CDR.cz - Vybráno z IT

Rozmluvení díky WiFi. Plyšový medvídek Supertoy Teddy pro děti i dospělé

supertoy teddy
Kde jsou ty časy, kdy dětem stačilo dát na hraní dřevěné kostky, nafukovací míč nebo křídy. Neustále se rozvíjející technický pokrok zasahuje také do světa dětí v podobě nejrůznějších moderních hraček, které umí vydávat zvuky, pohybovat se a mimo jiné děti bohužel předčasně seznamuje s internetem. Staří nudní plyšoví medvídci zůstávají ležet bez povšimnutí. To by v tom však byl čert, aby "vědci" nedokázali vymyslet nějaký způsob, jak dětem plyšáka zatraktivnit.

Nový supermedvídek Teddy je autonomní plyšák, který dokáže konverzovat s jakoukoliv osobou. Dle výrobce je určen dětem ve věku od 8 do 80 let. Pro oživení hračky stačí stáhnout speciální aplikaci do chytrého telefonu s Androidem nebo iOS. Telefon následně propojit a vložit ho do medvídka připojeného k internetu. Od této chvíle si můžete s medvídkem povídat. Plyšáka můžete stylizovat také do různých rolí, když mu obléknete jiný super slušivý obleček.

supertoy robotics

Prvního přirozeně mluvícího medvídka má na svědomí skupina Supertoy Robotics, která jej zaregistrovala jako jeden z projektů na stránce Kickstarter. Skupina má mimo jiné na svědomí aplikaci Jeannie, což je androidí obdoba mluvící asistentky Siri, kterou si do svého smartphonu stáhlo přes tři miliony uživatelů. Za 59 dolarů (asi 1200 korun) si můžete medvídka zakoupit s doručením do celého světa. Předpokládaná doba dodání je listopad 2013. V budoucnosti by mohly existovat tři různé verze hračky podle věku osoby: pro děti, teenagery nebo dospělé jedince s peprným slovníkem po vzoru filmu Méďa.

super teddy
super teddy clothes

Vynálezci doufají, že od nadšených zájemců získají celkem 30 tisíc dolarů. Neuplynul ani týden od zveřejnění projektu a firma překonala více než polovinu stanovené částky. Pokud to tak bude pokračovat i nadále, hračka se brzy začne vyrábět a možná dorazí také do českých obchodů, stane se hitem a plyšoví medvídci si znovu podrobí celý svět. Ale nepředbíhejme, tohle je teprve začátek... Ale co když někoho napadne dát mobil do hlavy robotovi?

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rozmluvení díky WiFi. Plyšový medvídek Supertoy Teddy pro děti i dospělé

Úterý, 30 Červenec 2013 - 15:25 | Jiří Molnár | Mega +1! :D :D :D :D
Úterý, 30 Červenec 2013 - 14:17 | ANDREW | .. no ja nevim ...asi bych se trochu obaval te...

Zobrazit diskusi