CDR.cz - Vybráno z IT

I brašna na notebook může vypadat jinak – Vyzkoušeli jsme stylovky od Moshi

Moshi Hlavni
Brašna na notebook nemusí být jen černý hranatý obdélník. Možností, barev a tvarů je dnes spousta a najdou se i kousky, které lze označit doslova za módní doplňky. Vyzkoušeli jsme produkty firmy Moshi, vyplatí se připlatit si?

Tchajwanského výrobce v našich končinách asi zná málokdo. My jsme jej poprvé potkali na veletrhu IFA v Berlíně, kde prezentoval své produkty. Na první pohled nás zaujaly odlišné produkty vyčnívají nad konkurencí díky kvalitě zpracování i nevšedním designem. Jak tomu tak ale bývá, lepší kvalita je u produktů vykoupena vyšší cenou.

Moshi Cdr 4

Řekli jsme si tedy, že se na produkty podíváme detailněji a zjistíme, zda se dá na takové běžné věci, jako je obal a brašna na notebook, dá vůbec něco udělat lépe.

Urbana – vymazlená brašna pro obě pohlaví

Brašna pro zařízení s rozměrem od 13 do 15" na nabízena v trojici barevných variant (modré, šedé a zelené), přičemž je unisex a svým designem tedy cílí na obě pohlaví. Vnější látkový povrch je odolný proti dešti a stejně tak je taška polstrovaná, aby ochránila zařízení před nárazy a vnějšími vlivy. Úchyty jsou zde tím, co dodává tašce punc luxusu. Pravá kůže působí v kombinaci s kvalitně vyhlížejícími kovovými zipy jednoduše skvěle.

Moshi Cdr 8

Vnitřní prostor je rozdělen na dvojici hlavních kapes, kam bez problémů nasoukáte notebook i s napájecím adaptérem a nějaký ten diář s telefonem a podobnými drobnostmi. Problém nebyl ani s dvojicí notebooků. Vedle vnitřních kapes je ještě jedna umístěna na vnější straně. Problém nastává snad jen ve chvíli, kdy byste chtěli do tašky umístit širší objekt ve stylu lahve. Brašna se poměrně špatně přizpůsobuje jinému tvaru a tvůrci nepředpokládali, že byste v ní něco takového nosili.

Moshi Cdr 5

Taška se však velmi komfortně nosí díky odpruženému popruhu. Ten svým pérováním tlumí nárazy a vaše rameno tak při nošení brašny neschytá takové rány. Méně namáhány jsou tak i karabiny držící brašnu za oka.

Moshi Urbana 1Moshi Urbana

Během testování jsme si všimli, že lidé tašku vnímali jako módní doplněk a nejednou se někdo optal kdo je výrobce. Moshi Urbana je zkrátka jiná. Dražší, stylovější, kvalitnější, ale tak nějak méně praktická pro někoho, kdo je zvyklý do brašny nabalit kde co. Moshi Urbana se prodává za cenu kolem 4 000 Kč. 

Pouzdro Codex - notebook jako v peřince

Kožené poltrované pouzdro Codex je původně určené pro produkty Apple. Nic však nebrání využití s jinými zařízeními, přičemž dostupné je v několika variantách podle velikosti zařízení (13-15"). Na rozdíl od většiny podobných řešení neslouží pouze k ochraně produktu při přenášení. Moshi jde dál a při návrhu bylo myšleno i na případ, kdy budete chtít pracovat v terénu.

Moshi Urbana 2

Pomocí dvojice gumových proužků můžete uchytit rohy displeje k polstrovanému pouzdru a místo neustálého vyndávání zařízení vždy jen odklopíte pouzdro a víko s ním. Pro některé situace se vychytávka osvědčila, většinou je však na obtíž. Na místě notebook drží gumové prohlubně, do nichž zapadnou protiskluzové nožičky Macbooku a drží jej na místě.

Moshi Cdr 6

Perfektní zpracování a dostatečné polstrování dovolí časté přenášení bez rizika poškození vašeho miláčka. Nedostatkem je však absence alespoň nějaké kapsy, do níž by si uživatel mohl vložit věci typu diář a propiska. Chápeme sice, že produkt cílí na skupinu, pro níž je notebook zároveň zápisníkem a vším kolem, ale ruku na srdce – jak často někam vyrazíte pouze s notebookem samotným?

I když se jedná o pouhé zapínatelné pouzdro (ne brašnu) uvítali bychom i možnost mít volitelně popruh přes rameno. Škoda však, že nožičky držící notebook na svém místě nejsou příliš praktické a celkově je nakonec komfortnější vyndat zařízení z obalu.

Moshi Cdr 1

Váha samotného pouzdra je 568 gramů, přičemž rozměry vnitřní dutiny 13" verze jsou 31,7 x 23 x 1,9 cm. Moshi Codex se prodává za cenu kolem 1 800 Kč.

Závěrem

Moshi nás mile překvapilo vedle kvality hlavně designem. Na rozdíl od mnohé konkurence je to pro výrobce důležitý faktor, což je znát napříč produktovou řadou. Škoda snad jen mála kapes a minima prostoru pro další objekty. Pokud hledáte luxusní brašnu či pouzdro pro váš nový notebook, Moshi Urbana či Codex vám pomohou vybočit z davu.

Moshi Cdr 2

Doufejme, že se produkty výrobce dostanou ve větším měřítku na český trh. V tuto chvíli nezbývá, než sáhnout po dovozu ze zahraničních eshopů, jako je Amazon, nebo zajít do prodejen, které cílí na Apple produkty.


Za poskytnutí produktů Urbana a Codex děkujeme společnosti Moshi

Moshilogo


Zdroje: 

Vlastní

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku I brašna na notebook může vypadat jinak – Vyzkoušeli jsme stylovky od Moshi

Pondělí, 4 Leden 2016 - 16:22 | Xspy | S konečnou platností - Thajwanské Moshito...

Zobrazit diskusi