale jestli se trochu zajimas o historii, urcite jsi uz podobne zavery "nekonecneho rustu" v minulosti zahledl, a jak to vzdy dopadlo (napoveda: bublina)?

Jsem rad ze vznikl BC jako alternativa standartnich men, ale v realu se furt nemuzu zbavit dojmu ze se jedna o (testing)-menu pustenou do produkce ;-D
(treba proto, ze to co se udava jako hlavni vyhoda, je vlastne jen polo-pravda)
Tesim se na dalsi nasledniky :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Cece to neni mozny. Ty me musis trollovat, to nemuzes myslet vazne.
Opakuji znova. DĚLENÍM SE NEZVYŠUJE OBJEM!
To že jsem si včera za 100$ koupil 10 BTC, dnes si za stejných 100$ koupim 1BTC a pozitri 0.000001 BTC je jen hodnota BTC vyjadrena v dolarech. 1BTC je stale 1BTC. Zkus to pochopit tak ze cena BTC je stale stejna jen hodnota dolaru klesa. Za 1 BTC jsem si dneska koupil 10$ , zitra si jich koupim 100$ a pozitri 1000000$. To jsou uplne ekvivalentni vyroky a cisla jako ty predim. To ze pak muzu si ten 1 BTC rosekat na miliontiny a za kazdy si koupit 1$, je nejaky problem? Celkove budu mit zase a jen 1000000$. Klidne si ho nasekam na miliardtiny a za kazdy si koupim 0.001$. Co je za problem?
Absolutne nechapu o co ti jde :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.